Tävling i samarbete med FISKARS

Av Joanna den 15 December 2013
Postat i:Tävlingar
Tags: fiskars, kitchengarden, tävling,
 
 
 
Då var det dags för den sista tävlingen såhär inför jul då en lycklig vinnare får hem en fin Julklapp (något försenad julklapp).
Den här tävlingen är i samarbete med Fiskars som ni säkert vet tillverkar en hel del saker som förenklar och förbättrar vardagen.
 
Det helt otroliga priset i den här tävlingen består av Fiskars KitchenGarden™ ett slags miniväxthus för örter som du kan ha i köket. Man fyller bara på med lite vatten, sätter in kryddorna som du köpt i mataffären, slår på ledbelysningen och så har du dina kryddor i en perfekt miljö för dem att växa i med kontrollerad fuktnivå och ett flödande optimalt ljus. Helt utan brummande vattenpumpar. (Värde 1990 kr)
 
Mer info om Fiskars KitchenGarden hittar du HÄR
 
 
 
För att delta i tävlingen gör du så här:
I en kommentar till det här inlägget svarar du på frågan och motiverar sedan varför just du behöver vinna en Fiskars KitchenGarden™
1. Varför behövs kupan på KitchenGarden™? (svaret hittar du här)
2. Motivera varför just du ska vinna en Fiskars KitchenGarden™.
 
Lycka till!
 
Tävlingen pågår fram till 23:e December kl 23.59 och vinnaren presenteras på Julafton.
 
 
Gilla by blondie & Fiskars på Facebook
 
 
 

Kommentarer

Kupan på KitchenGarden behövs för att behålla fukten och skydda växterna från kyla och drag.
Jag köper ofta färska örter så jag skulle uppskatta en KitchenGarden som kan ge dom en optimal placering och ett bättre växtförhållande för att inte tala om att den vore ett perfekt skydd mot min busiga katt.

Kupan är till för att kunna bevara fukten och den skyddar växterna från kyla och drag.

Om jag vinner en Fiskars KitchenGarden skulle jag köpa färska kryddor mycket oftare. Idag väljer jag hellre frysta örter eftersom jag inte lyckas att få de färska att överleva. Det är synd eftersom färska kryddväxter är så mycket godare och gör maten så mycket fräschare och mer välsmakande.


2013-12-15 @ 08:40:04

Hejsan..
Här kommer mina svar;
1; Kupan på Kitchen Garden behövs för att behålla fukten och skydda växterna från drag och kyla.

2; Jag köper så sällan färska kryddor men tycker att det är så gott att ha i maten på olika sätt och vis men jag tycker också att det är så fint och fräscht att ha det stående i köket, en fräsch grön färgklick. Anledningen till att jag inte köper dem är för att jag är så himla dålig på att sköta dem och de hinner knappt in i mitt hem innan de börjar vissna, så denna pryl skulle verkligen fylla sin funktion hos oss.

Hälsningar
Linda

Kupan finna för att bevara fukten och sen skyddar den växterna från kyla och även drag.
Jag har växter i hela huset och det skulle vara perfekt med en som skydd att klara sig, verkligen nu under vintern då det är kallt och växterna ofta dör!
Hoppas på det bästa :)

Kupan finna för att bevara fukten och sen skyddar den växterna från kyla och även drag.
Jag har växter i hela huset och det skulle vara perfekt med en som skydd att klara sig, verkligen nu under vintern då det är kallt och växterna ofta dör!
Hoppas på det bästa :)

Hej!

1. Kupan behövs för att kunna ha en högre luftfuktighet än i det vanliga rummet och för att skydda kryddorna mot kyla och drag.

2. Vi älskar att laga mat med färska kryddor och örter och veckohandlar oftast på söndagen vilket gör att man tvingas laga allt med färska örter i böran av veckan för att dom inte ska bli dåliga.

Ha det bra!


2013-12-15 @ 10:09:52

För att bevara fukten och skydda växterna från kyla och drag.

Jag älskar verkligen att ha färska örter i maten men tyvärr så dör de ju så snabbt här hemma. Med denna hade jag kunnat bevara dem längre och verkligen njutit av mina härliga örtrikedomar.

Hej!
Är gärna med.

Kupan är till för att kunna bevara fukten och den skyddar växterna från kyla och drag.

När vi har örter hemma har vi såklart den i maten.
Min sambo brukar plantera om örterna, men de lyckas
alltid vissna. Med denna Kitchengarden skulle jag ha den i mitt kök, så jag jämt har färska
örter till hands. Den är verkligen praktisk och så
är det en snygg design på den också, och skulle bli
väldigt omtyckt av alla.

Gillar både dig och Fiskars på Fb med mitt namn Julianna Fredriksson

Mvh Julianna
mailadress: julianna@bredband2.com

1. För att bevara fukten och skydda växterna från kyla och drag.
1. Jag lyckas inte ens hålla en kaktus vid liv så med en sådan här kanske vi skulle lyckas få kryddorna att överleva. Känns ju även mer miljömedvetet än att köpa färdigodlat hela tiden, det gillar jag starkt:)

1. För att bevara fukten och skydda växterna från kyla och drag.
1. Jag lyckas inte ens hålla en kaktus vid liv så med en sådan här kanske vi skulle lyckas få kryddorna att överleva. Känns ju även mer miljömedvetet än att köpa färdigodlat hela tiden, det gillar jag starkt:)

1. Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag.
2. En Kitchen Garden skulle ge min matlagning ett rejält lyft. Är less på att slänga alla vissna färska örter som jag köper hem men sen bara hinner använda lite grann innan de hamnar i komposten. Det känns helt klart bättre för miljön och även plånboken!

God Jul! :)

Kupan bevarar fukten och skyddar mot kyla och drag.

Om jag hade vunnit hade jag köpt färska kryddor mycket oftare! Jag gör de så sällan nu då jag tycker de vissnar så snabbt! Jag köper oftast torkade örter och de hade jag gärna slutat med och med hjälp av detta mini drivhus hade jag kommit en bra bit på vägen!

Kupan är för att kunna hålla en hög luftfuktighet samt skydda mot drag och kyla.
Jag använder mycket färska örter i min matlagning och på sommaren är alltid mitt köksfönster fullt med fina plantor. Dock blir det svårt nu på vintern att hålla plantorna fina. En sånhär skulle rymma mina favoriter och göra även vinterns maträtter snäppet godare!

Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag.

Kryddörter är nog det jag har som mest problem med att hålla vid liv här hemma. Det är ju så fint och funktionellt i matlagningen men det är tyvärr svårt att hålla dem fräscha, så en sådan här grej skulle verkligen lyfta mina förutsättningar i köket!

Kupan är till för att kunna bevara fukten och den skyddar växterna från kyla och drag.
Jag lyckas aldrig få mina kryddor att överleva, max tv veckor sen är det kört. Jag älskar färska kryddor och de smakar så mycket bättre än torkade. Hoppas jag kan få mitt egna lilla växthus i köket =)

Kupan bevarar fukten och skyddar växten från kyla och drag.Jobbar i kök och vet att det är viktigt med friska och fina grönsaker. Vore trevligt att prova den nyheten. Fint att lägga färska grönsaker och kryddor på maten och på smörgåsen.

Man använder en kupa för att skydda växterna mot drag och kyla. Sedan så skapas det högre luftfuktighet i kupan vilket gynnar växterna.

Jag är en studerande Miljö och hälsoskyddsstudent som bor i lägenhet men drömmer om att få bo på landet och ha egen odling för att kunna ha nära till den mängd grönt jag behöver vid just enstaka tillfällen. En odlingskupa skulle passa perfekt i min lägenhet och det skulle förgylla många måltider med färsk kryddning.
Skulle bli väldigt glad om jag hade turen på min sida denna gång! :)
Tack för en bra blogg, Kram Anna.

2013-12-15 @ 21:26:47

1. För att bevara fukten i kupan och skydda från kyla och drag. (Precis som ett riktigt växthus helt enkelt)

2. Jag har försökt att odla örter i våra fönster, men det går helt enkelt inte. Så att kunna äta egenodlad, färsk basilika mitt i vintern vore den bästa julklappen någonsin!

1.)Svar: För att bevara fukten och skydda växterna från kyla och drag.

2.)Svar: Har nyligen funnit en väg ut ur en djup depression som varit oerhört svårbehandlad och hängt i under två års tid. Jag har funnit ett intresse som varit väldigt givande, Jag älskar att Plantera och påta i jorden överhuvudtaget! En mycket rogivande hobby! Älskar färska kryddor också, har en hel drös. Kan bara drömma om en sådan här smart pryl!

För att skydda växterna från kyla och drag och för att bevara fukten.

Vi har renoverat köket så nu kan jag äntligen laga mat igen. Om jag vinner kan jag ha färska örter i matlagningen och inget förhöjer smaken mer än det. Då blir det ännu roligare att laga mat.


2013-12-18 @ 08:02:01

Bevarar fukten i kupan hela 85%!och att skydda mot kyla och drag!
Åh en sån här smart grej har jag velat ha (utan att veta att det ens fanns )nu överlever kryddorna och dessutom väldigt vackert att titta på!

Kåpan finns för att bevara fukten och skydda växterna från kyla och drag.
Jag och sambon älskar att laga mat tillsammans och kryddor, speciellt färska sådana, förhöjer matlagningen mycket. Dessvärre är de kryddkrukor man köper i affären alltid så svåra att hålla vid liv en längre tid och blir snabbt vissna och tråkiga. ´jag tror Fiskars KitchenGarden är lösningen på våra ört-problem! :)

1. Den skyddar växterna från drag och kyla samt håller en bra luftfuktighet som gör att de håller sig fräscha.
2. Eftersom jag har svårt att hålla växter i liv så skulle detta var den optimala lösningen för att få lite växtlighet samt färska kryddor till maten som inte ser "ledsna" för att jag har råkat förvara dem fel.


2013-12-18 @ 09:55:24

1.Kupan på KitchenGarden behövs för att behålla fukten och skydda växterna från kyla och drag.
2.Visst är det gott med färska kryddor, och nyttigt också! Tyvärr är det inte alltid lätt att hålla plantorna fräscha en längre tid – men nu kanske det går !

Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag.Det är svaret på frågan.Och varför jag skall ha detta lilla växthus är för att det är nog det enda växthus jag kommer att kunna hålla ordning på.Ha en god jul och Calle hälsar.

Kupan skyddar växterna från kyla och drag samt bevarar fukten.
jag har börjat laga mer mat med Raw food principen och detta vore perfekt för alla färska kryddor som man använder, då slapp jag handla nya var och varannan dag.

Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag.

För mig är färska örter A och O i matlagning.
Tyvärr har alla mina försök till att hålla dem vid liv varit katastrofala så detta vore verkligen en optimal lösning för att lyckas!

1* Kupan är till för att behålla fukten och skydda växterna från kyla och drag.
2* Att motivera varför man vill ha en sådan i hemmet är inte särskillt svårt om man är galen i färska kryddor, precis som jag. Jag har ingen balkong så jag själv kan odla på sommaren men med denna pryl så har man ju tillgång till läckra färska kryddor året runt :)

1. Kupan är till för att kunna bevara fukten och den skyddar växterna från kyla och drag.
2. Älskar mitt kryddland på sommaren. Tyvärr är den säsongen alldeles för kort i Norrbotten. Bor långt från affären så det är torkade kryddor som gäller för det mesta men nu kan jag ha färska kryddor året runt med denna smarta pryl!

1. Kupan bevarar fukten och kylan så växterna inte kommer i kontakt med kyla eller drag.
2. Denna skulle uppskattas enormt av min familj, då vi älskar att laga mat med färska örter. Men det är så svårt att hålla de fräscha under en längre tid.

1. Kupan är till för att kunna bevara fukten och den skyddar växterna från kyla och drag.
2. Jag gillar färska örter och hinner lagom köpa hem dom så är det kaputt. Dom bara vantrivs inne. Ute funkar det bra på sommaren. Skulle vara kanon att kunna gotta sig även på vintern.
God Jul ALLA & Lycka Till.

Hej och kul med denna tävling =)

Svar: Kupan på Kitchen Garden behöver man för att behålla fukten och skydda växterna från drag och kyla!

Jag vill vinna denna för jag vill ge den till min mamma. Hon är så bra på att laga mat och det blir alltid lyckade resultat. Men dock så är hon mindre bra på att hålla de färska kryddorna fina länge. Så detta miniväxthus skulle göra susen i köket. Jag vet att det är en present hon skulle uppskatta och använda! =)

MVH Sanna Alm (Sannalm@hotmail.com)

Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag.
Använder mycket örter men dom dör ofta kan bero på att har utgång till trädgården vilken används flitigt för rastning av hund, draget ock kylan i kombination gör att växterna blir kortlivade. Behovet av denna är stort så jag alltid har fräscha örter hemma.


Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag. Fuktighetsgraden inuti KitchenGarden är ungefär 85%, vilket är mycket högre än i ett normalt rum.

En förbättring är alltid en förändring! En lysande uppfinning för att hålla växterna i livet. Grönt och fint både i magen och i köket är en dröm som ibland är svårt att hålla levande. Men något jag strävar efter att uppnå.. Jag skulle bli glad för lite extra krydda i vardagen!

God jul och gott nytt härligt år! Med vänlig hälsning, Linn

1. Behålla fukten och skydda växterna från kyla och drag.

2. Jag skulle vilja vinna för att kunna ge bort den till min pojkvän. Han gillar verkligen matlagning och färska kryddor gör att allt smakar bättre. Skulle bli en perfekt 10år tillsammans och förlovade present. :)

Svar 1:

Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag. Fuktighetsgraden inuti KitchenGarden är ungefär 85%, vilket är mycket högre än i ett normalt rum (20-40%).

Svar 2:

Matlagning är ett ganska nyfött intresse hos mig men tyvärr så bor jag på lite fel ställe för att odla kryddor på, speciellt utomhus.
Den här skulle komma perfekt till pass så att jag istället kan odla kryddorna inomhus och således kunna fortsätta med mitt intresse.


2013-12-19 @ 22:19:37

Hej!
1. Den gör att fukten behålls och skyddar även växten från kyla och drag!

2. Till min mor skulle jag vilja ge den här,
framför allt för hon är mig så otroligt kär.
Dessutom hon är ett geni när det gäller mat,
alltid landar gourmeträtter på våra fat!
Så den bästa utrustningen borde hon ha,
det tycker i alla fall ja'!
Så naturligtvis vill jag ha bra kvalité och stil,
den ska ju arbeta och slita i många mil!
Ja, tänk att ett så fint paket få överlämna,
en grym pryl, det kanske jag ska nämna!
Och uppskattning hon verkligen förtjänar,
då hon oss alltid på något sätt betjänar!
Assistans i köket skulle vara det bästa julklappen ever!
En jul utan Fiskars?! - Never!! ;)

God Jul!!
//Louisa

Kupan är till för att bevara fukten och skydda växterna från kyla och drag.

Jag skulle vilja ge bort den här till min pojkvän. Han älskar att hålla på med växter av alla det slag. Vet att han tycker det är trist nu under vintern då han inte kan påta i jorden på landet. Han fyller år i januari så vilken toppenpresent det skulle bli.

Håller tummarna så det knakar nu :-)

God Jul & en Fantastisk Fortsättning
önskar Tess


1; Kupan på Kitchen Garden behövs för att behålla fukten och skydda växterna från drag och kyla.
2 jag tycker att vårda och ansa och odla små frön


2013-12-20 @ 21:27:54

1; Kupan på Kitchen Garden behövs för att behålla fukten och skydda växterna från drag och kyla
2. Då slipper jag köpa färska kryddor som snart dör och slängs, känns som slöseri. Skulle mer än gärna dra upp egna kryddor också.

Har gillat er båda, Åsa Olsson


2013-12-20 @ 22:44:46

Kupan är till för att kunna bevara fukten och den skyddar växterna från kyla och drag.

Jag köper ofta hem kryddor men hinner inte använda upp dem innan de har dött och jag får slänga dem. Så det här hade varit perfekt för mig!!!


2013-12-21 @ 21:52:51

Ett behagligt fuktighet för örter hålls inne och kyla och drag ute.

Det kommer att vara sommar i matlagningen året om.

Hej!

1. Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag.
2. Jag har köpt färska kryddor lite då & då, men det var förr, long time ago... :D För det var liksom ingen idé, de hann alltid bli dåliga. Men med en sån här spaceig pryl kan det ju bara bli rätt och fräscht, inte att förringa att prylen dessutom är snygg!

Med vänliga hälsningar
//Susann :D

Svar fråga 1:
Kupan är till för att kunna bevara fukten och den skyddar växterna från kyla och drag.

Motivering:
Med en sådan här fiffig grej i köket som hjälper till,
hålla allt från basilika, timjan till dill,
fräscha och gröna under glas
det vore ju kalas.


Kupan behövs för att kunna ha en högre luftfuktighet än i det vanliga rummet och för att skydda kryddorna mot kyla och drag.

Jag odlar alltid egna kryddor på sommaren och när vintern kommer blir jag så ledsen eftersom nu är det slut med "spontankryddandet" med färska kryddor. På vintern köper jag bara hem färska kryddor i nödfall, och om de ska användas samma dag, annars kan man lika gärna slänga dem på en gång.
Det här var en fantastisk apparat som jag inte sett tidigare och skapar en "villaha"känsla :)

Kupan gör så att fukten behålls och växterna skyddas från drag och kyla.

Jag lyckas aldrig hålla en växt levande, sorgligt nog. Brukar köpa kryddväxter lite nu och då men för mig vissnar de direkt. Kanske den här smarta uppfinningen kunde ge mig lite hjälp på traven.
Från en tjej som knappt kan ta hand om en garderobsblomma.

Att behålla fukten och ge skydd är svaret på frågan din;
Hoppas ett vinst besked hamnar i inboxen min.
Att kunna beställa fred på jorden;
Eller en tidsmaskin i orden.
Dessa är nog härliga önskningar som vi alla har;
Tyvärr är en sådan önskan ej uppfyllbar.
Men näst bäst är de underbart fina saker;
Hos Fiskars med något till alla smaker.
Man hittar alltid grejer som tänder köp gnistan;
Och härliga produkter som hamnar på önskelistan.
Mitt huset behöver mera grönt;
Att vara omgiven av vackra växter och blommor är skönt.
Om mitt hjärtas dröm att vinna detta kunde uppfyllas;
Skulle säkert vår dag förgyllas.

För att behålla fukten och skydda mot kyla och drag!
Jag behöver den eftersom jag bor så långt upp i landet att inget vill växa ens under sommaren *S*


2013-12-22 @ 20:25:50

1.
Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag.

2.
Jag försöker laga nyttig och bra mat till mina barn så ofta det bara går. Och det är mycket roligare och godare att göra det med färska kryddor. Så hjälp mig servera smakrik och nyttig mat till mina älskade döttrar.

1) Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag.

2)
Jag vill inte veta hur mycket pengar jag har kastat bort på färsk koriander, körvel, citronmeliss och andra örter som tyvärr inte håller sig länge i kylen. Jag och min matlagningstokiga 13-åriga dotter kan inte laga mat utan färska örter (och vitlök!). Vi är ena riktiga storkonsumenter och brukar utmana varandra i vem som kan komma på nån ny rätt, nån ny smaksättning. En sån här smart manick skulle 1) spara pengar 2) hålla det fräscha fräschare 2) få oss att testa ännu fler färska örter & rätter 3) vara riktigt dekorativ på köksbänken och 4) fungera som ett signum för vår matlagningspassion!

Håller tummarna (och förresten, 5) örtsaxen skulle användas ännu flitigare!) :)

Hej!

1.
Kupan bevarar fukten och skyddar örterna från kyla och drag.

2.
En fantastisk innovation från Fiskars som skulle skänka mig glädje och harmoni i köket
Den skulle förhöja smakerna i mina rätter och hjälpa mig i matlagningsstöket
Färska kryddor som växer och frodas året om, en utopi
Om jag vann denna skulle jag bara laga mat med örter i

Hälsningar,
Tina
Tack för en bra blogg!

Hej!

1. Kupan på KitchenGarden är till för att kunna bevara fukten och den skyddar även växterna från kyla och drag.

2. KitchenGarden skulle bli bra i vårt kök,
perfekt för att skapa gröna fingrar mellan mat och stök.
Till stor glädje för barnen skulle den vara
och äntligen skulle jag kunna de färska örterna bevara.

God Jul!

1. Kupan bevarar fukten och skyddar växterna från kyla och drag.
2. Min trädgård är mitt paradis
men på vintern ligger min hobby på is
i KitchenGarden är det sommar året om
jag längtar - min KitchenGarden, kom!

Gillar båda på FB (Ingegerd Rönnlid)


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen