Vaniljpannacotta på Yoghurt med Honung & Karamelliserade Valnötter

Av Joanna den 27 Augusti 2013
Postat i:Desserter Pannacotta
Tags: honung, pannacotta, valnötter, vaniljpannacotta, yoghurtpannacotta,
 
 
 
Att avsluta en måltid med en dessert tycker jag känns lite extra lyxigt men ofta så orkar jag inte efter all god mat. Det är då pannacotta kommer in i bilden.
 
Man behöver inte göra så mycket och man kan dessutom välja hur mäktig man vill att den ska vara.
Jag har gjort en del goda pannacottor innan och en av de allra godaste (eller godaste efterrätterna någonsin!) är dulce de leche pannacottan med karamelliserade pecannötter.
Men den är också otroligt mäktig.
 
Igår gjorde jag istället den här pannacottan som efterrätt. En vaniljpannacotta men den är till stor del gjord på turkisk yoghurt och bara lite grädde vilket gör den så mycket lättare och inte alls mäktig.
Till den så gjorde jag karamelliserade valnötter och så hade vi även flytande honung till.
 
Pannacottan i sig är inte så söt utan man väljer själv hur sött man vill ha det med hur mycket honung man häller på. Valnötterna blir knapriga och söta och det är en underbar kontrast till den lena och lite syrliga pannacottan.
 
Vill du göra en enkel efterrätt som inte är för mäktig men ändå känns otroligt lyxig så tycker jag att du ska testa på den här.
 
 
 
 
 
 
Recept
4 portioner
 
6 msk socker
3 tsk vaniljsocker eller 1 ½ tsk bourbon vaniljpulver
1 ½ dl grädde
2 gelatinblad
3 dl turkisk/grekisk yoghurt
 
Flytande honung
Karamelliserade valnötter
 
Gör så här:
1. Häll grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och värm ganska långsamt till sockret har smält.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen och rör tills de har lösts upp.
4. Rör eller vispa ner yoghurten och vispa för hand tills blandningen har blivit slät.
5. Häll upp i portionsformar och sätt in i kylen i minst 3 timmar.
6. Ringla över flytande honung och strö över hackade karamelliserade valnötter.
 
 
Karamelliserade Valnötter
100 g valnötter
3 msk vatten
1 tsk vaniljsocker eller ½ tsk bourbon vaniljpulver
1 dl råsocker (dansukker rörsocker)
1 tsk flingsalt
 
Gör så här:
1. Rosta valötterna lätt i en het och torr stekpanna. Lägg sedan undan i en skål så länge.
2. Blanda vatten, socker, vaniljsocker och salt i stekpannan och koka ihop i ca 2-3 minuter tills det tjocknar lite.
3. Häll i valnötterna och blanda runt mycket väl. Låt koka ihop lite medans du rör hela tiden.
4. Häll upp de karamelliserade nötterna på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna helt.
5. När nötterna svalnat helt så hacka dem grovt.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Ser riktigt gott ut! Måste testa detta! :)


2013-08-27 @ 16:09:10

Muuuumms så gott det ser ut!! :) Jag har just en tävling på gång! :) DU kanske vill vara med och vinna skönhetsprodukter! :)


2013-08-27 @ 16:13:47

Mumsigt det måste jag testa! :)


2013-08-27 @ 16:15:17

åh vad gott det ser ut!!!


2013-08-27 @ 16:17:05

Ser jätte gott ut!,det måste testa :)


2013-08-27 @ 16:35:48

Verkar supergott!


2013-08-27 @ 16:40:28

alltså åh, magiskt fint fotat!


2013-08-27 @ 16:44:32

Det ser gott ut. Bra tips! Ska absolut testa det någon gång:)


2013-08-27 @ 16:59:18

Åh så underbart gott detta ser ut :-)


2013-08-27 @ 17:01:17

Åh vilka fina bilder och så himla gott det ser ut =)


2013-08-27 @ 17:03:01

Åh, vad gott det ser ut!! :-)


2013-08-27 @ 17:06:54

Jestanes så gott det ser ut! :D


2013-08-27 @ 17:10:24

Åååh detta ska jag verkligen prova!! :)


2013-08-27 @ 17:17:55

Åh - detta måste man prova! Ser helt galet gott ut!


2013-08-27 @ 17:47:54

Det ser så gott ut!


2013-08-27 @ 18:04:36

Mums, va' lyxigt! Dina fina bilder piggar verkligen upp inlägget. :)
Kram


2013-08-27 @ 18:10:47

Men så mums alltså!


2013-08-27 @ 18:29:51

Inga förslag på hur man kan göra denna utan att använda gelatin?
Är vegetarian och använder inte gelatin. :)

Svar: Agar argar kan du ju använda. Här är en sida om det: http://www.recepthjalpen.se/agar-agar.html
Hoppas att det hjälper :)
Joanna Törnqvist


2013-08-27 @ 18:41:24

WHOOAAA, det låter ju helt otroligt gott :D För vegetarianer finns gelésocker, vegegel eller något som heter tror jag Agar. Funkar hur bra som helst.


2013-08-27 @ 18:45:52

Mums! Brukar bli supergott när man har något lite syrligare i!


2013-08-27 @ 18:55:41

det låter verkligen toppengott!


2013-08-27 @ 18:55:46

OMG! Det ser ju dööögott ut! <3 :D

nomnomnomnomnomnomnom så gott det ser ut!!! måste provas


2013-08-27 @ 19:14:58

Underbara bilder! :) Underbara!


2013-08-27 @ 19:25:02
Liv

Otroligt fina bilder!!


2013-08-27 @ 19:53:37

Åh vad gott det ser ut!


2013-08-27 @ 19:55:13

Muummms! :D


2013-08-27 @ 19:56:17

Mmmm! Låter mycket gott :) Som du säger.. Ibland vill man har något lättare och inte alltid maffiga efterrätter som får en att hamna i mat koma!


2013-08-27 @ 20:00:09
Ida

Det där ser ju fruktansvärt gott ut! Muums!


2013-08-27 @ 20:06:34

Åh! Det blir alltid så fint när du lagar mat! :D


2013-08-27 @ 20:42:15

Ser supergott ut!


2013-08-27 @ 20:44:44

mmm,vad gott det ser ut.. Måste jag testa när jag ska ha gäster i veckan :)


2013-08-27 @ 21:13:39

Åh vilka härliga bilder!! De skulle jag kunna ha som bakgrundsbild på datorn så fina de är!!:)


2013-08-27 @ 21:15:37

Det låter verkligen jättegott!


2013-08-27 @ 21:25:02

ser ju ljuvligt gott ut!


2013-08-27 @ 21:38:36

ser hur gott ut som helst :D


2013-08-27 @ 21:40:33

Åh vilket bra tips, det ser både gott och fint ut, ska nog bjuda på det på min nästa "halv åtta"-middag med vänner :)
Ha det gott /Johanna


2013-08-27 @ 23:44:20

Åh, så mumsigt det låter!! Men, har du något förslag på vad man kan ta istället för valnötterna för att ändå få med det där knapriga (jag är nötallergiker..)? :D

Svar: Vet inte riktigt vad det är i dem men du kanske kan ta någon sorts flingor som rice krispies eller nåt som du tål och karamellisera dem eller popcorn om du tål det :)
Joanna Törnqvist


2013-08-28 @ 00:17:56

Mums!


2013-08-28 @ 01:22:19

Mums! Det är jätte gott med bara turkisk yoghurt, flytande honung och valnötter också :P


2013-08-28 @ 07:34:46

Det såg verkligen sjukt gott ut!


2013-08-28 @ 07:47:46

Det ser riktigt gott ut! Måste testa det där :)
Kan man ha något annat på än nötter? Vi har nöt-allergiker hemma hos oss :)

Svar: Du kan ju använda någon form av flingor. Rice crispies eller liknande. Eller popcorn :)
Joanna Törnqvist


2013-08-28 @ 09:56:12

Låter otroligt gott...! Måste testas..!


2013-08-28 @ 10:35:14

vilka fantastiska bilder. ! allt ser så gott ut.


2013-09-08 @ 07:46:48

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen