Tävling - Vinn stort paket från Mutti

Av Joanna den 20 Augusti 2013
Postat i:Tävlingar
Tags: Mutti, krossade tomater, tävling,
 
 
I förra veckan fick jag ju hem ett stort och fint paket från Mutti som gör en massa goda tomatprodukter. Av några av dessa produkterna lagade jag goda köttbullar med soltorkade tomater i tomatsås med smak av parmesan och basilika och till det spaghetti.
Missade du mitt recept så HITTAR DU DET HÄR!
 
 
 
 
I förra veckan berättade jag ju även för er att det sulle komma en fin tävling för er som handlade om matlagning.
 
Så idag så tänkte jag att det är er tur att dela med er tips, idéer eller recept på vad man man laga med just krossade tomater.
Skriv tips, idéer eller recept som en kommentar till det här inlägget.

Alla tips, idéer och recept är välkomna så länge de inehåller just krossade tomater. Det kan vara receptet på din godaste köttfärssås eller tips på hur man piffar till tomatsoppan.
 
Bästa inspirationen vinner ett likadant paket som det som jag själv fick hem.
Alltså allt det som är på översta bilden.
 
Så låt inspirationen flöda och tipsa om det godaste du vet med krossade tomater!
Tävlingen pågår fram till Lördagen den 31/8 kl 23.59
 
 
Recept på vad man kan laga med Muttis produkter hittar du dessutom på MUTTIS RECEPTSIDA

Kommentarer

Det är kanske inte den mest världsomväldande och ovanliga rätten, men för min del så har jag alltid krossade tomater när jag skall laga min favoriträtt - lasagne! Köttfärssåsen får så mycket smak och karaktär av krossade tomater, och låter man de krossade tomaterna reduceras tillsammans med såsen så får man den där italienska karaktären. Min favoritlasagne har mycket smak av tomat; krossade i såsen, färska i salladen bredvid och soltorkade som tillbehör. Mitt tips för att piffa upp lasagnen är att även ha strimlad lufttorkad skinka i såsen, som ger extra sälta, och att riva parmesan över. Gott!


2013-08-20 @ 20:33:13

Jag började i våras på ett boende för ensamkommande ungdomar. Då lärde jag mig laga afghanska köttbullar i tomatsås. Det har varit en hit. Både på jobb och hemma. Och det är supergott!!! :)


2013-08-20 @ 21:49:05

Som student försöker jag hålla matkostnaderna nere men samtidigt vill jag hålla det relativt nyttigt och näringsrikt. På senaste har jag lagat mycket linssoppa med potatis i. Röda linser, potatis, krossade tomater och en massa goda kryddor! Annars är dom krossade tomaterna en ständig följeslagare i mina köttfärssåser, grytor och pastasåser. Det är nog den basvaran jag använder mest, för det går ju att variera så mycket!


2013-08-20 @ 23:20:01

Jag brukar koka stora lass tomatsås (krossade tomater, lök, vitlök och örter) och frysa in i portionsburkar som sen går åt vartefter. Som bas i en gryta. Pizza. Tomatsoppa.

Men... En gång testade jag att baka ett vitt bröd där en del av degvätskan bestod av torkade tomater. Brödet smaksattes med timjan och rosmarin. Det blev supergott. Tyvärr försvann receptet i en flytt för flera år sedan, men det är nog dags att exprimentera fram ett nytt :-)


2013-08-21 @ 00:38:53

å den rätten ser god ut


2013-08-21 @ 07:08:19

Sedan jag var tonåring har spagetti med tomatsås varit min "go-to dish". Här är en som min vän som varit mycket i Italien har inspirerat: ungsgrilla olika lökar (vitlök, rödlök, charlottenlök) och paprika, "vanlig" eller spets. Värm lite olja och smör, i med en massa goda färska örter så oljan tar smak. sedan i med de söta, goda lökarna och paprikorna och krossade tomater. salta och peppra och tillsätt mer öter om det behövs. Riv parmesan och blanda med ägggula. Koka spagetti. Spara lite av pastavattnet och blanda ner parmesan- och äggblandningen så att det blir en härlig, krämig sås. Blanda ner tomatsåsen. Servera med mer riven parmesan och caprese. Mmmmm! :)


2013-08-21 @ 08:54:58

Viiiilken söt blogg du är :D, vilka härliga recept dessutom! MÅSTe testa detta!! Gå till min blogg & Läs mitt inlägg "jobberbjudande" om du är intresserad av att börja jobba med mig! :D


2013-08-21 @ 15:14:02

Detta är en libysk maträtt men ack så god!
Här hemma äts detta felra gånger i veckan!

Man skalar potatis och delar i tunna skivor, sedan gör man en stark köttförsås med gullök,vitlök,chili,basilika,krossade tomater,soltorkade tomater och valfria kryddor efter smak!

sedan lägger man ett lager av köttfärsen på en skiva potatis och täcker med en annan skiva potatis ovanpå,(så att det blir som en macka) sedan doppar man potatisen i ägg och ströbröd och friterar i varm olja!

MUMS!

Detta är en favorit!
Korv och linsgryta!
Enkel, mättande och god och perfekt till matlådan på jobbet!
Kryddad korv.
rödalinser
lök
paprika
potatis
tabasco
krossadtomat
Mums!
TomeLillans


2013-08-21 @ 16:00:28

Muttis krossade tomater är bara bäst... Mitt goda recept med krossade tomater är:
Egen salsa
Stek bacon tillsammans med chili färsk eller flakes + gul lök o vitlök. När det puttrat i sitt egna fett länge så häll i en burk krossade tomater o smaksätt med de kryddor man behagar. Vill man ha lite sötma o syra kan man ha i lite honung och kanske juice av något slag. Denna salsa ska hetta ordentlig o supergod till "fredagstacosen"
Hoppas på vinst.
Anette


2013-08-21 @ 16:21:50

Det ser supergott ut =)


2013-08-21 @ 16:38:31

Jag skulle göra en god vegetarisk lasagne med krossade tomater,tomatpuré,basilika,salt, peppar,stekta vitlöksmarinerade champinjoner,
lök,rivna morötter,paprika,ostsås och toppa
med mozzarella. Så gott! :)


2013-08-21 @ 17:17:11

En favorit är att använda det i ett crossover cooking recept: Enchiladas med arrabiatasås. Hett, underbart och mättande där de krossade tomaterna får huvudrollen!

ser gott ut


2013-08-21 @ 18:38:09

Ååh jag älskar Muttis produkter, visste inte om att det fanns så mycket i deras sortiment. Vi äter krossade tomater i mat flera gånger i veckan men jag väljer att tipsa om en egen salsa gjord på krossade tomater som är perfekt till t ex grillat kött.

Du hittar receptet här: http://coquina.blogg.se/2010/august/chunky-salsa.html

Ha det gott!

Hälsningar Camilla på Coquina

Hej!
Jag har en son som är 12 år o har gluten. Så vi brukar ju göra en glutenfri pizza o där vill han alltid ha krossade tomater som sås. O sedan olika tillbehör till o det smakar supergott.
Med vänlig hälsning Cissi


2013-08-21 @ 19:46:32

Min köttfärssås med lök, vitlök. krossade tomater, kryddor & köttfärs.


2013-08-21 @ 22:45:29

En riktigt god soppa! Den är alldeles underbar och matig och det finns inte någon som jag har bjudit den på som inte har älskat den :-) Den innehåller: Köttfärs, 2(!) burkar krossade tomater, ca 1 L köttbuljong alt. grönsaksbuljong, strimlad vitkål och hackade morötter, grovhackad lök, massa goda kryddor såsom vitlök, salt, vitpeppar, spiskummin, oregano och chili.. En soppa som man kan göra ett riktigt storkok på som håller sig flera dagar och nästan bara blir godare för var dag i kylen :)


2013-08-21 @ 22:54:34

Min heta köttfärssås :D OBS, barn eller känsliga vuxna ska ej äta denna.
Brukar köra allt på en höft men skrivet ut ungefärliga mått.
Bryn 400 g färs i smör, tillsätt 1 hackad gul lök och bryn ihop. Tillsätt 1 dl vatten och 2 köttbuljongtärningar. Låt småkoka tills vattnet nästan dunstat bort helt.
Tillsätt 1,5 KROSSADE TOMATER, 2 msk soja, 4 msk sötstark senap, 2 msk tomatpurré, 4 krm torkad basilika, 2 krm vitpeppar, 2 krm svartpeppar, 4 msk het chillisås, 1 stor klyfta finhackad vitlök, 2-3 tsk sambal oelek och en gnutta salt. Hetta upp det riktigt i några minuter och rör om undertiden. Tillsätt sedan 2 dl kantareller (eller annan ätklar svamp funkar också) och sist men inte minst 2,5-3 dl grädde. smaka av och krydda mer om du vill.
Passar perfekt ihop med färsk pasta och en härlig sallad :)

Oj måste titta vidare på dina recept!


2013-08-22 @ 07:10:38

Penne ala rabbiata ala Nilla
Hacka 2 gula lökar och fräs i smör- pressa 3 vitlöksklyftor i.Klipp 2 paket bacon och häll i 2 burkar krossade tomater.Låt koka ihop ca 15 min.Häll i 1 dl chilisås och 2 del riven parmesan.Krydda upp den med cayennepeppar och svartpeppar efter tycke och smak.Ju mer temerament kocken har ju starkare blir den...Servera med nykokt pasta...Mums!!!!

Jag lagar en mustig gryta...Sen gärna rostat bröd med tomatröra på där jag kokat tomatpuren med örter, kryddor så vätskan försvunnit lite....


2013-08-22 @ 08:47:50

Jag älskar att laga mat, och gott ska de va så man med välbehag äter upp ordentligt på faten också!! :)
Med krossade tomater har jag massor av goda middagar, men min "Frito" är ju bara himmelskt god, det är en spansk rätt som min svägerska lärde mig för massor av år sedan nere i Spanien.

Till 4 personer.
En fläskfile
en burk Mutti krossade tomater (även om det är Italienskt hihihi )
En stor burk Tomate Frito
5-6 stycken avlånga gröna paprikor
2 stora gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
1 purjolök
Skölj och skär paprika, lök, purjolöken i ganska stora bitar.
Bryn detta i rikligt med olivolja
det ska bli mjukt och glansigt så ha inte för hög värme. pressa i vitlöksklyftorna, strö över en gnutta socker och salta och peppra efter behag.
Samtidigt så putsa och skär fläsfilen i centimetertjocka skivor.
stek fläskfilen i en annan panna så den får färg.
häll sedan över fläskfilen i pannan med lök och paprika blandningen.
häll över de krossade tomaterna och Tomate frito.
låt det puttra samman en stund, smaka av med salt peppar efter behag.
detta kan man äta med en nybakad spanskt bondbröd, då man bryter småbitar och liksom doppar i grytan och äter enbart detta, eller ha ris till och en sallad såklart.
Detta är så gott så man bara smäller av.

då man levde snålt som ung kom jag på en soppa som ja herregud den e hur god som helt och framför allt BILLIG.

krossade tomater
buljong
vitlöks klyftor
burk med majs
rissnini
salt, peppar, oregano
matlagnings grädde

kokas ihop.
sen serverar man det med bröd bitar som man skurit i mindre bitar i fräst i lite olivolja o vitlök.

galet gott


2013-08-22 @ 09:25:38

Kryddig linsgryta med tomatbas

4dl kokta linser
1 gullök
2 vitlökar
2 morötter
2 burkar Muttis tomater på burk
2 msk raps olja
1 cm riven ingefära
1 tsk spiskummin
1 krm kanel
1/2 tsk coriander
12 röd chilifrukt
4 dl kokos mjölk
1 st smulad grönsaksbuljong
2 dl vatten
1 tsk salt
1 msk lime juice

Skala morötter,lök och vitlök
Tärna morötterna och hacka löken
Fräs allt I oljan
Tillsätt kryddorna låt de svettas med lite
Tillsätt resten och låt koka ca 30 min smaka av med lite lime juice

Serveras som en gryta med ett gott bröd typ naan eller ett gryn alternativ

Har inget namn på detta, men gott är det! Receptet är för en person och tillagas i en liten stekpanna.

1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad chili
1 burk krossade tomater (Mutti så klart!)
1 ägg
riven parmesan

Krossa vitlöksklyftan och fräs på detta tillsammans med chilin i lite olja. Tillsätt krossade tomater och rör om. Kläck sedan ägget i det hela, strö över parmesan och lägg ett lock på stekpannan tills vitan stelnat, gulan ska vara lös.

Ät detta tillsammans med gott vitt bröd som doppas i det hela. Vid önskemål kan salt och svartpeppar tillsättas. Mums!


2013-08-22 @ 10:56:03

Guuud vad gott :)


2013-08-22 @ 12:17:58

Fyllda paprikor

4 röda paprika
2 dl kokt ris
400 g sojafärs eller bitar (Hälsans kök)
1 liten purjolök
100 Shiitakesvamp
1 tsk Mutti krossade tomater
100 g riven ost te. x. Greve
salt, svartpeppar
olivolja
Dela paprika och ta bort innehållet. Hacka purjolök och stek i olja tillsammans med sojafärs, svamp och kryddorna. Blanda med kokt ris och fyll i paprikor. Strö över riven ost och grädda i 200 grader 20 minuter. Häll lite vatten i ugnspanna innan gräddning.

Dynamitsoppa 4 pers.
5-6 potatisar i stavar, 3 grovrivna morötter, 2 l grönsaksbuljong.
Koka detta ca 15 min,
Bryn 500 g nötfärs, 2 hackade gula lökar.Salta o peppra
Blanda samman när potatisen är mjuka.
Tillsätt därefter 1 burk krossade tomater, 1/2 dl tomatpure, Sweet&sour sås efter smak (1-2 msk).
Låt småputtra och smaka av,
Blanda creamfraich med vitlök och persillade. klicka i soppan vid servering.
Mättande och toppengod.

Det godaste jag vet med krossade tomater är tacogratäng. Supergott!

Ägg i tomatsås! En perfekt snabblagad lunchrätt, eller som lätt middag med gott bröd och en sallad till. Fräs vitlök, hackad gul lök och färsk basilika i ganska mycket olivolja. Häll över krossade tomater (1 burk till två ägg) och koka i 20 minuter. Knäck i äggen och vänd dem när ena sidan stelnat. De ska inte stelna helt, utan det är gott om gulan är lite rinnig.

EA

Krossade tomater, chili, olivolja och vitlök
blandas till en salsa i mitt lilla kök.
Rosta en macka och bred salsan på
blir ett festligt mellanmål för två.

En snabb, lätt och billig kvällsmål kan du göra så här: Lägg i en ugnsform 100-150 g rökt skinka i långsmala tärningar. Krydda en burk Mutti krossade tomater med salt, svartpeppar och olika örtkryddor (te. x. basilika, persilja och timjan ) och häll i. Gör fyra fördjupningar i krossade tomater och knäck i varje fördjupning ett ägg. Grädda i 200 grader 15 minuter och servera med rostat bröd.

Mitt tips är egentligen Heston Blumenthals tips: Spara kvisten när du köper kvisttomater och låt den koka med i köttfärssåsen/chillin/tomatsoppan eller vad du än gör med dina krossade tomater. Jättemycket smak sitter i just kvisten!

Eva

Tror jag skulle försöka koka lite tomatmarmelad och njuta av den på ett stenungsbakat grovt bröd, med en god kopp the. Gott när höstmörkret snart faller.

En riktig plockmiddag med stabbig köttfärsröra i pitabröd, kall tomatslasa, vitlökstomatröra och varma majschips med smält ost. MUMS!!!

Så enkelt och så gott - mixa krossade tomater med färska örter, jag brukar använda basilika, oregano, timjan och lite persilja. Värm en kort stund i kastrull och servera med valfri pasta. Mer snabblagat går knappt att hitta, och vill man något mer så funkar det både med köttbullar, pannbiff, korv mm.

500 g kassler, 300 gram okokt fjärilspasta, 2 salladslökar, 2 vitlöksklyftor, 400 g krossade tomater, 2 msk hackad färsk basilika, 2 msk smör, 1 msk mjöl, 4 dl mjölk,1 nypa salt, peppar, 150 g riven ost, 2 dl vatten

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tärningar. Skär även löken i små tärningar/bitar. Fräs alltsammans i lite matfett tills vattnet har dunstat ur kasslern. Häll i krossade tomater. Smaka av med basilika och eventuellt lite salt och peppar.'
Smält smöret i en annan kastrull. Strö över mjölet och blanda det väl. Häll en deciliter mjölk i taget och blanda ordentligt mellan varven. Låt det koka upp och tag av från värmen. Blanda in den rivna osten och låt den smälta ner. Smaka eventuellt av med lite kryddor. Häll den okokta pastan i en gratängform och häll sedan över kasslern med tomatsåsen. Blanda ihop och häll sedan över ostsåsen. Blanda, häll i vatten och blanda igen. Gratinera i cirka 30 minuter (eller tills pastan har mjuknat). När halva tiden har gått så blanda gärna runt lite i gratängen och häll eventuellt lite mera vatten om pastan är halvmjuk. Hoppas det smakar!


2013-08-23 @ 23:05:58

Salsasås! Till plock eller tacos.Mixa krossade , vitlök och starka kydddor. Klart.

En god o enkel macka i smörgåsgrill. Bra för den som har short on cash. Två skivor formfranska. Bred smör och krossad tomat på, toppa med lite rostad lök. Lägg ihop. Överraskande gott.

Åhh tomater måste vara de bästa grönsaken som finns. De är goda i nästan all matlagning. I sommras upptäckte jag, jordgubbsälskaren som jag är, att tomater och jordgubbar är en helt underbar kombo. Jag lagade då en tomat- och jordgubbssorbet som blev en riktig hit.

300g avrunna krossade tomater
400g jordgubbar
3 msk färskpressad citronsaft
3 msk glykossirap
4 msk steviasocker

Häll tomaterna i en sil och låt de rinna av sig. Mixa sedan tomater och jordgubbar. Häll även denna blandningen i en sil för att få bort kärnorna. Blanda samman samtliga ingredienser och häll i en glassmaskin eller i en burk som ställs i frysen. Frys i minst 5 timmar. Rör om då och då under infrysningen. Ta fram cirka 10 minuter före servering. Garnera med citronmeliss eller en jordgubbe :-)

Krossade tomater är en basvara som alltid finns i mitt skafferi. Man kan ju göra MASSOR av gott med denna fantastiska vara lasagne, pastasåser, köttfärsröra, tomatsoppa you name it. Chili con Carne är dock mitt favoritrecept som älskas av hela familjen. Är superenkelt och fixas till på nolltid.
Så här gör jag:

500 g blandfärs (gör även vegetarisk alt till döttrarna och har då 300 g quornfärs till dem)
2 burkar vita bönor i tomatsås
1 burk krossade tomater
1 gul hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Cayenne
Chilipulver

Bryn färs och löksorterna. Häll på tomater och vita bönor. Krydda efter tycke och smak, själv tar jag mycket kryddor för chili con carne ska vara starkt tycker jag. Koka ihop 30-45 min. Servera med vitkålssallad och ett vitt bröd.

Jag älskar en enkel och krämig tomatsoppa med krossade tomater, gärna lite färska tomater, vitlök, gul lök, basilika, grädde, salt/peppar. Mixa ihop och servera med knapriga krutonger och kanske lite knaperstekt bacon? :)


2013-08-25 @ 18:10:26

Hej!
Mitt bästa recept med krossade tomater är moussaka:
Moussaka
1-2 aubergine, skivad
2 tsk salt
1 msk olivolja
2 st gula lökar
400g lammfärs alt nötfärs
1 burk krossade tomater
Ekologisk buljong
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 krm kanel
Nymalen svartpeppar
2 dl smulad fetaost
2 dl matlagnmingsgrädde

Sätt ugnen på 200°. Varva aubergineskivorna med saltet.
Lammfärssåsen: Hacka och fräs löken i smör. Smula ner lammfärsen och låt den bryna med. Späd med tomat och tillsätt buljongtärning, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock, 30 min. Smaka av med salt.
Blanda fetaost, grädde, salt och peppar.
Häll auberginerna i ett durkslag och låt rinna av. Torka av skivorna med hushållspapper. Bryn i olja på båda sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
Varva aubergine, lammfärssås och ostsås i en smord form. Avsluta med aubergine och ostsås. Gratinera i ugnen 40-45 min, tills moussakan fått fin, gyllenbrun färg.

En dag då jag hade bråttom tog jag hönökaka, på den blev det en burk Pizza sauce. Efter en koll i kylen fann jag en grillad kycklingfile som jag skar i tunna skivor och en burk skivade champinjoner det fick bli fyllning. Det blev oregano och lite extra riven västerbottenost också. Sedan in i ugnen en stund. Gott!

Världens bästa linsgryta!
Med den här linsgrytan har jag till och med övertygat en mycket svårövertalad svärmor till att äta mer vegetarisk mat :)
1 gul lök
2 vitlökar
2 paprikor
2 dl röda linser
1 tsk paprikapulver
½ tsk sambal oelek
½ tsk spiskummin
2 burkar krossade tomater
1 grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, peppar
Fräs lök, vitlök. Sen i med linser som får fräsa med. I med paprika, paprikapulver, sambal oelek, spiskummin, krossade tomater och buljong. Koka 20 min, ev lite mer beroende på linser. I med grädde, salt, peppar och låt koka 5 min till.
Bästa maten!

En riktigt god paj, det blir mitt bidrag!

3 dl grahamsmjöl Arbeta ihop pajdegen
100 g smör tryck ut i en form
2 msk vtn låt stå kallt

2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
200 g quornfärs
1 burk finkrossade tomater
3 msk finhackad basilika/oregano
1 msk grönsaksfond
1/2 tsk salt
svartpeppar

Låt quornfärsröran puttra ca 15 min
Förgrädda pajskalet 15 min i 225 ugn

1/2 squash i bitar
100 g champinjoner i skivor
100 g sockerärtor i bitar
250 g broccoli i små buketter

1 dl riven ost, gärna prästost

fräs grönsakerna i 4 min

fyll pajskalet med "färsröran"
och sedan de stekta grönskerna
strö över den rivna osten
grädda mitt i ugnen ca 15 min
tills pajen fått fin färg...
Ät och njut....

Supergod, superenkel tomatsås!
Fräs lite gul lök och vitlök i en skvätt olja.
Häll på krossade tomater, krydda ev med chili eller annan krydda. Basilika och oregano är supergott i!
Mixa slätt med stavmixer. Tada - klart!

Jag är gärna med och tävlar!

Jag skulle använda MUTTI till:

Fredagsmyset med barnen, en familjepizza så klart! Med var och ens favorit topping och massor av tomater!

Ha en trevlig dag!

Hej! Jag är självklart med och tävlar i denna fina tävling.

Och jag är inte med och tävlar med vad som helst utan faktiskt med det godaste receptet jag vet. Ett italienskt inspirerat recept på en rätt som går hem till stora som små, till vardags och till fest, vilket bara ger receptet massa pluspoäng!

Det är skapat av ingen mindre än min dröm-man (sorry Micke) nämligen Paolo Roberto!

Conchiglioni ripieni - fyllda pastasnäckor

Tomatsås
700 g krossade tomater
2 msk olivolja
1 liten gul lök, delad
1 kvist basilika
0.5 tsk salt

Fyllning
500 g aubergine
0.5 tsk salt
125 g ricotta
125 g mozzarella, skuren i små bitar
1 st ägg
1 dl parmesanost, riven
salt
svartpeppar
solrosolja till stekning
2 msk parmesanost att strö över

1. Tomatsås: Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i löken. Låt löken fräsa i några minuter, tills den fått lite färg. Häll i tomater, tillsätt basilika och salt. Koka upp och smaka ev. av med ytterligare lite salt. Koka tomatsåsen på låg värme i 30 minuter. Ta upp löken som kastas. Ställ åt sidan.
2. Fyllning: Skölj auberginen och skär den i små tärningar. Lägg tärningarna i en skål, strö över salt och låt stå i 30 minuter. Skölj hastigt av saltet under rinnande kallt vatten. Krama ur vattnet. Värm solrosolja i en stekpanna och stek auberginen tills den mjuknat, 5-8 minuter. Låt rinna av och svalna på hushållspapper. Lägg ricotta, mozzarella och aubergintärningar i en skål. Tillsätt ägg och parmesan, blanda noga och smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Pasta: Koka upp lättsaltat vatten och förkoka pastan ca 5 -6 minuter. Spola snabbt av pastan med kallt vatten så att koktiden stannar.
5. Täck botten på en ugnsform med lite tomatsås.l
6. Fyll pastasnäckorna med fyllningen och ställ dem i ugnsformen med den öppna sidan uppåt. Häll resterande tomatsås över snäckorna. Strö över parmesanost.
7. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

Alltså du hör ju själv hur dögott detta är. Smakar nästan lika bra nu hemma som det gjorde i Italien för 15år sedan.

Matlagning ligger mig väldigt varmt och hjärta, särskilt mat från Italien. Så att du chansen att vinna dessa fina produkter hade varit balsam för själen för mig del och gjort det ännu lite roligare att ställa sig vid spisen!

Hoppas jag har turen på min sida! :)

Använder krossade tomater till väldigt mycket, men favoriten just nu är Biff Stroganoff Yummie,

ca 1 kg picnic bog
7 dl vatten
2 gula lökar
2 stora morötter
2 vitlöksklyftor
250 g krossade tomater från Mutti
3 dl vispgrädde
salvia och oregano
salt,peppar

Låt köttet få rumstemperatur och skär det i strimlor.
Bryn strimlorna i omgångar
Häll på vattnet, lägg i grönsakerna,låt koka upp och koka på medeltemp ca 1 h
Skumma vid behov och späd med mer vätska
Häll i Mutti tomater och grädde och låt koka ca 15 min till. Krydda med salvia och oregano

Servera med potatis

Barnen slickade sina tallrikar här hemma kan jag lova! :)




2013-08-30 @ 22:17:57

Det absolut godaste som finns är:

JÄTTEPIROG för 6-8 personer (eller "Smått & gott under täcket" som vi brukar kalla det!)

700 g köttfärs
3 gula lökar
1 msk curry
2 tsk kardemumma (krossa hela kärnor)
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 burk Mutti krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
3 dl riven ost
1-2 skivade bananer

DEG:
100 g smör
2dl vatten
1 pkt jäst
1 tsk salt
2 ägg
1 liter vetemjöl

Låt degen jäsa.
Kavla ut degen större än en långpanna.
Bädda in köttfärsfyllningen .
Låt jäsa i ca 30 min.

Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Vips så har du en smarrig, av både barn och vuxna, omtyckt middag!

Jag har sedan mànga àr använt mig av ett turkiskt recept som jag fàtt av min turkiska svärmor. Det är en lätt kryddig frukoströra med krossade valnötter som man blandar i. Jag har vid mànga tillfällen även använt detta recept till att göra mustiga och vitaminrika tomatdrinkar under varma sommardagar dà man inte har nàgon större matlust. Jag har lagt till ett par matskedar vatten för att fà en mer rinnande konsistens.


Receptet (1pers)
2 msk krossade tomater
2 msk röd paprikapuré
2 msk olivolja
1/2 dl krossade valnötter
1/2 msk torkad mynta
1/2 msk sesamfrön
1/2 msk timjan
1/2 msk kummin
1 tsk chiliflarn (pul biber)
1 tsk svartpeppar
3-4 msk vatten (beroende pà hur man vill ha konsistensen i sin drink)

Alla dessa ingredienser ska blandas med en mixer för bästa resultat. Olivoljan ger det extra stinget i smaken. En riktig vitaminbomb som ger extra energi


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen