Röda Vinbär- & Mandelmassekaka

Av Joanna den 22 Augusti 2013
Postat i:Mjuka kakor
Tags: mandelmassa, mjuk kaka, röda vinbär,
 
 
Just nu är min frys fylld med röda vinbär, svarta vinbär och rabarber från trädgården.
Jag har lite den där tendensen att spara och frysa in och sedan ligger det där och så glömmer jag av det.
Men nu är det verkligen fullt så det måste göras någonting.
Någon mer som känner igen sig?
 
För några dagar sedan tog jag iallafall tag i det hela och bakade en underbart god kaka av en del av vinbären (finns mängder vinbär kvar!) som passar perfekt till eftermiddagsfikat. Den söta mandelmassan möter syrliga röda vinbär i en mjuk och god vaniljkaka.
Mannens första kommentar var: "Den smakar sommar!" och det gör den verkligen.
 
Kakan är lätt att vispa ihop och vinbären hälls sedan bara över smeten när den redan är i formen. Du kan använda frysta eller färska bär, det kvittar. Anvnder du frysta så behöver de inte tinas innan.
 
Vill du lyxa till det lite så servera kakan tillsammans med en kula vaniljglass eller lite vaniljsås. Annars är den god som den är.
 
 
 
 
Recept
 
100 g smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
150 g mandelmassa
200 g röda vinbär (frusna eller färska)

Gör så här:
1. Vispa socker, vaniljsocker och ägg till det blir vitt och fluffigt.
2. Smält smöret.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
4. Blanda sedan ihop äggsmeten, smöret, mjölken och mjölblandningen väl.
5. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och vispa sedan ner den i smeten.
6. Häll smeten i en form. Jag använde en 24 cm springform.
7. Strö över vinbären över kakan. Har du frusna så behöver du inte tina dem först.
8. Sätt in i ugnen på 180 grader i ca 50 minuter.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

nu blev jag hungrig :)

var med och tävla om valfri sak från thejewellerybakery.se på min blogg :)


2013-08-22 @ 16:55:40

Ser ut att vara supergod, älskar vinbär


2013-08-22 @ 21:21:48

Åh vad sensommar-gott!

Svar: Eller hur! :) Fast idag känns det mer som högsommar här hemma. Helt underbart väder! :)
Joanna Törnqvist


2013-08-23 @ 09:49:46

Det ser verkligen underbart gott ut!
Jag undrar om du vet om man kan byta ut mandelmassan i kakan mot något annat?

Svar: Om du inte tål nötter eller bara inte gillar det så byt ut mandelmassan mot en mosad banan :) Gärna så mogen som möjligt. Banan är också sött och gott och gör kakan exra saftig :)
Joanna Törnqvist

GUD så gott! Min granne gjorde något liknande när jag var barn, det var så gott med det sura/syrliga mot det mjuka och söta. vet dock inte om hon hade mandel i. Får baka (fast måste hita röda vinbär först!).

Trevlig helg!

Svar: Det kan väl inte vara så svårt att hitta? Finns nog en buske eller två i de flesta trädgårdar så fråga någon om du kan få lite :) annars kanske det finns i mataffären i frysdisken?
Joanna Törnqvist


2013-08-23 @ 12:09:12

Det ser ut och vara sååå gott, har själv aldrig ätit röda vinbär- och mandelmassekaka. Måste göra en innan bären blir dåliga :)

Svar: Då måste du ju verkligen testa :)
Joanna Törnqvist


2013-08-23 @ 12:25:29

Åh vad god den ser ut!


2013-08-23 @ 14:05:04

Jättefinabilder och många goa recept som jag provat. Vilket objektiv har du använt här?

Svar: Tack så mycket! :)Här är det min nya kamera + objektiv som jag har använt: Canon EOS 7d + Canon EF 50mm f/1.4 USM Objektiv.
Joanna Törnqvist


2013-08-23 @ 17:15:50

ser god ut


2013-08-23 @ 21:29:45

Åh, vad gott det ser ut! Mandelmassa är helt klart något av de godaste ingredienserna! ;D


2013-08-23 @ 22:56:41

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen