Kycklingsandwich med Yoghurtcreme & Coleslaw

Av Joanna den 29 Augusti 2013
Postat i:Baguetter och sandwichar Kycklingrätter Såser och tillbehör Ugnsrätter
Tags: basilika, chickensandwich, coleslaw, kycklingsandwich, parmesan, yoghurtcreme,
 
 
Enkelt är ofta också gott. När inspirationen tryter eller man bara blir riktigt sugen så är en varm macka med goda tillbehör otroligt gott.
 
Coleslaw är ett sådant tillbehör som kan lyfta en hel måltid.
Här hemma blir det lätt att coleslawen tar uppmärksamheten från huvuddelen av måltiden. Så gott är det.
Nu var det tre dagar sedan vi åt den här rätten och senastigår åt jag upp resterna av coleslawen. Den är lika god efter några dagar i kylskåpet om inte ännu godare. Därav det konstiga receptet men portioner 6-10. Det blir ca 6 portioner om man verkligen gillar coleslaw som vi gör här hemma och ca 10 portioner om man ser det som ett tillbehör.
Låt er inte luras av bilderna.
Så lite coleslaw äter vi inte per person här hemma.
Men det hade kanske sett lite underligt ut om jag täckte halva tallriken med ett berg av coleslaw.
Ja ni fattar.
 
Kycklingsandwichen är en enkel en. Ugnsbakade kycklingfiléer på ciabattabröd med grönsaker som man gillar.
Såsen som gör hela sandwichen är en yoghurtcreme med basilika, vitlök och parmesan. Allt bara mixat tillsammans med mixerstav.
 
En god fredagsmysmiddag.
 
 
 
 
 
Recept
4 sandwichar
 
4 st Ciabattabröd
Gurka
Tomat
Paprika
Rödlök
Sallad
 
Yoghurtcreme
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
ca 1/3 kruka basilika
1-2 vitlöksklyfta/or
½ dl riven parmesan
1 krm salt
1 tsk svartpeppar
 
Gör så här:
1. Riv parmesanen och lägg sedan alla ingredienser i en hög skål och mixa med mixerstav till en slät sås.
 
Kycklingen
700g kycklinginnerfiléer
salt
svartpeppar
paprikapulver
 
Gör så här:
1. Lägg kycklinginnerfiléerna i en ugnsfast form och strö över kryddorna.
2. Sätt in i ugnen på 25 grader i ca 20 minuter. Skär i en kycklingbit för att se så att de är klara.
 
 
Coleslaw
6-10 portioner

½ mellanstort vitkålshuvud
2 ganska stora morötter
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche/grekisk/turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
½ tsk dijonsenap
2 tsk socker
salt
vitpeppar
svartpeppar

Gör så här:
1. Riv morötterna grovt och strimla vitkålen riktigt tunt.
2. Hacka löken riktigt fin och pressa vitlöken.
3. Blanda sedan alla ingredienser i en stor skål då allt måste vändas och blandas riktigt väl.Det bästa sättet att blanda det hela är faktiskt att använda händerna.
4. Jag har inte skrivit hur mycket kryddor då det är en smaksak. Krydda lite och smaka och krydda sedan eventuellt lite mer.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Å, vad jag är glad över att ha hittat till din blogg! Har kikat rund bland recept (mest bakning) och skall redan prova ett i helgen! Tack! //Linda

Svar: Vad kul att du hittat hit! Hoppas att du hittar något som du gillar :)
Joanna Törnqvist


2013-08-30 @ 00:01:33

coleslaw. jag smakade första gången för typ 3 veckor sen. helfabrikat (visserligen dyrare sort..)och jag blev nyfiken. kände att det här kan jag göra bättre x)
har inte hänt nått sen dess :P

Svar: Den man gör hemma är sååå mycket godare! :) Du måste testa! :)
Joanna Törnqvist


2013-08-30 @ 12:28:16

Enkelt och gott! Så ska vardagsmat vara :)


2013-08-30 @ 12:39:40

Det ser ju underbart ut!


2013-09-01 @ 13:37:44

Oj gud vad jag älskar dina recept!


2013-09-01 @ 15:37:59

Fanken låter gott måste jag testa!

Och fin blogg du har!


2013-09-01 @ 21:30:06

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen