Kladdiga Cupcakes med Nutella & Banan

Av Joanna den 15 Augusti 2013
Postat i:Cupcakes Kladdiga kakor
Tags: banan, cupcakes, kladdiga muffins, nutella,
 
 
Efter att jag tagit en liten semester efter semestern så är jag nu tillbaka även här med nya recept. Det tar lite längretid än man tror att komma tillbaka till vardagen efter en månad i resväska, utan att laga sin egen mat.
Här hemma har vi försökt komma tillbaka så snabbt som möjligt och vi har redan satt igång med höstens projekt. Det är en del inredning som kommer sysslas med här hemma när mörkret åter igen är tillbaka. Tills dess är det planering som kikade på nätet som gäller.
 
Börjar faktiskt se fram emot hösten lite smått.
Tända brasan, mysiga ljus och en massa mys i soffan.
Och sedan en massa god mat såklart.
 
Matlagningen har jag så sakteliga kommit tillbaka till och efter usa-maten så blir det en hel del favoriter som äts här hemma. Pasta såklart, spaghetti & köttfärssås och tacos bl a. Men om några dagar så kommer det dyka upp lite ny mat här.
 
 
 -----------
 
 
Tänkte börja med något lätt och gott som jag tror att de flesta av er kommer gilla.
Kladdiga kladdkakecupcakes med nutella och banan.
 
Nutella och banan är verkligen underbar kombination ochatt de sedan möts i en kladdkaka gör inte det hela sämre direkt. Mycket svåra att bara äta en av kan jag meddela
Jag toppade dem med grädde då en söt frosting hade gjort det hela för sött. Muffinsen är ju redan väldigt söta som det är så grädden blir perfekt till.
 
Dessa är superlätta att svänga ihop och det behövs inte direkt någon framförhållning utan de kan svängas ihop ganska snabbt när man får oväntade gäster.
 
En enkel men väldigt god start på vardagen.
 
 
 
Recept
 
Kladdkakemuffins
ca 12 st

100 g margarin
2 ägg
2  ½ dl råsocker strö
1  msk vaniljsocker
2 krm salt
5 msk kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk nutella
1 banan (gärna övermogen)

Gör så här:
1. Smält margarinet.
2. Vispa ägg och råsocker tills det är fluffigt.
3. Vispa i nutellan.
4. Mosa bananen och vispa ner den i smeten.
5. Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan med margarinet och socker- och äggblandningen.
6. Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet.
7. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

mums vill smaka nu! ;)


2013-08-15 @ 07:30:36

Vad gott! Roligt, för igår kväll gjorde jag en "mug cake" som
I receptet innehöll just banan och nutella (jag bytte dock mot jordnötssmör då jag inte hade nutella). Detta låter mumsigt! Härligt att vara tillbaka i köket igen kan jag förstå. Härligt att få dina recept igen!

Svar: Banan och jordnötsmör är ju också en väldigt god kombo. Mannen åt faktiskt en toast med skivad banan och jordnötsmör i Long Beach som han tyckte var jättegod :)Ja, jag har saknat köket faktiskt! Det är härligt att vara tillbaka igen :)
Joanna Törnqvist


2013-08-15 @ 13:19:36

Mm. Det där måste jag verkligen prova. :)

Vad gott det verkar!


2013-08-21 @ 19:18:18

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen