Jordgubbsmousse med Kesella

Av Joanna den 28 Juli 2013
Postat i:Desserter Tårtfyllningar
Tags: dessert, jordgubbsmousse, kesella, kvarg, tårtfyllning,
 
 
Somriga desserter kan jag inte få nog av.
Den här med jordgubbar är fräsch inte bara av jordgubbarna utan även av kesellan/kvargen med sin lite syrliga smak.
Vill man så kan den här moussen även användas som ett lager fyllning i en tårta men då ökar du mängden gelatinblad till 4 st istället för 3 så du får en stabilare mousse.
 
 
Den här somriga desserten går även bra att göra till vintern med köpta frusna jordgubbar utan att man behöver oroa sig för eventuella smittor då jordgubbarna ska kokas. Se bara till att du kokar dem lite längre ungefär 5 minuter så är det helt säkert sedan.
Perfekt att använda med just frusna bär som man har liggande. Det behöver ju inte vara just jordgubbar utan du kan använda hallon, vinbär, blåbär, björnbär eller krusbär.
 

 
 
Recept
ca 4 portioner

250 g jordgubbar (helst färska men frysta går bra)
½ tsk bourbon vaniljpulver/1 tsk vaniljsocker
½ dl vatten
½ dl socker
100 g kesella/kvarg 10%
1 dl florsocker
3 gelatinblad (4 st om du ska göra tårtfyllning)
2 dl vispgrädde
 
Tillbehör:
2 dl grädde som topping
Jordgubbar

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
2. Koka upp jordgubbarna, vattnet och sockret. Mosa jordgubbarna med t ex en potatismosare. Koka i nån minut. Mixa jordgubbarna till en slät sås med stavmixer.
3. Blanda i gelatinbladen i den heta jordgubbssåsen och rör tills de smält helt. Låt svalna något.
4. Blanda i kesellan och sikta ner florsockret och rör om väl.
5. Vispa grädden ganska hård och blanda ner den i jordgubbssmeten.
6. Häll upp i portionsskålar.
7. Låt stelna i kylskåp helst i minst 4 timmar.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

En riktig bomb med sommar det där!

Svar: Visst är det! :)
Joanna Törnqvist


2013-07-28 @ 09:48:02

gu så gott. Ser ut som en riktig höjdar dessert!

Svar: Det är det också! Söt och god men ändå fräsch! :)
Joanna Törnqvist


2013-07-29 @ 11:11:31

Gud vad smarrigt det lät. Det ska jag absolut testa en dag. =)

Svar: Det tycker jag! :)
Joanna Törnqvist


2013-07-30 @ 20:43:08

Grymt recept! ska prova detta :)
tyckte att din blogg ska uppmärksammas så har tipsat om dig här: http://fames.se/melliie/tips-3/#respond
kram på dig<3

Svar: Vad fint du har skrivit om mig! :) Tack så mycket! :)
Joanna Törnqvist


2013-08-26 @ 11:56:36

Guuuuuud vad gott det såg ut!


2013-08-26 @ 12:36:42

kan man byta ut jordubbar mot hallon? om man ska ha till tårta med två lager, räcker detta eller ska man dubbla? x

Svar: Klart att du kan byta mot hallon :) Annars har jag ett annat recept med hallon som är utan kesella som är lite stabilare för tårtfyllning. Som inte alls "flyter ut". http://byblondie.se/2013/january/choklad-och-hallontarta-med-marsipan.html Jag hade dublat receptet om du vill ha hallonmousse i båda lagren. Annars är det verkligen supergott med den kombinationen som jag har gjort i den tårtan som är i länken. Chokladmoussen är då med kesella men inte hallonmoussen. Kika annars mer i kategorin tårtfyllningar :) Lycka till! Om du undrar nåt är det bara att fråga igen :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen