Hemma igen

Av Joanna den 11 Augusti 2013
Postat i:Odling och Växthus Vardag
Tags: chili, gurka, semester, soltorkade tomater, trädgårdsland, växthuset,
 
 
Nu är vi äntligen hemma från semestern igen!
Eller det låter väl något konstigt, men det är faktiskt skönt att vara hemma igen. Att slippa leva i en resväska och äta fet och sockrad mat som vi har gjort den senaste månaden. Underbar och välbehövlig semester men skönt att vara hemma igen.
 
Att få laga sin egen mat som man vet vad den innehåller och kunna strosa runt i trädgården och rensa lite och vattna lite och bara känna lugnet.
 
 
 
Tur att man har en underbar svärmor som bott i huset och hållt efter trädgården och passat hundarna! Och underbara mamma plus sambo som passat och även lyckats charma vår surpuppa till katt.
 
Kom hem till ett växthus med mogna gurkor och tomater. Chilin växer på för fullt men är inte färdiga ännu men de kommer sig snart tror jag.
 
I trädgårdslandet växer det för fullt och vi har sallad för en armé. Tur det för det känns som om vi behöver äta en hel del sallad för att kompensera för de senaste veckornas intag av fet, friterad och sockrad mat.
 
 
 
Möttes av den här enorma gurkan när jag steg in i växthuset. Svårt att se hur stor den faktiskt var men den var enorm.
 
 
 
Fast även om maten har varit lite åt hållet att man faktiskt blir äcklad så har jag fått en hel del inspiration till rätter som jag kan laga fast nyttigare eller svenskare versioner av dem rättare sagt.
 
Har en massa bilder från USA som jag tänkte lägga upp någon dag för er som är nyfikna. Det blev ju tyvärr inte så mycket bloggande när jag var där. Gav upp när jag kämpade i nästan två timmar med att ladda upp bilderna från Lake Tahoe...
 
 
Sensommaren och hösten här i bloggen kommer bjuda på en massa goda recept av alla de slag.
 
Är det något speciellt som ni önskar se här i bloggen så är det bara att skriva i en kommentar vad ni önskar så kanske det dyker upp här.

Kommentarer

håller med det är skönt att komma hem fint trädgårdsland du har


2013-08-12 @ 07:09:43

Ser framemot att se vad du fått för inspiration! :)
Jag önskar gärna nyttiga rätter samt lite paj recept kanske? Nåt som är lätt att göra en del av som man kan ha som matlåda.. Kram till dig, du ger mig inspiration!


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen