Odling & Växthus

Av Joanna den 02 Maj 2013
Postat i:Odling och Växthus
Tags: odla, växthus,
 
 
 
Jag tänkte att jag skulle visa er lite vad som faktskt försiggår här hemma i huset förutom just bakning och matlagning.
Mitt nya lilla intresse denna vår är just odling.
Jag har sått en väldans massa små frön som står och gror för fullt i fönstret i tvättstugan. Jag vet inte direkt någonting om odling eller har någon erfarenhet av det utan jag testar mig fram så får det gå som det går. Det är ju tur att man har en handelsträdgård nära så man kan köpa färdig plantor om det hela skulle misslyckas.
 
Just att odla från frön är ju helt otroligt. Att se en liten grön prick komma i den mörka jorden för att nästa dag vara en liten, lite planta. Jag springer och kikar därinne lite titt som tätt och det växer så det knakar.
 
Om ett litet tag är det dessutom dags att plantera ut dem i växthuset som jag och mannen byggt (mest mannen, jag var mer assistent...) ihop under ca 8 timmar av svordomar och förbannelser.
 
 
 
 

Men nu står det äntligen där mitt lilla växthus på 3 kvm och väntar på de små växterna som ska få bo där i värmen. Än så länge står där en ensam liten gräslöksplanta som var en gåva från mamma och sambo till det nya växthuset men snart så hoppas jag att den ska få lite sällskap där inne.
 
Och med växthuset så blir det premiär för den nya kategorin här på bloggen som heter "Odling och Växthus". Jag hoppas attdet är något som ni kommer gilla mellan recepten.
Det som jag hoppas att ni kommer få se växa upp är tomater, gurka, chili, majs, paprika, smultron och en massa färska kryddor.
 
Senare i vår/sommar så kommer vi även "bygga" färdigt ett litet trädgårdsland där vi tänkte odla lite morötter, lök, sallad, rödbetor och annat gott.
 
Så nu vet ni vad jag sysslar med som en besatt här hemma just nu.
 
Om det är någon av er som odlar i trädgården eller i växthus så får ni gärna komma med tips och trix för en lyckad odling.
 
 
 

Kommentarer

Ska bli jätte intressant, men jag liksom du är helt oerfaren. Så skulle du inte kunna göra det lite "odling for dummies" så även vi andra kan bli inspirerade ;)

Svar: Ska försöka men jag är ju själv en "dummie" när det kommer till odling så det för bli lite "så här gjorde jag och det funkade" tror jag :)
Joanna Törnqvist


2013-05-02 @ 12:17:21

Jag försökte mig också på att odla själv förra året! Hur kul som helst :)
Det bästa tipset jag kan ge är att se till att tomatplantorna har tillräckligt mycket jord, annars växer de som tusan men inte en enda tomat kommer (ja, det hände mig..)

Skam den som ger sig dock, på't igen i år även om min sambo tycker att jag borde låta bli :)

LYCKA TILL med odlingen, ser framemot att se hur det går!

Sofia

Svar: Tack för tipset! :)Det vore ju trist om det inte kom några tomater...
Tack! Lycka till med din odling du med :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen