Kycklingpasta med Vitt Vin, Oregano & Spenat

Av Joanna den 26 April 2013
Postat i:Kycklingrätter Pasta
Tags: barilla tortiglioni, kyckling, oregano, pasta, pastasås, spenat,
 
 
 
Pasta, pasta och ännu mer pasta!
Jag skulle nog kunna äta olika pasta varje dag om det vore så!
Jag tröttnar verkligen aldrig på pasta.
Förutom smaken så är nog enkelheten att bara svänga ihop någonting utifrån vad som finns i kylskåpet det bästa och det blir ju alltid lika gott.
 
Den här pastan är gjord på kyckling, paprika, vitlök och spenat och med en sås av philadelphiaost, parmesan, vitt vin, buljong, färsk oregano och grädde. Ganska så få ingredienser men så gott!
 
Nu är det faktiskt inte så att jag öppnar en flaska vitt vin för att ha lite i en pastasås. Har man en öppnad flaska så kan man ju använda den annars så kör jag på matlagningsvin som håller i en evighet i kylen.
 
Självklart kan man byta ut lite saker eller lägga till som man själv vill även i den här pastan.
Löken kan bytas mot rödlök eller purjolök.
Kycklingen byts lätt ut mot qournbitar,qournfiléer eller kalkon.
Philadelphiaosten kan du byta mot 1 dl creme fraiche men pastan blir inte riktigt lika krämig då.
 
Så bjud familjen eller vännerna på en enkel men väldigt god pasta i helgen. Servera gärna tillsammans med något gott bröd eller varför inte Bruschetta med tomat.
 
 
 
 
Recept
6 portioner
 
500 g/1 pkt Barilla Tortiglioni eller annan pastasort
 
ca 700 g kycklinginnerfilé/kycklingfilé
2 msk olivolja + 1 msk smör/margarin till stekning
1 paprika (½ röd & ½ gul för färgens skull)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 näve färsk babyspenat (ca 20 g)
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
100 g philadelphiaost naturell
4 dl grädde
1 ½ dl parmesan
1 kruka färsk oregano
½ krm salt
1-2 tsk svartpeppar
 
 
Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar och hacka lök, paprika och babyspenat. Lägg alltihop i en gryta eller djupare stekpanna och pressa ner vitlöken. I med olivolja och lite smör och fräs tills kycklingen är helt genomstekt.
2. Häll i vitt vin och hönsbljongtärningen och blanda runt tills tärningen lösts upp helt.
3. Rör ner philadelphiaosten och rör om tills den har smält till en krämig sås. Salta och peppra.
4. Häll i grädden och hacka eller klipp sedan oreganon och rör ner den.
5. Sedan river du och rör ner parmesanen och låter det hela puttra ihop i några minuter.
6. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll av vattnet. Rör ner pastan i såsen och låt puttra i ca 2 min medans du vänder runt pastan i såsen.
7. Servera direkt.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Super mumsigt :>


2013-04-26 @ 10:11:36

alltid gott!..=)


2013-04-26 @ 10:19:21

mumms! gott det ser ut!


2013-04-26 @ 10:47:24

Hej'
Va smarrigt
snor receptet

Har du några bra recept på snittar ?
Kram Maria

Svar: Gör det! :)Recept på snittar...nja, jag brukar rulla tunnbröd med olika färskostar, kanske kalkon eller skinka och lite färska örter. Brukar bli gott :) Annars kan du ju testa bruschettan som finns under kategorin "bufférätter". De passar ju som snittar :)
Joanna Törnqvist


2013-04-26 @ 11:32:21

OMG vad gott det ser ut! :)


2013-04-26 @ 11:49:55

Det såg riktigt gott ut:)


2013-04-26 @ 12:02:52

Mums :)


2013-04-26 @ 12:15:36

MUMS!


2013-04-26 @ 12:39:44

åååh ser sjukt gott ut!!


2013-04-26 @ 12:52:40

Mums!


2013-04-26 @ 12:59:58

Wow, ser verkligen gott ut :)


2013-04-26 @ 13:06:59

ser gott ut!


2013-04-26 @ 13:35:28

mmm gottt!!


2013-04-26 @ 13:58:20

Ser jätte gott ut!

Super härlig blogg med! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Joanna Törnqvist


2013-04-26 @ 14:55:34

Ser så gott ut!


2013-04-26 @ 15:00:13

ser ut att vara otroligt gott :)


2013-04-26 @ 15:10:21

Åh så gott!


2013-04-26 @ 15:57:33

Det där såg rikitgt smarrigt ut !


2013-04-26 @ 16:09:33

Så himla gott med pasta och kyckling! Passar utmärkt en dag som denna!


2013-04-26 @ 16:13:08

Riktigt smarrigt


2013-04-26 @ 16:18:41

gotttt


2013-04-26 @ 16:24:25

Pasta är en klar favorit här också, så enkelt och gott att svänga ihop. Variationsmöjligheterna är ju oändliga verkligen!

Svar: Ja visst! det är ju bara att ta det man har hemma för stunden och röra ihop till något helt underbart! :)
Joanna Törnqvist


2013-04-26 @ 16:54:21

jag äter inte pasta men det där såg gott ut ändå!


2013-04-26 @ 16:56:18

HERREGUD vad gott!! Nu blev jag akut hungrig..


2013-04-26 @ 17:00:28

Gud så gott det såg ut!


2013-04-26 @ 17:14:27

Det ser verkligen jättegott ut :)


2013-04-26 @ 17:27:21

Det verkar jättegott :-)


2013-04-26 @ 17:38:36

Jag älskar kyckling pasta och den såg supergod ut!:)


2013-04-26 @ 18:28:01

mums! :)


2013-04-26 @ 19:57:59

Men åh, det ser så oerhört gott ut! Måst verkligen testa på det någon gång! :)

Svar: Det tycker jag!:) Gillar eller ogillar du den så släng gärna in en kommentar vad du tycker sedan :)
Joanna Törnqvist


2013-04-26 @ 21:32:44

Gud, det där såg verkligen gott ut! :o Kolla gärna in min blogg. Frågestund!


2013-04-26 @ 21:33:53

Åh vad gott :)!


2013-04-26 @ 21:44:20

Åh vad gott det ser ut, älskar pasta! :D


2013-04-26 @ 23:13:23

Det ser gott ut!


2013-04-26 @ 23:44:08

Gott!! :D

åh herregud jag dör vad det där såg helt otroligt sjukt gott ut!


2013-04-27 @ 01:03:24

Jätte fin blogg du har :) Hoppas den går bra :)

KRAM

Svar: Tack :)
Joanna Törnqvist


2013-04-27 @ 09:33:21

Men åhh så gott det ser ut och låter!! Yammi!! Härlig frestande bild till också. Oregano är så gott!! Måste ta och prova receptet :) Pasta brukar funka bra till barnen :)Tack för tipset!

Svar: Vasågod! :) Berätta gärna vad ni tyckte sedan :)
Joanna Törnqvist


2013-04-27 @ 10:24:47

Åh, ser sjukt gott ut!


2013-04-27 @ 11:32:18

Men gud så smaskigt det där såg ut!! :-D


2013-04-27 @ 11:53:24

ser gott ut!!


2013-04-27 @ 13:12:21

Men tjena vad gott det såg ut! :oo
Riktigt fina bilder också! :)

Svar: Tack :)
Joanna Törnqvist


2013-04-27 @ 13:39:48

Åh vad gott! :D♥


2013-04-27 @ 14:13:28

Låter som en perfekt rätt att bjuda t.e.x om man har gäster! Pasta går ju nästan hem för alla;)

Svar: Eller hur! :) stora som små! Och sedan kan man ju lätt göra till många vilket också är bra :)
Joanna Törnqvist


2013-04-27 @ 14:28:13

Pasta är min favoriträtt! Såg sjukt gott ut


2013-04-27 @ 15:08:03

Gud vad gott det ser ut!


2013-04-27 @ 15:12:21

åh vad gott :D


2013-04-27 @ 16:06:32

låter och ser toppen god ut


2013-04-27 @ 17:12:44

ser gott ut :)


2013-04-27 @ 17:21:33

Åh herregud så gott allt ser ut! Verkligen jätteduktig!

Här kommer jag hämta mycket inspiration ifrån. Ska göra en receptbok som projektarbete i trean och dina bilder kommer nog få mig att tänka steget längre. Dina bilder är helt underbara!!! :)

Svar: Tack så mycket! :) och vilket kul projektarbete du har framför dig :)
Joanna Törnqvist


2013-04-27 @ 17:27:48

Så gott det lät :)


2013-04-27 @ 18:08:48

Det är verkligen det bästa som finns! :)


2013-04-27 @ 18:11:06

åh det där såg sjukt gott ut! :O


2013-04-27 @ 18:54:05

Åh så gott det såg ut!


2013-04-27 @ 19:24:52

åh så gott!


2013-04-27 @ 19:35:17

Åh, det ser underbart gott ut!


2013-04-27 @ 20:38:59

Ska absolut prova! :D


2013-04-27 @ 20:43:20

Yummy!!!


2013-04-27 @ 21:14:06

ser supergott ut! :D


2013-04-27 @ 22:28:00

Åh, gu så himmelskt gott det här såg ut. Kommer helt klart testa på det inom en snar framtid.

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska göra :) Berätta gärna vad du tycker om du testar :)
Joanna Törnqvist


2013-04-28 @ 08:20:51

Ser riktigt gott ut! Just sån där pasta, vet inte vad den heter, men långa med hål i är min absoluta favorit :)

Svar: Det finns ju lite olika sorter som är just långa med hål i. Dessa som jag har använt heter tortiglioni. :)
Joanna Törnqvist


2013-04-28 @ 11:07:06

Mums!


2013-04-28 @ 11:26:13

Såg otroligt gott ut! :)

Kika gärna in på min blogg där jag skriver om lite allt möjligt, du får gärna ställa frågor om du vill! :)

// HannahElisabetLarsson


2013-04-28 @ 11:46:48

ÅH, så gott! Måste testas! Jag har en viss förkärlek för kycklingrätter, babyspenat,gärna med vitt vin & babyspenat. Så fräscht!

Svar: Då borde du gilla den här :)
Joanna Törnqvist


2013-04-28 @ 13:35:18

Låter ju jätte gott :)


2013-04-28 @ 13:55:03

Åh så gott det ser ut! Mums :) Jag vill haaaa hahah <3 allt bra?


2013-04-28 @ 14:29:46

åh vad gott det ser ut att vara!


2013-04-28 @ 14:55:51

Såg super gott ut! :)

Ser sjukt gott ut!! :)


2013-04-28 @ 17:26:09

ser så goooottt ut :D


2013-04-28 @ 17:59:01

Det där ser riktigt gott ut!


2013-04-28 @ 18:00:26

Det där såg riktigt gott ut :)


2013-04-28 @ 18:54:58

MUMS! Ser sjukt gott ut! :D


2013-04-28 @ 19:49:20

nejmen gud så smaskigt!


2013-04-28 @ 19:49:26

Oj herre. Foodporn på hög nivå!


2013-04-28 @ 19:55:33

Åååå, den måste jag be min sambo laga till oss. Men han får byta ut kycklingen mot quorn, men det måste ju gå lika bra(?) :)

Svar: Det tror jag går lika bra :)
Joanna Törnqvist


2013-04-28 @ 21:25:04

Åh herregud vad gott!


2013-04-28 @ 21:38:34

Ser otroligt gott ut!
Kan man skippa vinet helt? Dricker inte vin och använder aldrig matvin i mat heller så känns onödigt att köpa hem för en gång. Ska man ha i något annat istället? Eller försvinner det goda om man hoppar över vinet?

Aldrig förstått mig på vin i mat :P

Svara gärna, vill prova på att göra men om det blir äckligt utan vin är det ju lite dumt ;P

Svar: Självklart kan du skippa vinet. Det blir ju inte direkt samma smak och vinet gör det faktiskt godare men äckligt blir det verkligen inte utan :) .
Joanna Törnqvist


2013-04-28 @ 21:41:31

åh gott!


2013-04-28 @ 22:05:37

Ser gott ut :)


2013-04-28 @ 22:32:00

Det ser grymt ut! Precis som allt annat du gör :)

Svar: Tack! :)
Joanna Törnqvist


2013-04-28 @ 22:33:52

Svar: Okej :) Ska jag ta något annat istället? Skippa en dl låter rätt mycket.

Jag skulle så gärna vilja laga mer mat, jag äter otroligt dåligt och måste bli bättre på att äta men är inte bra på mat. Jag har aldrig använt kryddor, använder lite salt när jag kokar pasta, annars ingenting. Eller tacokrydda används ibland. Men aldrig använt curry, peppar, vitlökssalt, osv osv.

Kan du inte göra ett inlägg om bra kryddor att ha, såser/ostar/smaker man kan köpa mm som ger fantastisk smak? :)
Om du förstår ^^ Gärna vegetariskt.
Lite vad ska man tänka på? Hur får man den goda smaken? Vad bör man alltid ha i kryddhyllan och frysen (har för mig det finns frysta kryddor för oss som inte kan hålla en levande kryddväxt levande :P)

Bra tips för såna som inte kan så mycket.
Allt du gör ser så otroligt gott ut och ser ut som sån mat jag gillar, men jag skulle aldrig klara av att slänga ihop en pastarätt med sånt som finns i kylen.

Saker som räddar all mat eller vad man ska säga.
Vet precis vad jag skulle vilja veta men så dålig på att förklara :P haha. Finns i hjärnan men svårt att få ut det.

Förstår om du inte orkar/vill men tänkte jag kunde fråga :)

Svar: Du kan isåfall ersätta med vatten/grädde/mjölk.

Det finns några saker som jag alltid har hemma i kylen och i kryddhyllan för just slängaihoprätter Några av dessa saker är:Tomatpuré, sambal oelek, ajvar relish, vitt & rött matlagningsvin, sherry, martini bianco, paprikakrydda torkad oregano och den bästa kryddan av alla: vitlök (färsk, inte pulver).Sedan har jag nästan alltid färska kryddor hemma och det är då timjan, oregano och basilika som jag brukar använda. Frysta örter finns i frysdisken om du inte ycas med de färska. Dock har jag aldrig sett timjan där som är min stora favorit.Om du ska ha en röd sås så tänker du: rött vin/ sherry, chili, paprika, tomat, vitlök, grädde.Om du vill ha en vit sås så tänker du: vitt vin/martini bianco, vitlök grädde.Sedan för att få det lite krämigt så brukar jag tillsätta t ex creme fraiche eller philadelphiaost i såsen också och någon buljongtärning + svartpeppar.Sedan vad du vill ha i: rödlök, gul lök, purjolök, svamp, paprika, chili, körsbärstomater, ärtor, haricot verts, sparris, zucchini, spenat. Sedan har jag alltid riven parmesan i mina pastarätter. Jag brukar då använda zetas 22 månaders parmegiano reggianoKika igenom mina pastarecept så ser du att de är ganska lika med lite olika ändringar i bara. Man får testa och smaka och inte vara rädd för att göra fel :)Jag kan även lova dig ett vegetariskt pastarecept någon gång denna eller nästa vecka :)
Joanna Törnqvist


2013-04-28 @ 23:08:38

Svar: Tack! Jättebra tips :) Ska skriva upp och handla hem, och googla lite då jag inte vet vad vissa av grejerna är ens, haha.
Men matvin, är det dyrt? Vad ger det för smak? Skulle vara roligt att prova om det inte är allt för dyrt ifall det inte faller en i smaken.

Ska kanske även prova på någon färsk krydda. Står den i köket borde jag ju komma ihåg att vattna den lite må man tycka. ^^ Och har för mig det inte är jättedyrt heller. (arbetslös, så inte råd med dyra grejer. Och har man det lägger jag det hellre på prylar än mat :P)

Tusen tack! :)

Åh, skulle vara jätteroligt med någon vegetariskt pastarecept :) Även något annat vegetariskt som inte är så svårt om du tycker det är kul med sånt såklart.
Vissa skulle ju aldrig få för sig att äta vegetariskt medans andra är himla öppna för det :) Ska ju finnas jättemycket gott, borde kanske prova någonting. Har varit vegetarian i 3 år nu till sommaren och jag har aldrig lagat något vegetariskt (bara typ stekt sojakorv och makaroner, quornfärs och pasta mm).

Svar: Matvinet kostar runt en tjuga och håller i en evighet även när den är öppnad i kylen :)
Joanna Törnqvist


2013-04-28 @ 23:50:29

Svar: Oj, trodde typ det var 150kr eller något.

Men tack igen :) Kommenterar när jag provat grytan vegetariskt ^^

Svar: Gör det :) Lycka till :)
Joanna Törnqvist


2013-04-29 @ 00:06:22

Mums! Vad gott!


2013-04-29 @ 07:07:33

Hälp va gott,
man blir jue bara hungrig nu på morgonen hahaah
Man kanske ska ta och laga detta imorn :)
ha en super vecka
kram


2013-04-29 @ 09:29:03

Ååh gud så gott!! :O :)


2013-04-29 @ 10:03:48

Ser galet gott ut, det får bli dagens middag! :) Jag kanske är helt blind nu, men hur mycket grädde använder du? Jag hittar det inte i receptet...

Svar: Du var inte blind...har lyckats missa det av någon anledning :( Det är fixat nu iallafall :) 4 dl grädde ska det vara. Tack för att du är uppmärksam :)
Joanna Törnqvist


2013-04-29 @ 10:19:49

du har ingen bra pasta tips som man kan servera till ett dop? :)

Svar: Just till ett dop eller annan större tillställning så sulle jag nog rekommendera att du kollar i kategorin bufférätter :) där hittar du en pastasallad som är kall men ändå krämig :) vill du inte paprika oh chilismak på den så kan du t ex byta ut det mot curry :) Vill du ha något varmt så kolla igenom kategorin pasta där finns en hel del :)
Joanna Törnqvist


2013-04-29 @ 10:24:31

Men MUMS! Det där ska jag ta och testa någon dag! :)


2013-04-29 @ 12:51:51

Testade detta receptet idag och jag måste säga att det var mycket omtyckt av alla inklusive jag själv. Både min lillebror och hans kompis tog om flera gånger om och om det hade fått plats mer i deras magar så hade de förmodligen ätit ännu mer.

Så tack för detta receptet. Kommer helt klart laga det fler gånger i framtiden =)

Svar: Vad roligt att ni gillade den :) Pastarecept kommer det det mer av i framtiden också :)
Joanna Törnqvist


2013-05-03 @ 21:36:25

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen