Kakor med choklad och nöt-créme

Av Joanna den 19 April 2013
Postat i:Kakor
Tags: Choklad, Cookies, Kakor, nötkräm,
 
 

Några av er har efterfrågat lite enkla recept innehållandes choklad, någon önskade sig småkakor och annat lättbakat och mannen här hemma önskar sig alltid chocolate chip cookies så den här gången så fick det bli något lite mittemellan.
 
Dessa kakorna är verkligen superenkla att slänga ihop och det dröjer inte alltför lång tid innan man kan sätta tänderna i en varm och lite seg kaka.
 
Dessa kakorna innehåller nöt-créme och om du av någon anledning vill skippa den så ersätt med att lägga till 50 g smör/margarin till receptet och du har då istället smaskiga chokladkakor.
 
Nöt-crémen hittar du i bakhyllan i affären i 175 g förpackning eller bland godiset som 108 g påse.
 
 
 
 
Recept
ca 20 kakor

4 ½ dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt
3 msk kakao

100 g smör/margarin

100  g nöt-créme

50 gram mörk choklad

1 ½  dl strösocker
2 dl råsocker (t ex dansukkers rörsocker)

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

 

Gör så här:

1. Smält smöret och nötkrämen tillsammans.

2. Hacka chokladen och rör ner den i smöret och låt den smälta helt.

3. Rör ihop smör/chokladblandningen, råsocker och strösocker i en skål.

3. Häll i vaniljsocker, kakao, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.

4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.

5. Rulla kakdegen till bollar, pingisbollsstorlek ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.

6. Grädda kakorna på 175 grader i 15 minuter. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Oj oj oj vad gott det ser ut! Vilken underbar sida, kommer prova ett av dina recept till helgen!
Kram Mellton.


2013-04-19 @ 08:50:16

Dem såg fantastiskt goda ut!


2013-04-19 @ 10:53:57
Lin

Mums!! Får nog provbakas ikväll :)


2013-04-19 @ 10:54:43

Mums! :D


2013-04-19 @ 10:56:42

men åååh vad du suktas!


2013-04-19 @ 10:59:17

Så vackra de är! Älskar nötcrème/nötsmör, det passar så bra i kakor :)


2013-04-19 @ 11:07:28

Det lät ljuvligt!


2013-04-19 @ 11:27:17

Ser helt sjukt goda ut!
Inbillar mig att de är krispiga och lite halvt mjuka på samma gång. Perfektion! haha :)


2013-04-19 @ 11:33:57

Åh såg inte de där goda ut eller.. jisses!


2013-04-19 @ 11:38:16

Ser super goda ut! Kan man baka dem med bara choklad? :)

Svar: Självklart! Det står i texten hur du gör då :)
Joanna Törnqvist


2013-04-19 @ 11:39:47

ser grymt gott ut, jag brukar göra chokladmuffins, har haft funderingar på om jag ska fylla dom någon gång med någon kräm eller något. :)


2013-04-19 @ 11:39:59

Mums vad gott det såg ut! :)


2013-04-19 @ 11:48:25

de låter ju uurr smarrigt !


2013-04-19 @ 11:49:32

Åh jisses, både ser och låter jättegott!! :)


2013-04-19 @ 11:53:05

Vad de ser goda ut!


2013-04-20 @ 15:43:54

Tycker att de ser enormt goda ut och ska testa dem när tiden finns till. Men tänkte ber berömma din blogg tycker om att gå in att läsa bloggen eftersom maten ser så fräsch ut och du tar enormt bra bilder så att man verkligen bli lockad av att laga maten.

Svar: Tack så mycket! :) Kul att du gillar den. Hoppas att du får bakat kakorna snart nu då :)
Joanna Törnqvist


2013-04-22 @ 14:30:06

Dem såg ju inte farligt goda ut ;)


2013-04-27 @ 21:50:09

Nyss bakat dessa, men 15 min räckte alls inte och de ser inte ut som på bilden. Plattade jag inte ut dem tillräckligt tro? Hur stora är dina när de är klara?

Svar: Jag plattar till dem rätt ordentligt. De är kanske en halv cm tjocka. Storleken på mina när de är klara är ca 10 cm i diameter. Trist att de inte blev bra. Jag gör dem ofta och de blir alltid samma för mig...
Joanna Törnqvist

Använder du varmluftsugn? Blir dina hårda eller lite mjuka i mitten. Tycker de ser ut på din bild som om de skulle vara kladdiga?

Svar: Vanlig ugn. De är mjuka när de kommer ut men blir hårdare när de svalnar :)
Joanna Törnqvist

Där är nog förklaringen. Jag körde varmluftsugn på samma temp och tid. Därför de blev stenhårda.

Svar: Mm kanske... Men borde de inte blivit hårdare då?
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen