Grillad kyckling med vitlöksås

Av Joanna den 11 April 2013
Postat i:Grillat Kycklingrätter Såser och tillbehör
Tags: grillad kyckling, grillat, vitlökssås,
 
 
 
Äntligen har årets grillsäsong dragit igång och här hemma har vi åtminstone redan grillat två gånger. Men fler ska det bli!
Tänkte att jag skulle tipsa er om en grym grillmarinad som passar lika bra på kyckling som fläskkött eller nötkött.
Den är superenkel att blanda ihop och köttet smakar helt underbart.
I den här marinaden behöver inte köttet stå i flera timmar utan den är mer en smakglaze eller vad man nu vill kalla det. Vill du ha ännu mer smak så penslar du även på lite mer marinad på köttet under tiden det grillas.
 
Till det grillade så måste man ju också ha någon smaskig sås och då passar ju denna vitlökssås väldigt bra till.
Det är faktiskt inte mitt recept eller inte ens jag som har lagat den utan en vän till mig. Men god är den och det vore ju synd om ni skulle missa den.
 
Såsen kan du göra dagen innan så får den stå och gotta ihop sig i smakerna över natten och så hinner den även bli riktigt kall. För det tycker iallafall jag är godast. En rikitgt god kall sås till det grillade. Vill man så kan man även servera denna såsen varm om man istället gillar det.
 
Servera sedan med en krispig sallad och t ex klyftpotatis.
 
 
Recept
 
Grillmarinaden
3 msk olivolja
1 msk soja
1 dl martini bianco
2 vitlöksklyftor
2 msk hackade örter t ex timjan eller basilika (färska eller frusna)
salt
svartpeppar
paprikapulver
cayennepeppar
 
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en stor skål och pressa i vitlöken.
2. Blanda ner köttet som ska grillas och blanda så marinaden kommer överallt på köttet.
 
 
Vitlökssåsen
4 Vitlöksklyftor
4 dl Creme fraiche
1 Hönsbuljongtärning
paprikakrydda
cayennepeppar
 
Gör så här:
1.Lägg creme fraichen i en kastrull och koka upp. Sänk värmen till medel. Rör ner hösbuljongtärningen och låt värma tills tärningen har smält ihop med creme fraichen. Blanda väl.
2. Sänk värmen till låg och pressa i vitlöken och även i med lite paprikakrydda och cayennepeppar. Låt vara på låg värme i några minuter och bland väl så allt blandat sig.
3. Häll över såsen i en skål eller bunke och sätt in i kylen om du vill servera den kall. Vill du servera den varm så servera direkt.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Mums!


2013-04-11 @ 08:54:59

Gud vad gott! :)
Kram!


2013-04-27 @ 22:14:40

Hej! Vad tror du man kan byta ut martini bianco mot om man vill ha marinaden utan alkohol? :)

Svar: Det finns matlagningsvin på t ex ica som är alcoholfritt. Jag hade bytt ut den mot det vita matlagningsvinet :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen