Bruschetta med tomat och basilika

Av Joanna den 17 April 2013
Postat i:Bufférätter Förrätter Såser och tillbehör Ugnsrätter Vegetariskt
Tags: Bruschetta, basilika, tomat,
 
 
 
En liten förätt innan maten eller medans man väntar på att grillen ska bli färdig tycker jag piffar upp det hela lite.
En enkel förätt som inte tar så mycket tid eller kraft är ju inte fel det heller.
 
Bruschetta är något som jag tycker passar till det mesta både som förätt eller tillbehör eller som en del av en buffé. Det är lätt att förbereda och går snabbt att sätta ihop när man har ont om tid.
 
Få ingredienser är också något som är utmärkt med den här lilla rätten.
 
Jag som är lite förtjust i pasta äter gärna den här rätten som tillbehör till någon enkel pasta för att just höja lyxkänslan lite grann. Men annar passar den just riktigt bra i dessa grilltider som vi har framför oss som en liten förätt. Ett litet tips är också att servera med lite riven parmesan till.
 
 
 
Recept
8 portioner
 
1 stor baguette
2 msk olivolja
 
6 tomater
2 msk hackad basilika (helst färsk)
2 vitlöksklyftor
6 msk olivolja
salt
svartpeppar
 
ev lite riven parmesan till
 
Gör så här:
1. Skär tomaterna i klyftor och skär sedn bort det slafsiga innehållet med kärnorna.
 Strimla sedan tomaterna och hacka dem sedan i små bitar.
2. Hacka bailika och pressa vitlök i en skål och blanda i tomaterna och resten av ingredienserna.
3. Låt gärna stå i kylskåp i några timmar.
4. Skär baguetten i skivor, lägg alla skivorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och pensla på lite olivolja på varje bit. Sätt in i ugnen i några minuter på 250 grader tills så brödbitarna får lite, lite färg.
5. Ta ut bröden och bred ut en sked tomatröra på varje bit bröd.
6. Servera eventuellt med lite riven parmesan till.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Tusan så gott det ser ut!


2013-04-17 @ 10:07:38

sååå kul att läsa din blogg! :)


2013-04-17 @ 13:46:14

Gud vad gotttttt!


2013-04-17 @ 14:54:21

va gott de ser ut!


2013-04-17 @ 20:14:24

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen