White Chocolate Fudge with Almonds

Av Joanna den 16 September 2012
Postat i:Godis och annat gott
Tags: almonds, fudge, mandel, vit choklad, white chocolate,
 
 
 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dessa små godsaker på ett riktigt sätt. De är så goda att man bara vill äta upp dem allihop på samma gång, samtidigt som man vill spara dem och äta dem en och en lite då och då för att dra ut på det goda.
 
Fudge i sig är ju otroligt gott och dessa med vit choklad och mandel blir då mer än otroligt gott om ni förstår vart jag vill komma med det hela.
 
Egentligen ska man nog äta en bit till kaffet eller efter maten men risken finns att de slinker ner allihop under en mysig ledig kväll...
 
När du gör dessa så underlättar det om du har en stektermometer eller godistermomater av något slag för att veta när smeten har kokat klart. Men har du inte detta så går det självklar också bra att göra kulprov. Droppa då i lite smet i ett glas kallt vatten och kolla sedan om det går att forma en kula av smeten. Går det så är smeten klar.
 
 
 
 
Recept
 
2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl vispgrädde
1 ½ dl vit sirap
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
150 g vit choklad
50 g hackad mandel
 
Gör så här:
1. Koka mandeln i lite vatten tills skalet bubblar sig lite. Häll av vattnet och pluppa ur mandeln ur sitt skal. Hacka mandeln fint.
2. Blanda socker, vaniljsocker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör om lite då och då.
3. Ta kastrullen från värmen. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat.
4. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm som du klätt med bakplåtspapper, det blir enklare att få upp den sedan då du bara behöver lyfta i pappret. Låt svalna en stund och sätt in i kylen. Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

Åh, det där såg riktigt gött ut! :)


2012-09-16 @ 14:28:19

Hej! Bara undrar om man kan göra fluff på Ahlgrens bilar till exempel? Är det isåfall samma procedur? :) Fin blogg, kram!

Svar: Ja det går utmärkt att göra fluff på ahlgrens bilar. Men om du gör fluff på godis som innehåller gelatin som de gör så minskar du mängden. Det blir då istället 80g godis till 3 dl grädde. Sedan smälter du godiset långsamt på låg värme. Det får inte koka. Lycka till :)
Joanna Törnqvist


2012-09-16 @ 19:55:31

Underbart! Måste testa att göra det :D

Svar: Gör det! :)Berätta gärna vad du tycker sedan :)
Joanna Törnqvist


2012-09-16 @ 20:30:07

åh jag har funderat ett tag på att göra fudge men aldrig kommit till skott. Kanske är dags! :)

Svar: Gör det! Du kommer inte ångra dig :) Det var verkligen mycket lättare än vad jag tänkte att det skulle vara :)
Joanna Törnqvist


2012-09-17 @ 09:51:41

Svar: vad kul att det lyckades komma fram :)!

åh vad gott!


2012-09-17 @ 13:06:02

MMM!


2012-09-17 @ 18:17:19

Men så gott!!

Svar: Japp :)
Joanna Törnqvist


2012-09-18 @ 19:00:24
Pia

Vilken fantastiskt fin blogg! En självklar på min bloglovin! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Joanna Törnqvist


2012-09-18 @ 22:30:24

ÅÅÅÅÅ Så grymt härlig blogg! Blir ju så inspirerad!
Kram

Svar: Taaaack! :) Kram
Joanna Törnqvist


2012-09-19 @ 10:43:54

Hejsan! Jag undrar om det är okej att jag länkar till detta recept i min blogg? Jag har redan publicerat inlägget (http://kryddat.blogg.se/2012/october/fudge-med-vit-choklad-och-mandlar.html), men om du misstycker så raderar jag det såklart!

Tack för en bra och inspirerande blogg :)


Svar: Hej! Det är helt ok :)Kul att du gillade dem :)
Joanna Törnqvist


2012-11-03 @ 23:19:23

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen