Svartvinbärssylt med vanilj

Av Joanna den 04 September 2012
Postat i:Sylt och marmelad
Tags: svarta vinbär, sylt, vanilj,
 
 
 
 
Sylt är fruktansvärt enkelt att göra själv har jag märkt. Har du som jag en massa bär i frysen som du inte vet vad du ska göra av dem så gör sylt.
 
Sylt kan du använda till en massa saker. På filen, gröten eller smörgåsen på morgonen, i rulltårta, syltgrottor eller andra bakverk eller varför inte till pannkakorna. Sylt har ju en massa användningsområden som dina frusna bär kanske inte har.
 
Själv har jag haft en massa svarta vinbär i min frys och nu tröttnade jag helt enkelt på att de låg där och tog plats så jag gjorde mig lite sylt och lite saft av det hela.
 
Jag vet att tanken var att göra en massa roliga saker av det hela istället för saft och sylt men det blev inte så. Men jag ska nog komma på något att baka med den där sylten faktiskt.
 
 
 
Recept
1 liten burk

500 g svarta vinbär
500 g syltsocker
1 tsk vaniljsocker eller ½ tsk äkta vaniljpulver

Gör så här:
1. Om du använder frusna bär så tina dem i micron först eller om du är bättre än mig på att planera så lägg fram dem för att tina några timmar innan.
2. Mosa bären i kastrullen och häll i syltsockret och vaniljsockret och blanda.
3. Koka upp och koka sedan kraftigt i ca 5 minuter.
4. Ta bort allt skum som har bildats överst med en hålslev eller en sked.
5. Låt sylten svalna lite och häll sedan upp den i en ren och torr glasburk och ställ in i kylen.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

Åh gud så bra, jag som just upptäckte hur mycket övermogna bär vi hade i bärbuskarna, hihi! ^^,


2012-09-04 @ 18:57:56

Ooo, låter jättegott med vanilj i:)

Svar: Ja det gör den lite extra god :)
Joanna Törnqvist


2012-09-06 @ 15:35:59
Jos

Vad ambitiöst!

Svar: Man tänker att det ska vara komplicerat men det går snabbare att göra egen sylt än att åka till affären och köpa :) om man nu har syltsocker hemma dvs ;)
Joanna Törnqvist


2012-09-16 @ 17:49:13

Hej och tack för titten hos mig! Tycker definitivt att du ska pröva pralinerna, de blev jättegoda!
Och det är ju så kul att göra sylt! Måste tipsa om en av de godaste sylter jag nånsin ätit: http://tomtensdotter.se/102034/entries/article/new/2011/october/paronsylt-med-vanilj-och-mork-choklad.html (men den bör göras på syltsocker istället)
Nu ska jag fortsätta att spana runt härinne, det finns ju en del godbitar :-)


2012-10-03 @ 21:01:22

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen