Paprikafrallor med basilika och parmesan

Av Joanna den 25 September 2012
Postat i:Bröd
Tags: basilika, bröd, chili, frallor, paprika, parmesan,

 

Nybakat bröd är nog något av det godaste som finns och dessa frallorna ligger definitivt på toplistan här hemma just nu. Härlig smak av paprika, chili, basilika och parmesan som med lite smör och någon skiva ost till blir otroligt gott.
 
De passar utmärkt till en varm soppa så här i höstrusket eller varför inte till någon god pastarätt. Lätta att göra och de blir en given succé på buffébordet.
 
Detta receptet ger ca 20 st frallor men dubbla gärna receptet och gör extra många för de är riktigt goda att ha i frysen och ta upp när man är lite hungrig eller till middagen om man har gäster.
 
 
 
Recept
ca 20 frallor
 
50 g jäst
3 dl vatten
2 dl mjölk
50 g margarin
1 ½ msk paprikapulver
1 msk sambal oelek
1 msk hackad fryst basilika
1 ½ dl riven parmesan
½ tsk salt
1/4 dl socker
ca 12-14 dl mjöl

1 uppvispat ägg till pensling
1 dl riven parmesan till garnering

Gör så här:
1. Smält margarinet och tillsätt vattnet och mjölken. Värm till fingervarmt 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och tillsätt socker och blanda väl. (jästen smälter samman med sockret efter nån minut)
3. Häll i margarinvattnet i bunken och blanda väl. Blanda i paprikapulver, salt, parmesan, basilika och sambal.
4. Häll i mjölet lite i taget och blanda.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i ca 40 min.
6. Knåda degen mycket väl och dela sedan i bitar (jag brukar väga dem och 65g-70g/fralla är en bra storlek) som du rullar till runda bollar och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper.
7. Jäs under bakduk i 30 min.
8. Pensla med ägg.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 9 min i 225-250 grader.
10. Pensla lite, lite ägg på toppen av frallorna och strö över riven parmesan och sätt in i ugnen igen i någon minut tills parmesanen har smält.
 

 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Åh, de ser jättegoda ut! Måste jag testa någon dag :)

Svar: Ja de var verkligen goda :) Berätta gärna vad du tycker när du har testat dem.
Joanna Törnqvist


2012-09-25 @ 13:09:12

Mumsigt :>


2012-09-25 @ 17:25:23

jag som älskar paprika, såg gott ut!

Svar: Är gott också :)
Joanna Törnqvist


2012-09-25 @ 19:03:29

Tack för alla underbara recept du delar med dig av! Underbart! :D Hittade precis hit och blev inspirerad på en gång =)

Svar: Kul att du hittade hit och jag hoppas att du kommer gilla mina recept lika mycket i fortsättningen också :)
Joanna Törnqvist


2012-09-26 @ 12:45:59

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen