Kycklingpasta med timjan och chipotle

Av Joanna den 10 September 2012
Postat i:Kycklingrätter Pasta
Tags: barilla tortiglioni, chipotle, paprika, pasta, philadelphiaost, purjolök, timjan,
 
 
 
Chipotlepaste är något som är otroligt gott att smaksätta diverse såser, grytor, pastasåser eller dressingar med. Jag själv har alltid en burk ståendes i kylen för man vet aldrig när man vill använda den. Har du inte testat den så gör det! Chipotlepaste finns i tacohyllan i affären.
 
Pastasås har jag faktiskt aldrig använt den till men fick lite inspiration av min mamma som hade använt den just till det. Hon hade använt den till en pastasås med bacon och kantareller och detta blev tydligen väldigt gott. Nu är det tyvärr så att här hemma gillar vi varken bacon eller svamp så det fick bli att göra en pasta med annat i.
Men gillar ni bacon och kantareller så testa gärna det.
 
Nu blev det istället en kycklingpasta med timjan och chipotlepaste som lagades här hemma och det blev verkligen supergott. Om du vill ha andra saker i än i min pasta så byt bara ut grönsakerna eller köttet mot vad du själv gillar eller har hemma i kylen.
 
 
 
Recept
4-5 port
 
500 g pasta barilla tortiglioni (1 pkt) eller någon annan pastasort
 
400 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 röd lök
½ purjolök
2-4 vitlöksklyftor
1-2 msk chipotlepaste (smaka av)
1 msk tomatpuré
2 msk rött vin (matlagningsvin t ex)
svartpeppar
paprikapulver
hackad timjan
100 g philadelphiaost naturell
4 dl matgrädde
1 dl riven parmesanost
1 hönsbuljongtärning
Olivolja till stekning
 
Gör så här:
1. Hacka, strimla och pressa i paprika, purjo, rödlök och vitlök i en gryta och fräs i olivolja tills purjon har blivit mjuk.
2. Tillsätt chipotlepaste och tomatpuré och fräs i nån minut.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen puttra ihop i några minuter.
4. Koka pastan. Häll av vattnet och häll över pastan i grytan med såsen. Blanda väl och låt puttra ihop sig i nån minut.
5. Servera direkt.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!

 

Kommentarer

Mums va gott måste jag testa. Tack för en fin blogg

Svar: Tack för att du läser den :)
Joanna Törnqvist


2012-09-10 @ 14:31:34

Svar: visst var det :D det var färgen som fick mig att köpa den typ haha ;)


2012-09-10 @ 23:07:42

MMM
Vad gott det såg ut :)


2012-09-11 @ 11:43:15

Åh vad gott det ser ut, måste verkligen testa göra det någon gång :)


2012-09-15 @ 00:45:54

Nu blev jag hungrig, det ser ju jättegott ut :P :)


2012-09-18 @ 22:39:00

Shit det ser hur gott ut som helst!
Du har verkligen en jättefin blogg!

Svar: Tack så mycket! :)
Joanna Törnqvist


2012-09-19 @ 10:44:28

Din blogg gjorde mig pastasugen och hungrig :)

Svar: Haha :) Då gjorde den sitt jobb då :)
Joanna Törnqvist


2013-04-27 @ 11:08:27

Hej det ser supergott ut!
Ska laga detta nu ikväll men steker du inte kycklingen lite innan den blandas i med övriga ingridienser eller har jag missat något..

Svar: Hej! Tack! Nej jag brukar steka allt på ek gång! Jag kör på det som är enklast :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen