Het pastagratäng med Chorizo

Av Joanna den 28 September 2012
Postat i:Gratänger Korvrätter Pasta Ugnsrätter
Tags: chorizo, korv, pasta, pastagratäng,
 
 
En risktigt god pastagratäng tycker jag passar minst lika bra till helgens mys som en vardag som och blir det över så får man ju en smaskig lunchlåda nästa vardag.
 
En snabb rätt som du snabbt svänger ihop och avnjuter tillsammans med en bit bröd eller en god sallad.
Här hemma gör vi en hel ugnsform fastän vi bara är två och fryser sedan in och har till när vi kommer hem efter jobbet.
 
Den här pastagratängen blir till ca 6 portioner så det räcker till ganska många. Har du kanske både bröd och sallad till eller barn som äter så räcker den nog till 8 portioner.
 
Den har lite hetta ifrån både sambal i såsen och även ifrån chorizon men vill du göra den lite mer barnvänlig så byt ut korven mot en mildare sort och skippa sambal helt.
 
 
Recept
6 portioner
 
3 st chorizokorvar
½ purjolök
1 paprika
2 vitlöksklyftor
3 msk ajvar relish
1 msk sambal oelek
1 msk tomatpuré
3 dl matgrädde
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
100 g philadelphiaost
1 hönsbuljongtärning
½ kruka färsk hackad oregano
1 dl riven parmesan
 
ca 2 dl riven ost
 
500 g pasta  tex penne eller fusilli
 
Gör så här:
1. Hacka, strimla och pressa grönsaker och chorizo.
2. Fräs chorizo, purjo, vitlök och paprika tills purjon är mjuk (i en ganska stor gryta då även pastan ska få plats däri).
3. Tillsätt alla kryddor, sambal, ajvar och tomatpuré och fräs lite.
4. Tillsätt vitt vin, grädde, parmesan, buljongtärning och philadelphiaost. Rör om mycket väl så philadelphiaosten verkligen smälter in i såsen och låt småputtra i några minuter.
5. Koka pastan i en minut kortare än det står på förpackningen. Häll sedan av vattnet och lägg i pastan i grytan med sås och blanda väl. Låt puttra i ca 1 minut.
6. Häll över pastan i en ugnsfast form och strö över lite riven ost och sätt in i ugnen på 225 grader tills osten har smält.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

smaskigt :D ska testa :D
Bloglovinbyte? :)


2012-09-28 @ 22:26:59

Låter gott, lägger den till att-laga-listan!


2012-10-12 @ 16:03:23

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen