Fish Fritters

Av Joanna den 30 September 2012
Postat i:Fiskrätter Såser och tillbehör
Tags: fish, fish fritters, friterad fisk, fritters,

 

Dessa smaskiga fish fritters hittade jag i den underbara spanska matbloggen: PequeRecetas och de såg så goda ut så jag var bara tvungen att testa dem.
 
De blev riktigt goda och jag kände att jag måste dela med mig av det här receptet till er. Jag ändrade lite i receptet efter vad jag hade hemma och gjorde dem lite större men de blev riktigt goda.
 
Vi åt dem tillsammans med en sås på soltorkade tomater och klyftpotatis till det men jag tror även att de hade varit riktigt goda som fiskburgare eller varför inte i wraps eller pitabröd med sallad.
 
 
Recept
 
Fish Fritters
4 portioner
 
200 g vit fiskfilé t ex torsk
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 kruka/knippe gräslök
1 ägg
1 äggula
½ tsk gurkmeja
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
½ tsk svartpeppar
1 3/4 dl vetemjöl
1 ½ dl vatten
 
ca 4 dl olivolja till fritering
 
Gör så här:
1. Tina fisken och mixa den sedan i en mixer eller med mixerstav till fiskfärs. Lägg i en bunke.
2. Hacka lök, gräslök, chili och pressa vitlöken och lägg alltihop i samma bunke som fiskfärsen.
3. Ta en ny bunke och knäck iett ägg och en äggula. Häll i alla kryddor, bikarbonat, vetemjöl och vatten i samma bunke som äggen och vispa till en jämn smet med elvisp eller för hand. (det är lättast med elvisp)
4. Häll äggsmeten i bunken med fisken och fortsätt att vispa ihop det hela till en jämnt blandad smet.
5. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Har du en termometer så ska oljan vara ca mellan 160-180 grade när du klickar i smeten. Har du ingen termometer så är det ungefär en liten stund efter att oljan har börjat bubbla lite i pannan. Det ska fräsa till när du klickar i smeten. Smeten klickas lättast i med hjälp av två stycken vanliga skedar.
6. Fritera i några minuter på varje sida. Vänd lite då och då. Lägg de färdiga frittersarna på en tallrik med hushållspapper på så suger pappret upp överflödig olja.
 
 
 
Kall sås med soltorkade tomater
 
50 g  philadelphiaost naturell
1 dl matgrädde
1 dl creme fraiche
5 st soltorkade tomater
1 tsk sambal oelek
 
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser i mixer och mixa eller i en hög bunke och mixa med mixerstav till en slät sås.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

super fin blogg du har! :)

Svar: Tack :)
Joanna Törnqvist


2012-09-30 @ 13:34:25

Alltid lika kul o titta i din blogg

Svar: Tack :)
Joanna Törnqvist

Det här låter gott och med den kalla såsen till!!


2012-09-30 @ 21:33:45

Låter gott !! Märks att du gillar röda ingredienser! Har märkt att nästan alla dina recept innehåller paprika el paprikapulver, sambal el chili, ajvar osv.. Tycker det är jätte roligt eftersom jag aldrig vet hur man använder sånt annars, älskar din blogg!! Provade din guacamole för några månader sen och är helt fruktansvärt beroende av den haha! Xoxo

Svar: Haha :) Mm älskar just paprika och chili så det blir nog en hel del sånt i mina recept :)
Joanna Törnqvist

åh det såg gott ut! vill gärna prova =)


2012-10-12 @ 10:22:38

Gud vad gott allt det ser ut! blir verkligen sugen på att laga det mesta du lägger upp här,bra gjort med dina bilder! ;) ett måste är att följa dig och se vad som kommer ut här näst! :)

Svar: Åh, tack så mycket! :)
Joanna Törnqvist


2012-11-19 @ 17:29:44

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen