Coleslaw

Av Joanna den 21 September 2012
Postat i:Såser och tillbehör
Tags: coleslaw, morötter, sallad, vitkål, vitkålssallad,
 
 
Coleslaw är för mig det ultimata tillbehöret. Eller här hemma brukar det snabbt förvandlas till huvudrätt och huvudrätten till tillbehör...så mycket gillar vi coleslaw här hemma!
 
Vi brukar äta coleslaw till en mängd olika rätter såsom hamburgare, clubsandwich, kyckling eller färsbiffar med klyftpotatis eller om det är fint väder, till grillat.
 
Coleslaw smakar bäst om du gör den en stund innan ni ska äta så den får stå och gotta sig och alla smaker kommer fram. Och oroa dig inte om det ser ut som att du har gjort för mycket, den brukar gå åt och om den inte gör det så är den precis lika god dagen efter.
 
 
 
Recept

½ mellanstort vitkålshuvud
2 ganska stora morötter
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche/grekisk/turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
½ tsk dijonsenap
2 tsk socker
salt
vitpeppar
svartpeppar

Gör så här:
1. Riv morötterna grovt och strimla vitkålen riktigt tunt.
2. Hacka löken riktigt fin och pressa vitlöken.
3. Blanda alla ingredienser i en stor skål då allt måste vändas och blandas riktigt väl.Det bästa sättet att blanda det hela är faktiskt att använda händerna.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Mumsigt :-D


2012-09-21 @ 16:55:04

jag tänkte fråga dig om du kan tipsa på några kakor som jag kan baka dagen innan jag ska åka iväg till min pojkvän, för att sedan överraska honom med kakorna. Dvs det måste vara kakor som håller ut en liten bilfärd :) Jag vet att det finns en massa, men vilka skulle du tipsa om (som inte är så svåra att laga)?

Svar: Jag har ganska många kakor i kategorin kakor som alla är ganska lätta att göra. Annars kan du ju alltid göra muffins och lägga i en påse och frosting eller fluff och ta med i en separat påse och spritsa dem hos honom. Annars är det ju supergott att bara göra en vit kladdkaka. Den är lätt att göra och enkel att ta med. Så kan du bara servera den tillsammans med kanske lite grädde och hallon. Recept finns i kategorin kladdiga kakor. Lycka till med bakandet nu :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen