Chokladbiskvier

Av Joanna den 23 September 2012
Postat i:Fyllda kakor Godis och annat gott Mjuka kakor
Tags: Choklad, biskvier, chokladbiskvier, mandel, smörkräm,
 
 
Chokladbiskvier. Söta, små, krämiga, sega, chokladiga bakverk.
 
Detta var faktiskt mitt första försök på dessa underbara små bakverk, och jag undrar varför jag inte gjort dem tidigare, men det är definitivt inte det sista.
Visst det tog sin lilla tid att göra dem men det var det definitivt värt. Godare kakor får man leta efter.
 
Den här gången gjorde jag smörkräm med smak av choklad och vanilj och det var verkligen supergott. Vill du göra "vanliga" biskvier så utesluter du bara kakao och vaniljsocker så blir de precis som på konditorierna.
 
Du kan lätt variera dem med olika smak på smörkrämen och med t ex vit chokladtopping istället.
 
Låt dig inte skrämmas av den långa receptbeskrivningen utan gör en sak i taget så kommer det att gå utmärkt. Och tänk på resultatet. Såå goda.
 
Om du inte vill ha en massa äggulor över så finns det enbart äggvita att köpa i "dunk" i välsorterade mataffärer. Kan vara ett smart köp till de här små bakverken då det går åt hela 9 äggvitor. Ifall du hittar äggvitan på dunk så kan det vara bra att veta att 6 äggvitor = ca 2 dl och 3 äggvitor= 1 dl.
 
Dessa små bakverk går dessutom utmärkt att frysa så ska du ha kalas eller bjudning så kan du göra dem i förväg och stoppa in dem i frysen och ta upp dem en stund innan de ska ätas istället för att stå i sista stund och baka.
 
 
 
Recept
ca 30-40 st
 
Mandelbotten
450 g mandelmassa
1½ dl socker
3 äggvitor
 
Smörkräm
400 g rumsvarmt margarin
6 äggvitor
5 dl florsocker
8 msk kakao
1 msk vaniljsocker
 
Chokladtopping
400 g choklad
1 tsk smaklös olja t ex matolja
 
Gör så här:
1. Mandelbottnarna: Vispa äggvitan till ett fluffigt jämnt skum. Med jämnt menar jag små små luftbubblor. Häll därefter i sockret och vispa i några minuter. Det blir som marängsmet.Riv mandelmassan på den grova sidan på rivgärnet och vispa sedan i den. Du ska vispa tills det blir en jämn smet. Lägg bakpåtspapper på bakplåtar och klicka upp smeten på pappret. Lättast är om du använder spritspåse med en rund tyll för jämna kakor. Gör så stora som du vill ha dem. Jag tryckte ut smet stora som femkronor. Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Låt sedan bottnarna svalna helt.
 
2. Smörkrämen: Vispa margarinet pösigt i en bunke. Vispa sedan äggvitor och florsocker i en annan bunke över vattenbad i några minuter. Det ska bli som marängsmet. Ta sedan bort bunken från vattenbadet och vispa smeten kall. Vispa i smöret, vaniljsockret och kakaon. Ställ in i kylen en stund.
 
3. Spritsa eller bre smörkrämen på mandelbottnarna. Du ska ha smörkrämen på undersidan av mandelbottnarna. Alltså den sidan som legat nedåt mot plåten. Sätt in de färdigspritsade bottnarna i frysen i ca 10 minuter.
 
4. Chokladtoppingen: Smält chokladen i mikron eller på spisen i vattenbad tills den är helt smält. Blanda i oljan och blanda väl. Chokladen blir då smidigare och lättare att hantera.
 
5. Tag ut dina spritsade mandelbottnar ur frysen och doppa dem i chokladen och sätt sedan in dem i kyl eller frys en stund för att chokladen ska stelna helt.
 
 
Lycka till :)
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 
 
 

Kommentarer

Jag älskar biskvier men har aldrig lagat själv. Kanske dags att provlaga...?!

Svar: Det tycker jag att du ska göra! Dessa tycker jag är mycket godare än de man köper :)
Joanna Törnqvist


2012-09-23 @ 08:04:47

Åh vad det där såg gott ut! och det var första försöket, inte illa! :)

Svar: Mm riktigt smaskiga blev de :) Ja om man följer receptet och gör steg för steg så var det inte så svårt. Det var mer att det tog lite tid bara, men nästa gång kommer det gå snabbare :)
Joanna Törnqvist


2012-09-23 @ 16:35:12

Vilken härlig blogg du har! Chokladbiskvier är en klassiker, perfekt att ha i frysen!!

Svar: Tack så mycket! :)
Joanna Törnqvist


2012-09-23 @ 21:39:33

Hejsan. Jag har följt din blogg ett tag nu utan att kommentera.

Men nu kände jag att det var dags att du fick ett stort TACK för den underbara blogg du har.. Du har verkligen gjort min vardag lättare. Har gjort flera utav dina rätter till middag och testat några av dina bakverk. Du ger mig verkligen inspiration och glädje att laga mat!!!

Svar: Tack så mycket för din kommentar! Den värmde :)Det är precis av denna anledning jag ens har en blogg. Att någon där ute kanske får lite inspiration till middag eller fika. Hoppas att du får nytta av fler av mina recept i framtiden också :)
Joanna Törnqvist


2012-09-24 @ 14:05:39

NomNom :-D


2012-09-24 @ 17:18:30

Dem blev super goda! :)

Svar: Eller hur! :) Kul att du testade dem :)
Joanna Törnqvist


2012-09-25 @ 15:43:35

Åh det är så gott! ;)


2012-09-26 @ 10:18:47

det såg riktigt gott ut! :)
fin blogg

Svar: Tack så mycket :)
Joanna Törnqvist


2012-09-26 @ 17:27:55

Herregud va gott! Det där ska jag testa!!


2012-09-26 @ 21:02:25

Oh vad gott det där såg ut att va! Tog det lång tid att göra dem? :)

Svar: Mm ganska faktiskt men det var nog också för att det var fösta gången...nästa gång vet jag ju hur alla moment går till så då går det snabbare :)
Joanna Törnqvist


2012-09-26 @ 23:10:23

Jag har aldrig varken ätit eller bakat biskvier, kanske är på tiden att man provar? Det såg väldigt gott ut iallafall, blev väldigt baksugen.


2012-09-26 @ 23:49:00

Svar: Okejj, är verkligen sugen på att testa att baka biskvier :)


2012-09-27 @ 09:44:30

Oj vad gott det såg ut!


2012-09-27 @ 14:17:37

Åhhh mums!!! Drömde faktiskt om biskvier inatt, rätt skumt ^^


2012-09-27 @ 21:42:10

MÅSTE TESTAS!


2012-10-05 @ 21:15:49

Jag bakade precis dessa och det blev såå gott! Tack för receptet och en bra blogg!

Svar: Ja de är fruktansvärt goda! :)Är nog dags för en ny omgång här hemma snart också :)
Joanna Törnqvist

Hejsan! Måste bara in och tacka dej för detta recept på helt ljuvliga chokladbiskvier. Har heller aldrig gjort dom förut,men lyckades riktigt bra,då jag gjorde dom i söndags.De har gjort succe o efter en vecka är det då dax att baka nya:-)) Tack än en gång för ett kanonrecept!!

Svar: Vad kul att de blev så lyckade! Ja de är lite smått beroendeframkallande :)
Joanna Törnqvist

Ida

Alltså måste bara säga TACK för receptet, SÅÅ himla goda! Precis så som jag ville ha dom! Har letat ett tag efter ett recept med en sån här maräng-aktig smörkräm, visade sig vara svårt att hitta men detta var MITT I PRICK! Receptet kommer sparas! Passar på att säga vilken underbar blogg du har! Fastnade direkt för den när jag kom in här för ett par dagar sen sen. Du är sparad i min favoritlista! :)

Svar: Åh, tack för din fina kommentar! :) Vad kul att det blev så bra :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen