Vegetarisk lasagne med keso och spenat

Av Joanna den 19 Oktober 2012
Postat i:Gratänger Pasta Ugnsrätter Vegetariskt
Tags: Mutti, keso, lasagne, spenat, vegetarisk,
 
 
 
 
 
Pasta  är ju lite av en favorit här hemma och när jag fick chansen att prova på lite produkter ur tomatproducenten Mutti´s sortiment så var inte valet av recept så svårt. Pasta såklart.
 
Den här gången blir det ännu en lasagne lagad fast en vegetarisk variant som går snabbt och lätt att svänga ihop men smakar otroligt gott.
Få moment och det är nästan bara att röra ihop de olika ingredienserna. 
 
Jag gillar att göra den mesta maten från grunden men ibland är det skönt att fuska lite med färdig pastasås som i den här rätten.
 
Jag använde Mutti´s Sugo Pomodoro e Peperconcino till min lasagne för jag gillar chili men smaken på pastasåsen väljer du självklart efter vad du själv gillar. Vill du ha ännu mer smak av basilika så väljer du den med basilikasmak eller så tar du den med oliver om du gillar det.
 
 
 
Gillar du Italiensk mat så glöm inte att kika in här på Söndag för då kommer det en liten uppföljning på det här inlägget...
 
 
 
 
 
Recept
 
Lasagneplattor
2 burkar Mutti Sugo Pomodoro e Peperconcino Pastasås
400 g Hackad fryst bladspenat
500 g Keso
1 st Vitlöksklyfta
½ Kruka Basilika
 ½ dl riven parmesan
1 ½ dl riven ost
ca 2 ½ dl matlagningsgrädde
 
Gör så här:
1.Tina bladspenaten och pressa ur det mesta av vattnet så den blir någorlunda torr.
2. Blanda keso, riven parmesan, pastasås och bladspenaten i en bunke och pressa i en vitlöksklyfta. Blanda väl.
3. Häll ca 1 dl matlagningsgrädde i botten på en ugnsform och lägg sedan på ett lager lasagneplattor och därefter ett lager fyllning. Varva plattor och fyllning och avsluta med plattor.
4. Häll över ca 1 ½ dl grädde över plattorna så alla plattor blir blöta. Strö över ost.
5. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i ugnen i ca 40 minuter på 225 grader.
6. Ta av folien och sätt in i ugnen några minuter till.
7. Servera med någon god sallad till.
 
 
Gilla By Blondie på Facebook (<---länk)
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Gud vilken härlig blogg du har måste jag bara säga, allt ser fruktansvärt gott ut och det bara vattnas i munnen på mig, fina bilder tar du också! Kände att jag var tvungen att säga detta, kommer nog kika in här fler gånger för lite tips och annat! :)

Svar: tack så mycket! Du är varmt välkommen tillbaka :)
Joanna Törnqvist


2012-11-19 @ 23:25:59

Åh så gott!
Vi gjorde alltid en variation med just KESO i vår lasagne
när jag va liten o bodde hemma. Men numera äter jag inte
mejeriprodukter, så har du nåt tips på vad jag kan använda då?


2013-02-22 @ 16:13:02

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen