Tacolasagne

Av Joanna den 14 Oktober 2012
Postat i:Gratänger Köttfärsrätter Pasta Tacos, tortillas och nachos Ugnsrätter
Tags: fredagsmys, lasagne, taco, tacolasagne,
 
 
 
Lasagne är en av mina absoluta favoriträtter men ibland kan det vara gott att variera sig även med denna rätt.
Här har jag istället lagat en "taco"lasagne som passar perfekt att avnjuta under t ex Fredagsmyset istället för de vanliga tacosen. Servera den med en god sallad + lite nachochips och salsa till så är Fredagsmyset komplett.
 
Eller varför inte göra den till en mysig Söndagsmiddag.
 
Den här räcker till ca 6 hungriga personer så om ni är färre så frys bara in till en annan dag eller ta med till jobbet som lunch.
 
Tänk på att inte tillsätta mer salt. Jag har medvetet utelämnat det eftersom det finns salt i kalvfonden, tacokryddan och sojan. Tycker du att det fortfarande behövs mer salt så salta vid bordet istället.
 
 
 
 
Recept
ca 6 portioner
 
400 g nötfärs (blandfärs går också bra)
1 rödlök
1 morot
1 röd paprika
1 liten burk majs
1/3 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
1 skvätt/droppe soja
1 tsk kalvfond
500 g/1 pkt krossade tomater
½ påse santa maria tacokrydda
1 msk torkad oregano
1 tsk paprikakrydda
1 dl vatten
 

Gör så här:
1. Hacka lök, paprika och purjo, pressa vitlök och lägg i en stor gryta.
2. Riv moroten.
3. Fräs lök, purjo, paprika och vitlök tillsammans med nötfärsen i lite olivolja tills färsen är rejält genomstekt och löken är mjuk.
4. Krydda med alla kryddor och släng i den rivna moroten ooch majsen. Fräs några minuter.
5. Lägg i sambal och tomatpuré och fräs i nån minut.
6. Häll i de krossade tomaterna, vatten, kalvfond och soja. Låt koka ihop i några minuter.
 

Vit sås
5 dl matgrädde
1 dl riven ost
2-3 msk maizena ljus redning


Gör så här:
1. Koka upp grädden, samtidigt som du rör om hela tiden, i en kastull och strö i maizena lite i taget tills såsen tjocknat lite. Detta kan ta nån minut så strö inte i för mycket åt gången.
2. Strö i den rivna osten och rör om tills osten smält.
 
 
 
Lasagnen
Lasagneplattor
oregano
1 dl riven tacost


aluminiumfolie

Gör så här:

1. Börja med att hälla i lite av den vita såsen i botten på den ugnsfasta formen.
2. Lägg sedan i lasagneplattor och efter det ett lager köttfärssås.
3. Varva sedan plattor och köttfärssås ringla även lite vis sås på varje lager köttfärs och avsluta med ett lager plattor.
4. Häll resten av den vita såsen över hela lasagnen så såsen täcker hela det översta lagret och det kan gott rinna ner lite på sidorna också.
5. Strö över lite tacost och oregano och täck hela lasagnen med aluminiumfolie.
6. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 35-40 minuter.
7. Ta av folien och sätt in lasagnen i ugnen igen i några få minuter.
8. Servera med en god sallad och kanske lite nachochips och salsa.
 
 
 
 
Gilla By Blondie på Facebook (<---länk)
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Munmmmzzz


2012-10-14 @ 16:06:38

Åhååå - mums. Tacos + lasagne är två favoriter så det här låter ju grymt gott! Ska provas :)


2012-10-14 @ 16:31:21

Ser gott ut! (: jag är ju vegetarian, men kan ju alltid göra en vegetarisk variant på det!


2012-10-15 @ 11:38:11

åh, det såg jätte gott ut! :)


2012-10-15 @ 19:18:04

Åh gud så gott, verkligen. Jättefina bilder också!

Svar: Tack så mycket :)
Joanna Törnqvist


2012-10-15 @ 20:34:49

Åh det där lät ju grymt gott! Måste jag prova :D


2012-10-16 @ 17:43:54

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen