Svartvinbärssaft med citron

Av Joanna den 04 September 2012
Postat i:Drycker
Tags: citron, saft, svarta vinbär, svartvinbär,
 
 
 
Hemmagjord svartvinbärssaft är nog den godaste saften jag vet. Eller den ligger nog på delad förstaplats med flädersaft när jag tänker efter.
Det kräver ju inte så mycket energi att göra en flaska saft egentligen om man nu har bären hemma vilket jag hade.
 
Saften kan få lite olika konsistens beroende på hur mogna bären som du använder är, ju mognare bären är desto mindre pektin finns kvar i dem. Ju mer pektin desto tjockare saft. Så egentligen är det bättre att använda lite omognare bär till sylt, marmelad och gelé medans de riktigt mogna bären passar bäst till saft.
 
Mina bär var nog inte riktigt mogna vilket gjorde att min saft blev av den tjockare varianten.
Den blev mer åt proviva-hållet vilket definitivt inte var något negativt. Den blev supergod.
Så var inte rädd om din saft blir lite tjock. Den är lika god, om inte ännu godare, för det.
 
 
 
 
Recept
8 dl koncentrerad saft eller ca 2 liter färdigblandad saft
 
1 liter svarta vinbär
3 dl socker
3 dl vatten
1 msk citronjuice
 
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Koka tills sockret smält och bären är mjuka. Krossa bären med t ex en potatisstöt.
2. Koka upp och ta bort skummet som bildas på toppen.
3. Häll alltihop genom en finmaskig sil ner i en bunke så det bara blir saft i bunken. Låt svalna och häll upp på en väl rengjord flaska och ställ in i kylen. Blanda ut med vatten vid servering.
 
 
 

Kommentarer

Låter fräscht och gott!


2012-09-05 @ 03:56:17

Hej!

Fin blogg!

Svar: Hej! Tack :)
Joanna Törnqvist


2012-09-05 @ 20:20:32
CJ

Men mums! Vilken härlig blogg du har, många fina tips och bilder. :)

Svar: Tack så mycket :)
Joanna Törnqvist


2012-09-06 @ 09:41:46

Åh det ser jättegott ut!


2012-09-06 @ 20:00:34

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen