Kladdiga chokladmuffins med kardemummagrädde

Av Joanna den 26 Oktober 2012
Postat i:Cupcakes Kladdiga kakor
Tags: Choklad, chokladmuffins, grädde, kardemumma, muscovadosocker,
 
 
 
Om du någon dag blir sådär riktigt chokladsugen då ska du tänka tillbaka på det här receptet. För de här godingarna stillar vilket chokladsug som helst. Och då menar jag verkligen vilket chokladsug som helst.
 
Det var nämnligen så de blev bakade från första början. En kväll med ett chokladsug och det enda som fanns i chokladväg hemma var mörk bakchoklad vilket inte är så gott att äta (jo jag testade det först måste jag erkänna...). Så de fick bli lite bakande istället. Och detta blev resultatet.
 
De här muffinsen blir något mellan brownies, kladdkaka och muffins med sin rikliga chokladsmak och kladdiga inre. Ska du bjuda på dem så kanske det är bra att göra dubbel smet. De går åt ganska snabbt. Trots att de är ganska stora så vill man gärna ha en till...hellre för många än för få.
 
Smeten blir ganska tjock, lite degliknande, så man får klicka i den i formarna. Använd två skedar eller om du har en glasskopa så går det alldeles utmärkt.
 
Vispa lite grädde och blanda med vaniljsocker och kardemumma och klicka eller spritsa på muffinsen.
 
 
 
Recept
ca 10-12 st

100 g margarin
2 ägg
2  dl socker
½ dl mörkt muscovadosocker
1  msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad

Gör så här:
1. Smält margarinet och hacka chokladen. Lägg i chokladen i margarinet tills den har smält. Låt svalna något.
2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt muscovadosockret och vispa lite till.
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan med det margarinet och socker- och äggblandningen.
4. Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet.
5. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
 
Vispa grädde och blanda i lite vaniljsocker och kardemumma. Klicka på den på muffinsen innan servering.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 
 
 

Kommentarer

Lät ju inte speciellt äckligt. NU fick jag världens chokladsug.. Attans.


2012-10-26 @ 14:06:46

Låter som något för en chokladälskare som jag! Haha, jag har också i mina desperata chokladstunder gett mig på blockchoklad. Det funkar med vit, men mörk, nae! :)


2012-10-26 @ 14:38:52

Kladdkasmuffins går alltid hem. Så gott!! Och vad gott
med kardemummagrädde!!


2012-10-27 @ 15:28:36

Supertack för tipset! :)


2012-10-27 @ 16:46:05

Hej, allt bra idag?!:D
kram.


2012-10-27 @ 20:05:58

Det låter gott!


2012-10-28 @ 07:02:07

Använde ditt kladdkakerecept i grunden men hade 100g 70% mintcrisp-choklad och en msk mindre kakao. Mmmmm va gott det blev. Perfekt. Tack gumman! :)

Svar: Såg dem på din blogg :) Det lät riktigt gott :)
Joanna Törnqvist


2012-10-28 @ 23:42:32

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen