Timjan- & vitlöksbaguetter

Av Joanna den 23 Maj 2012
Postat i:Bröd
Tags:





Väldigt enkla och smaskiga baguetter som går ganska snabbt att baka. Receptet ger 4 baguetter och det går utmarkt att frysa in dem och ta upp dem vid ett senare tillfälle. Självklart är de ju som godast nybakade så om man tar upp de från frysen så kan det vara en god idè att värma dem lite i ugnen innan servering.



Recept
4 baguetter

50g jäst
5 dl fingervarmt vatten (37 grader)
50 g olivolja
1 tsk salt
ca ½ dl hackad timjan
2 vitlöksklyftor

1/4 dl socker
12 dl mjöl

Ha dessutom 1-2 dl extra mjöl till utbakningen av baguetterna.

Gör så här:
1. Smula jästen i bunke och tillsätt salt och socker och blanda väl. (jästen smälter samman med socker och salt efter nån minut)
2. Häll i fingervarmt vatten i bunken, olivolja, timjan och pressa vitlöken däri. Blanda väl.
3. Häll i mjölet lite i taget och blanda väl.
4. Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 min.
5. Knåda degen och dela sedan i 4 delar som du rullar till avlånga baguetter och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper.
6. Jäs under bakduk i 30 min.
7. Strö ett tunt lager mjöl över baguetterna.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 14-16 min i 225-250 grader tills baguetterna har fått en fin färg.

Kommentarer

Men mums vad gott!! :D


2012-05-23 @ 18:33:00

Det där såg inte helt fel ut! Jag har oxå bakat bröd med timjan idag. Skulle vara kul om du kika in på min sida :-)


2012-05-23 @ 18:47:17

Sv; I know, men man kan fortfarande ligga mellan två storlekar :)


2012-05-24 @ 12:07:56

Vilken fin blogg du har, älskar dina foton! :)


2012-05-24 @ 15:23:35

Vilken jättefin matblogg du har! Ska prova detta bröd snarast!

Svar: Tack! Vad kul att du tycker det :)
Ja det brödet var gott så testa du :)
Joanna Törnqvist


2013-09-15 @ 17:11:38

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen