Sweet chiliwok

Av Joanna den 18 Maj 2012
Postat i:Kycklingrätter
Tags:






Här kommer ett litet recept på en superenkel men så god wok med sweet chili. Det fina med wok är att du slänger i precis de grönsaker som du själv gillar och även kyckling eller kött eller så skippar du det om du vill ha den vegetarisk.
Har du en wok så är det här ett utmärkt tillfälle att använda den på och om du inte har en så använder du en stekpanna eller en gryta. Själv har jag ingen wok då det är fullt längst in i mina skåp där den förmodligen hade fått stå...så jag använde en vanlig teflongryta :)

Tänk på att du kan byta ut grönsakerna mot andra eller skippa kycklingen om du så skulle vilja.
Exempel på annat gott som man kan ha i är: minimajs, broccoli, chili och böngroddar.
Kycklingen kan du lätt byta ut mot fläskfilé, lövbiff eller tofu.


Recept
4 port

2-3 kycklingfiléer
1 morot
½ purjolök
1 paprika
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten burk strimlade bambuskott
1 dl sweet chilisås
1 msk soja
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
ca 2-4 msk maizena ljus redning


Basmatiris eller nudlar
jordnötter


Gör så här:
1. Strimla alla gönsaker och kycklingfiléerna. Pressa vitlöken.
2. Fräs eller woka allt tillsmmans på hög värme tills kycklingen är genomstekt.
3. Tillsätt sweet chilisåsen, sojan, hönsbuljongtärningen och vattnet. Låt koka i några minuter.
4. Tillsätt maizena till såsen blir så tjock som du vill ha den.
5. Servera med basmatiris eller nudlar och strö över jordnötter.



Kommentarer

ser jätte gott ut


2012-05-18 @ 17:44:48

Det ser gott ut!

Vilken fin blogg du har!!


2012-05-18 @ 18:07:19
jr

Vilken mummis blogg, oh tack för tipsen såg galen gott.:) Följa vandra via bloglovin, kanske få mer tips om godsaker.


2012-05-18 @ 18:59:27

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen