Peanutbutter Crisp Cookies

Av Joanna den 24 Maj 2012
Postat i:Kakor
Tags:



Det blev lite kakor bakade i veckan också. Smarriga kakor med smak av jordnötter och kokos. Jordnötter tillsammans med kokos är verkligen en vinnande kombination och dessa kakor är nog några av de godaste som jag har ätit iallafall.
Kakdegen slänger du ihop snabbt och lätt och vill du inte baka ut alla kakorna samma dag så kan du plasta in kakdegen och lägga den i kylskåpet och grädda fler kakor några dagar senare.


Recept
ca 40 kakor

5 dl vetemjöl

1 ½ dl kokosflingor

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt

150 gram smör

1 dl jordnötssmör

½ dl råsocker strö

3 ¼ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 äggula

1-2 dl hackade salta jordnötter

 

Gör så här:

1.Smält smöret och jordnötssmöret tillsammans.

2.Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.

3.Häll i vaniljsocker, äggen och äggulan och vispa ihop allt i nån minut.

4. Blanda mjöl, kokosflingor, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.

5.Hacka jordnötterna och blanda ner dem i degen.

6.Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.

7.Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15-18 minuter, tills kanterna fått lite färg. Detta ger lite segare kakor. Vill du istället ha hårdare frasigare kakor så gäller ca 25 minuter i ugnen.


Kommentarer

Ser jättegott ut !


2012-05-24 @ 22:14:38

Nu blev jag kaksugen:)


2012-05-25 @ 03:37:42

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen