Minismulpajer

Av Joanna den 19 Maj 2012
Postat i:Paj - efterrätt
Tags:



Jag hade lite röda vinbär liggandes i frysen som jag har funderat ett tag på vad jag ska göra av. Jag hade tänkt göra en stor smulpaj men det slutar alltid med att man antingen äter för mycket av den eller för lite så den bara blir ståendes i kylen tills den slängs. Och nej, jag kan inte sätt in en hel stor form i min lilla smala frys...tyvärr.
Så det fick bli små minismulpajer istället. Lagom att ta fram när man känner sig lite sugen på paj. Och vill man ha mer paj...ja då tar man fram några fler :)
Har man dessutom ett paket snabbmarsan i skåpet så kan man ju bara blanda lite vaniljsås till snabbt och lätt.

Recept
ca 25 st

Smuldeg
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
100 g margarin/smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker


Gör så här:
Blanda alla ingredienser tillsammans i en bunke till en smuldeg.

Bärbotten
ca 300 g röda vinbär (eller andra bär om så önskas)
1 msk potatismjöl
1 msk socker

Gör så här:

Blanda allt i en bunke.


När du ska göra minismulpajerna så är det ganska lagom att använda en vanlig stor sked (matsked) och lägga en sked bär i botten på varje aluminiumform och en sked smuldeg över.
Sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter eller tills smuldegen har fått lite färg.

Servera med en god vaniljsås eller en kula glass.










Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen