Kyckling med majs- & chilirostad potatis

Av Joanna den 08 Maj 2012
Postat i:Kycklingrätter
Tags:



Gårdagens middag blev något så smarrigt som kyckling i ugn med majs-& chilirostad potatis och en kall paprika- & purjolökssås.
Den här rätten kräver inte särskilt mycket förberedelser och sköter sig själv i ugnen så du har tid till annat än att stå och passa maten.

Kycklingfiléerna är kryddade med lite paprikapulver, salt, svartpeppar och basilika och med lite olivolja ringlat över.

Potatisen har jag vänt i olivolja, pressad vitlök, paprikapulver, svartpeppar, vitpeppar, salt och basilika.
En blandning av majs, finhackad purjolök och finhackad chili tillsatte jag till potatisen de sista minuterna.

Sätt ugnen på 250 grader och sätt in potatis och kycklingfiléer samtidigt i ca 30 minuter.



Paprika-& purjolöksås
ca 2 dl sås
½ paprika
3 cm purjolök (den vita delen)
1 tsk sambal oelek
1 tsk ajvar relish
1 msk majonnäs
1 dl lätt creme fraiche

1 vitlöksklyfta

Lägg alla ingredienser i en hög skål/bunke och mixa till en slät sås med mixerstav.

Kommentarer

Låter väldigt gott så det måste testas :)

Ha en fin dag


2012-05-09 @ 07:26:23

Testade den här såsen idag, jättegod! :D


2012-06-12 @ 19:00:42

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen