Havre- & Chokladkakor

Av Joanna den 07 Maj 2012
Postat i:Mjuka kakor
Tags:





De här kakorna brukade min mamma göra när jag var yngre och receptet har legat i min receptlåda ett bra tag nu utan att de har blivit bakade.
För några dagar sedan rotade jag runt efter något smaskigt att baka och återupptäckte dessa. De är väldigt lätta att göra och riktigt goda.
De går även utmärkt att frysa in och själv äter jag dem helst frusna då de är kalla och sega, men det är jag det :)



Recept
ca 40 st

Havrebotten
300 g margarin
3 dl havre
1 ägg
3 dl socker
5 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker


Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser väl.
2. Blanda i ägget.
3. Smält smöret och blanda i med de andra ingredienserna. Blanda väl.
4. Klicka i folieformar. En vanlig sked är ganska lagom i varje form.
5. Grädda i ugnen i 18 min i 175 grader.


Chokladkräm
150 g margarin
2 msk kakao
6 msk grädde
3 dl socker
1 msk mjöl


Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser utom mjölet i en kastrull och vispa tills margarinet har smält.
2. Vispa ner mjölet och låt koka ihop i några minuter medans du fortsätter att vispa så det inte bränner i botten.
3. Häll lite chokladkräm på varje havrekaka och låt svalna.



Kommentarer

Åh vad gott


2012-05-08 @ 03:16:18

Något att testa snart, tack för tipset =)


2012-05-08 @ 14:45:31

åh dom där såg verkligen goda ut :)


2012-05-09 @ 00:33:36

Förlåt en fråga men ska det verkligen vara 18 minuter i 175 grader ugn

Svar: Japp det är alldeles rätt :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen