Vaniljbullar

Av Joanna den 18 Mars 2012
Postat i:Bullar
Tags:


Mannens favoritbullar som önskades idag: vaniljbullar. Eller egentligen kanelbullar med en lite annan fyllning :)
Lätt och gott fika som går utmärkt att frysa in och ta fram en stund innan eventuella gäster kommer. Uppskattade bullar som är svåra att bara ta en av :)



Recept

Deg
50g jäst (för söta degar)
150 g margarin
5 dl mjölk
ca 14-15 dl mjöl
1 dl socker
½tsk salt


Fyllning
300 g mandelmassa
200 g rumsvarmt margarin
4 tsk vaniljsocker eller 2 tsk äkta vaniljpulver
1 ½ dl socker

1 ägg till pensling
pärlsocker till garnering



Gör så här:
  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Rör rumsvarmt margarin smidigt med socker, vaniljsocker, mandelmassa och lite vatten till fyllningen.
  4. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del av degen till en platta.
  5. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
  6. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.


Kommentarer

Åh vad mumsigt!


2012-03-19 @ 04:26:07

Ser väldigt gott ut! :D


2012-03-19 @ 08:43:32

Tänkte baka dessa bullar idag!:)



Men jag undrar över fyllningen, på punkt 3 står det att man ska blanda med socker också, men det står inte i innehållsförteckningen att det ska vara socker i fyllningen utan bara vaniljsocker? :)

Therese: Det var bara klantiga jag som hade missat att skriva sockret... har rättat till det i receptet nu :) Tack för din uppmärksamhet :)


2012-03-20 @ 14:44:55

Håller på med detta recept nu, hoppas på goda bullar! :)

Svar: Lycka till :) De är supergoda! Svåra att sluta äta bara...
Joanna Törnqvist


2012-06-27 @ 22:42:15

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen