Kyckling i röd curry

Av Joanna den 29 Mars 2012
Postat i:Kycklingrätter
Tags:



I Måndags lagades det lite thaimat här hemma och det blev en god rätt med strimlad kyckling i röd curry och basmatiris.
Lätt och väldigt gott :)
En sån där rätt som går väldigt fort att slänga ihop för lite extra vardagsmys.


Recept
2 portioner

2 kycklingfiléer
1/3 purjolök
1 vårlök eller salladslök
1 chili
1 vitlöksklyfta
3 msk röd curry
2 ½ msk fisksås
2 msk socker
1 burk kokosmjölk
matolja eller annan smaklös olja till stekning

Basmatiris


Gör så här:

1. Strimla kycklingen. Ansa och skölj purjolöken. Skiva purjon och vårlöken tunt. Dela chilin på mitten och skrapa ur fröna och släng dessa, hacka chilin i små bitar. Pressa vitlöken.
2. Stek eller woka kycklingen, purjon, vårlöken, chilin och vitlöken i en het lätt oljad panna.
3. Rör ner currypasten. Låt fräsa i någon minut.
4. Tillsätt fisksås, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
5. Lägg upp i djupa tallrikar och servera med ris som du tillagat enligt anvisningar på förpackningen.


Kommentarer

Mm, det såg gått ut. Nu blir man sugen på curry. Vilken ljus och härlig blogg du har.


2012-03-29 @ 17:00:37

Sv: Underbart =) Jag blev nr 37 hos dig =) Allt bra ikväll?


2012-03-29 @ 23:35:02

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen