Fryst chokladcheesecake

Av Joanna den 20 Mars 2012
Postat i:Frozen Cheesecake
Tags: fryst chokladcheesecake,
 


Tisdagens fika blev en helt underbart god variant på den klassiska frysta cheesecaken med philadelphiaost. Detta är verkligen ett bakverk/glassverk som alltid blir uppskattat. Och så även idag :)



Recept

Du behöver 3 stycken bunkar att göra de olika stegen i och det är viktigt att du gör dem i rätt ordning.

Skål nr 1
6 äggvitor

Gör så här:
1. Vispa äggvitorna långsamt till ett vitt ganska hårt skum.

Skål nr 2
6 dl grädde

Gör så här:
1. Vispa grädden ganska hård.

Skål nr 3
6 äggulor
4 dl socker
200 g philadelphiaost

2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
2. Tillsätt kakao och vaniljsocker och vispa tills allt är väl blandat.
3. Tillsätt philadelphiaosten och vispa tills det inte är några klumpar.

Göra cheesekaken
1 paket brago kakor
50 g rumstempererat margarin

Skål nr 1+2+3

Gör så här:
1.Häll i skål nr 2 i skål nr 3 och blanda väl.
2. Häll till sist ner skål nr 1 i skål nr 3 och vänd försiktigt ner äggvitan tills allt är väl blandat.
3. Krossa kakorna eller mixa dem till smulor och blanda dem sedan med det rumstempererade margarinet och tryck sedan ut smulorna i en form med löstagbar kant.
4. Häll sedan smeten över kaksmulorna och täck formen med folie och sätt in i frysen helst i minst 24 timmar.

Garnera med till exempel krossad choklad eller färska hallon  :)








Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen