Kladdkakecupcakes med romerska bågar-fluff



Idag när brorsans lille skrutt fyllde ett år så bakade jag kladdkakemuffins med romerska bågar-fluff. Supergoda och lätta att göra och lite uppiffade med pirattema :) Detta receptet på kladdkakemuffins är nog ett av de godaste som jag har gjort faktiskt :)
Svägerskan hade även bakat två jättegoda prinsesstårtor och gjort pastasallad till en hel armé...så ingen gick hungrig från det kalaset :)
Svägerskan hade även bakat två jättegoda prinsesstårtor och gjort pastasallad till en hel armé...så ingen gick hungrig från det kalaset :)
Recept
Kladdkakemuffins
ca 12 st
100 g margarin
2 ägg
2 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Gör så här:
1. Smält margarinet och låt det svalna.
2.Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan med det avsvalnade margarinet och socker- och äggblandningen.
4. Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet.
5. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
Romerska bågar-fluff
(görs helst dagen innan)
180 g romerska bågar
3 dl grädde
Gör så här:
1. Värm upp grädden i en kastrull på låg värme och den får absolut inte börja koka.
2. Lägg i de romerska bågarna i grädden och rör tills de smält.
3. Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar men helst ska den stå över natten.
4. När romerska bågar-grädden är riktigt kall så vispar du den precis som grädde och sedan spritsar du den på kladdkakemuffinsen.
Kladdkakemuffins
ca 12 st
100 g margarin
2 ägg
2 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Gör så här:
1. Smält margarinet och låt det svalna.
2.Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan med det avsvalnade margarinet och socker- och äggblandningen.
4. Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet.
5. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
Romerska bågar-fluff
(görs helst dagen innan)
180 g romerska bågar
3 dl grädde
Gör så här:
1. Värm upp grädden i en kastrull på låg värme och den får absolut inte börja koka.
2. Lägg i de romerska bågarna i grädden och rör tills de smält.
3. Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar men helst ska den stå över natten.
4. När romerska bågar-grädden är riktigt kall så vispar du den precis som grädde och sedan spritsar du den på kladdkakemuffinsen.
Kommentarer
Anonym
Fina bakverk:)
Hej! Din blogg är verkligen underbar! Så goda recept! Jag undrar om du skulle kunna lägga upp några recept på bakat och sötsaker utan ägg. Skulle vara jätte tacksam eftersom att jag inte tål ägg.
Kram kram
Svar:
Joanna Törnqvist





Trackback