Vanilla bean cupcakes

Av Joanna den 27 Mars 2012
Postat i:Cupcakes
Tags:



Tisdagsfikat denna veckan blir dessa härliga cupcakesen i form av kladdkakemuffins med Vanilla bean frosting.
Superlätt och fluffig frosting som passar perfekt ihop med de sega kladdkakemuffinsen.
Det går inte att inte tycka om dessa. Problemet blir bara hur man ska lyckas att bara äta en...

Kladdkakemuffinsen har jag ju skrivit om tidigare men för att ni ska slippa bläddra i bloggen så kommer receptet även här.

Tänk på att inte spritsa frostingen förrän muffinsen har kallnat då frostingen kan flyta ut.







Recept

Kladdkakemuffins
ca 12 st
100 g margarin
2 ägg
2 ½ dl socker
1  msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Gör så här:
1. Smält margarinet och låt det svalna.
2.Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan med det avsvalnade margarinet och socker- och äggblandningen.
4. Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet.
5. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.



Vanilla Bean Frosting
4 äggvitor
3 dl socker
1 tsk äkta vaniljpulver
eller fröna från en vaniljstång

Gör så här:
1. Häll i alla ingredienserna i en stor vispskål.
2. Koka upp en kastrull med vattten och placera vispskålen över och börja vispa långsamt. Öka hastigheten efter en stund och när det smeten börjar bli vit och lite fluffig så ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa.
3. Vispa ganska länge tills smeten har kallnat och blivit fluffig och ganska seg. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att det rör på sig.
4. Ställ in i kylen en stund innan du spritsar frostingen på dina muffins.




Kommentarer

Vilka fina, vad duktig du är!


2012-03-27 @ 15:14:48

så söta & goda dom ser ut :)


2012-03-27 @ 15:18:07

Gu vad goda de ser ut!!


2012-03-27 @ 17:24:00

Smarriga de ser ut!


2012-03-27 @ 18:24:52

fin blogg du har :)


2012-03-27 @ 18:50:03

OMG det der så sykt godt ut!!! NAm!!


2012-03-27 @ 21:11:23

Sv: Åh, tack!! :)


2012-03-28 @ 07:48:04

Åhh, vad gott det låter och superfina!


2012-03-28 @ 12:08:57

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen