Choklad & Dumle-cupcakes

Av Joanna den 06 Mars 2012
Postat i:Cupcakes
Tags:







Chokladmuffins med dumlefluff :) Helt otroligt goda!



Recept


Chokladmuffins
5 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl mjölk
2 ägg
150g smält smör

Gör så här:

1. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål och se till att de är mycket väl blandat.
2. Häll i mjölken och äggen i mjölblandningen och blanda.
3. Blanda till sist ner det smälta smöret.
4. Klicka i smeten i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt. Du kan fylla formarna till hälften ungefär.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-13 minuter.


Dumlefluff
(görs helst dagen innan)
180 g dumlekolor
3 dl grädde

Gör så här:
1. Värm upp grädden i en kastrull på låg värme och den får absolut inte börja koka.
2. Dela Dumlekolorna i små bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält.
3. Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar men helst ska den stå över natten.
4. När dumlegrädden är riktigt kall så vispar du den precis som grädde och sedan spritsar du den på chokladmuffinsen.

 


Kommentarer

Smaskens!


2012-03-06 @ 18:50:28

Gud va gott det ser ut! :D


2012-03-06 @ 18:51:59

Heeeeeeejsan!



Just nu pågår en tävling där du kan vinna ett presentkort värt 150 kr, låter det något för dig så kika gärna in och anmäl dig :D kraam



http://sarahceciliacollin.blogg.se/2012/march/tavlingen-kommer-tidigare-kunde-inte-halla-m.html#comment


2012-03-06 @ 18:54:21

Hoppas du haft en bra tisdag! ;)



/ http://sarahcarlstens.blogg.se


2012-03-06 @ 19:30:13

Tack för receptet! Det ser galet gott ut! :)


2012-03-06 @ 20:36:35

vilken söt blogg du har! :)


2012-03-06 @ 22:06:23

åh så gott!


2012-03-07 @ 08:51:24

Dessa måste jag baka, ser så galet goda ut (men så tar du ju fina kort också :-)


2012-03-08 @ 02:13:47

Det lät hur gott som helst! måste provas någon dag snart!


2012-03-08 @ 12:29:02

Såg riktigt gott ut !

/ www.chawey.blogg.se


2012-03-09 @ 10:14:35

Mums!


2012-03-11 @ 15:09:32

De ser sjukt goda ut!



En fråga om fluffet bara, jag har försökt göra något liknande fluff men det separerade, skitäckligt såg det ut, inte alls fluffigt och fint. Vad var det för fel? Var grädden för varm?


2012-03-11 @ 16:09:11

Anna: Det skär ju sig lite och ser lite äckligt ut när det står i kylen men så fort du vispar det så "går det ihop sig" och blir fluffigt och fint :) Jag brukar vispa det ganska hårt också så det ser fint ut när man spritsar det :) Sedan är det väldigt viktigt att grädden inte kokar. Smält godiset riktigt långsamt på låg värme. Lycka till! :)


2012-03-11 @ 21:38:29

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen