Canneloni

Av Joanna den 15 Mars 2012
Postat i:Köttfärsrätter Pasta Ugnsrätter
Tags:
 
Här kommer ett litet tips på Fredagsmysmat som är lätt att snabbt slänga ihop och som sedan sköter sig själv i ugnen. Canneloni fyllda med köttfärsröra. Om man nu inte vill ha just köttfärsfyllning så kan man ju i princip fylla dem med precis vad man vill. En maträtt som är lätt att variera efter smak med andra ord.


Recept
ca 12 rullar

Köttfärsröra
400 g nötfärs
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 tsk ajvar relish
1 msk sambal oelek
svartpeppar
salt
paprikapulver
färsk basilika
olivolja till stekning

Gör så här:
1. Hacka lök och paprika och pressa vitlöken i en gryta/kastrull. Stek tillsammans med köttfärsen till färsen är genomstekt.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och fräs i några minuter.

Ostsås
4 dl matlagningsgrädde
½ dl riven parmesan
½ dl riven ost
1-2 msk maizena ljus redning

Gör så här:
1. Värm grädden i kastrull och tillsätt sedan maizena och vispa tills det ha tjocknat lite.
2. Tillsätt sedan osten och rör om tills den har smält.


Canneloni
köttfärsröra
ostsås

Gör så här:
1. Häll en del av ostsåsen i botten på en ugnsfast form.
2. Fyll rullarna med köttfärsröran och lägg dem i formen.
3. Täck rullarna med resten av ostsåsen och täck formen med aluminiumfolie och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min.
4. Ta av folien de sista minutrarna och strö eventuellt på lite parmesan.
5. Låt formen stå och dra i ca 5-10 minuter innan du serverar.

Severa tillsammans med en god sallad.















Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen