Tacopizza

Av Joanna den 20 Juni 2012
Postat i:Köttfärsrätter Pizza Tacos, tortillas och nachos Ugnsrätter
Tags: mini, pizza, pizzadeg, taco, tomatsås,
 
 
 
 
Här kommer ett litet tips på vad du kan göra med t ex överblivet från fredagens tacokväll, om det nu blev något över.
Har du köttfärs, majs, lök m.m över så svänger du snabbt ihop denna pizzadeg och gör dessa smarriga pizzor. Degen ska bara jäsa en gång så det är inte en massa väntetid.
Under tiden degen jäser så kokar du ihop tomatsåsen till pizzan. Orkar du inte med det så kan du ju köra på en färdigköpt pastasås eller om du har en massa salsa över så brer du på den istället.
 
När pizzadegen jäst färdigt så knådar du den lätt och kavlar sedan ut den ganska tunt. Här kan man ju välja om man vill göra den till en stor pizza i långpanna eller vanliga pizzor. Själv valde jag att göra minipizzor och tog en vanlig djup frukostskål och tryckte ut runda plattor med. Det blev 10 st minipizzor av den här degen vilket räcker till ca 2 vuxna och två äldre barn t ex.
 
Tips på fyllning:
Köttfärs stekt med tacokrydda
majs
purjolök
rödlök
ost
chiliflakes
oregano
 
 
 
Pizzadeg
25 g jäst (½pkt)
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
ca 7 dl vetemjöl + lite till utbaket
 
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och häll på lite av vattnet och rör tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt salt och olivolja och rör om väl.
3. Tillsätt mjölet lite i taget tills du har en jämn och smidig deg som släpper ifrån kanterna.
4. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
5. Knåda ut degen på bakbord och kavla ut den tunt. Tryck ut rundlar med t ex en skål för att få minipizzor.
 
 
 
 
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk passerade/krossade tomater 400 g
1 tsk socker
2 msk tomatpuré
1/2 tsk oregano
1/2 tsk basilika
salt
peppar

Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i olivoljan utan att det får färg.
2. Tillsätt passerade/krossade tomater, socker, tomatpuré och örter. Låt allt puttra samman ca 20 minuter. Rör då och då i såsen. Smaka av med salt och peppar.



Bred tomatsås på pizzadegen och strö över det som du vill ha på din pizza och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen på 225-250 grader i 10- 15 min.
Strö över oregano och servera med t ex en klick creme fraiche, salsa och nachochips.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

ser god ut :)


2012-06-20 @ 18:49:34

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen