Midsommartårta

Av Joanna den 24 Juni 2012
Postat i:Tårtor
Tags: blondiebotten, browniebotten, enkel, grädde, jordgubbar, midsommar, sommar, tårta,
 
 
 
 
Midsommaraftonen och midsommardagen spenderades hos min bror med familj med en massa god mat, tårta och mys. Midsommartårtan i år var den perfekta tårtan att ta med sig bort ifall man ska köra en bit och inte vill ha en tårta som är totalkvaddad när man kommer fram. Fast du måste då antingen kunna vispa grädden på plats eller ha vispad grädde med dig i påse eller burk. Egentligen består den av något så enkelt som en blondiebotten och en browniebotten med grädde och jordgubbar på.
Ibland så är det enkla så väldigt gott. Och jag tycker faktiskt att den ser ganska fin ut också, somrig till skillnad från vädret vi hade. Det var en blöt midsommar vi fick (ovanligt va?!) men jag lyckades ändå få plåtat tårtan under ett av uppehållen och grillandet gick bra det med.
 
Vi körde på det enkla i matväg också med grillad fläskfilé, klyftpotatis, aioli och en god fetaostsallad till det. Ingen sill eller någon nubbe ( om inte dooley's räknas).
Bara god mat, god efterrätt, senare ett roligt spel och ett trevligt sällskap :)
 
Tårtbottnarna bestod av samma grundrecept men tmed olika smaksättning. I den ljusa bottnen så är det vit choklad i och i den mörka mörk choklad samt även lite kakao.
 
 
 
Recept
 
Blondiebotten
2 ägg
2 dl socker
100 g margarin
100 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
 
Browniebotten
2 ägg
2 dl socker
100 g margarin
100 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk kakao
 

Gör så här:
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blivit vitt och fluffigt.
2. Hacka den chokladen i mindre bitar.
3. Smält smöret och chokladen tillsammans.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver väl. I browniebotten så tillsätter du även kakaon här.
5. Blanda ihop äggblandningen, margarinchokladen och mjölblandningen väl.
6. Klipp ut en rund bit bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant så är det lättare att få loss botten hel sedan.
7. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 30 min på 180 grader.
8. Låt svalna och lossa sedan försiktigt botten från kanten och botten på formen. Vänd uppochner och dra loss bakplåtspappret.
9. Gör likadant med nästa botten och lägg dem sedan på varandra. Ska du använda tårtan dagen efter så klä in bottnarna i plastfolie så de inte torkar.
10. Vispa grädde och smeta på toppen och lägg på en massa jordgubbar.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

fin blogg :)

Btw skulle vara jääääätte tacksam om du röstade på min väska: http://designyourhandbag.nelly.com/?bag_id=7452

Min största dröm är att bli designer, och man vinner kurser i Milano. Sååå snälla snälla snälla rösta på mig!! <3


2012-06-25 @ 02:24:54

va god den ser ut!


2012-06-25 @ 08:30:12

Mumsfilibabba...


2012-06-26 @ 11:38:32

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen