Kycklingpaj med curry & chilisås

Av Joanna den 13 Juni 2012
Postat i:Kycklingrätter Paj - mat Ugnsrätter
Tags: chilisås, curry, kycklingpaj, paj, pajdeg,
 


Den här kycklingpajen har stått högt upp på min att laga-lista ett bra tag nu men inte blivit lagad. Det har alltid kommit nåt emellan. Receptet kommer från min mamma som fått den av nån faster eller nåt som gjort en paj av en pastasås...krångligt men tror det var så det gick till.
När jag var yngre och det var någon bjudning hemma så doftade det himmelskt när denna paj stod i ugnen men jag åt den aldrig eller ens smakade på den då den från början innehåller räkor istället för kyckling. Och jag tål verkligen inte konsistensen av räkor.
Men nu vet ni, den går lika bra att göra med räkor. Men lägg då i räkorna först när det är några minuter kvar i ugnen.

Iallafall så har jag äntligen fått smaka på pajen nu och den smakade verkligen så som jag föreställde mig den när jag var yngre. Den både luktar och smakar underbart! En perfekt paj att bjuda på. På buffén eller till vännerna som kommer över på bjudning.

Receptet är för en ganska liten paj så dubbla allt om du vill göra en större. Pajdegen blir lite "seg" så jag tyckte att det var lättare att kavla ut den (inte med mer mjöl) på ett smörpapper och sedan lägga hela plattan över pajformen och skära bort det överflödiga, som jag sedan kavlade ut till remsor och lade över.



Recept
1 Mindre paj
(bredd 26 cm höjd 3 cm)

Pajskal

4 ½ dl mjöl
1 1/4 dl vatten
1 dl olivolja


Fyllning
2 kycklingfiléer
1 paprika
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
3 dl creme fraiche (34%)
1 dl heinz chilisås
1 msk curry
½ tsk cayennepeppar

1 ägg till pensling av degremsorna

Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser till pajskalet i en bunke och arbeta ihop till en deg.
2. Kavla ut till en rund platta på ett smörpapper (utan att tillsätta extra mjöl) och täck pajformen. Skär av överflödig deg och kavla ut och skär till remsor som används över fyllningen.
3. Strimla och hacka kyckling och grönsaker.
4. Fräs kycklingen och vitlöken tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt paprikan och purjon och fräs i nån minut.
5. Blanda creme fraiche, chilisås, curry och cayennepeppar i en skål och häll sedan blandningen över kycklingen och grönsakerna. Blanda väl.
6. Lägg Kycklingröran i pajskalet och lägg några degremsor över. Penska degremsorna med ett uppvispat ägg.
7. Sätt in i ugnen på 225 grader i 30 min.





Kommentarer

Åh det låter som den min mamma brukar göra. Grymt god!


2012-06-13 @ 14:26:02

Vad är det där "1 1/4 dl" som man ska ha i pajdegen?

Svar: ojdå! Vatten ska det vara :) tack för att du såg det :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen