Chocolate Chocolate Chip Cookies

Av Joanna den 18 Juni 2012
Postat i:Kakor
Tags: Chocolate, Chocolate chip, Choklad, Cookies, Kakor,



Resultatet av gårdagens bakning blev Chocolate chocolate chip cookies. En kaka med extra mycket chokladsmak.
Har du inte råsocker och mörkt muskovadosocker hemma så kan du självklart byta ut dessa mot vanligt socker men smaken blir inte lika chokladigt god. Så jag rekommenderar att köpa dessa två sockervarianter. Man använder ju så lite av varje så de räcker till många omgångar kakor.

Detta receptet ger mellan 25 till 30 kakor beroende på hur stora du gör dem. Mina är lite, lite mindre än subways cookies. För att få dem i den storleken så rulla bollar i golfbollsstorlek och platta sedan ut dem med t ex en stekspade. De flyter alltid ut lite till när du gräddar dem i ugnen också.


Recept
ca 25-30 kakor

4 ½ dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt
3 msk kakao

150 gram smör

½ dl råsocker strö

3  dl strösocker
1/4 dl (ca 15 gram) mörkt muskovadosocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

200 gram hackad choklad eller ca 2-3 nävar chocolate chips

 

Gör så här:

1.Smält smöret.

2.Rör ihop smör, muscovadosocker, råsocker och strösocker i en skål.

3.Häll i vaniljsocker, kakao, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.

4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.

5.Hacka chokladen och blanda ner den i degen.

6.Rulla kakdegen till bollar, golfbollsstorlek ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.

7.Grädda kakorna på 175 grader i cirka 18 minuter. Grädda inte längre, då mister de sin seghet! Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.


 

© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

ÅH MUMS vad goda dessa kakor ser ut!! :D


2012-06-19 @ 15:29:32

vilken slag choklad är godast att ha, mörk choklad eller mjölkchoklad?

Svar: Mjölkchoklad är ju lite sötare än mörk choklad och kakorna är ganska söta som de är. Jag har använt mörk choklad för att jag tycker att det är godast men det är ju en smaksak :)De blir goda vilken choklad du än använder. Eller så kan du ta lite av varje :)
Joanna Törnqvist

en till fråga! har bara vanligt socker hemma så ska man ersätta det andra sockret (allt tillsammans 3 4/3dl) eller bara ta som det står (alltså 3dl)

ps. har mjölkchoklad och en till fråga: kan man ersätta bikarbonatet med bakpulver? tror att det är samma sak, men jag är lite förvirrad :/

Svar: Jag tror att bikarbonat 'är starkare än bakpulver...jag tror att du får ta 1 tsk bakpulver istället för ½ tsk bikarbonat om jag inte har fel.
Sockret kan du ta bara vitt om du vill. Smaken blir inte riktigt lika bra men ändå god nog :)
Du ska då ta 3 3/4 dl vitt socker. Lycka till :)
Joanna Törnqvist

tackar ^_^ det hjälpte :)

om man inte har råsocker, fungerar farinsocker?

Svar: Jadå :) Du kan i princip använda vilket socker som helst... smaken blir lite annorlunda dock men absolut supergoda ändå. Jag brukar använda farinsocker, råsocker, muscovadosocker eller vanligt vitt socker lite beroende på vad jag har hemma. Farinsocker, råsocker och muscovado passar bra till chokladiga kakor medans vitt socker och råsocker är gott i ljusa kakor. Råsocker passar alltså i det mesta. Lycka till med bakandet :)
Joanna Törnqvist

Dom var jättefina och skitagoda,bakade själv sånna!!
Snälls ställ en fråga i min frågestund!!


2013-01-27 @ 17:21:52

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen