Recept med svarta vinbär önskas

Av Joanna den 28 Juli 2012
Postat i:Vardag
Tags: recept, svarta vinbär, svartvinbär,
 
 
 
 
Har plockat en hel del svarta vinbär från trädgården men vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Svartvinbärssaft och svartvinbärsgelé kan man ju göra men jag skulle vilja ha recept eller förslag på lite roligare saker som man kan göra med dem. Något smaskigt bakverk eller något i den stilen. Sitter du på något bra recept eller bara har något förslag på något gott så skulle jag bli jätteglad :)

Kommentarer

Förslag; glass, sorbet, paj med smultopping, paj med creme fraiche+ägg+socker ovanpå bären med ett mördegsbotten :)
Lycka till!

Svar: Det sista förslaget brukar jag göra med äpplen,kanel och vanilj vilket verkligen är supergott men sorbet hade jag av någon konstig anledning inte tänkt på...det kan nog bli riktigt gott. Ska nog testa det :) Tack för förslagen :)
Joanna Törnqvist

Svart vinbärskräm åt jag jämt när jag var liten, supergott mellanmål!

Svar: Låter gott! Tack för tipset :)
Joanna Törnqvist

Hej! Jag brukar varje år koka vinbärssylt. Ibland bara på svarta och ibland blandar jag röda och svarta. Blir supergott vilket som. Jättegod sylt att ha i fil på morgonen, eller som en marmelad på kex eller nybakade scones:)

Svar: Ska absolut testas! Älskar scones :) Tack för tipset!
Joanna Törnqvist


2012-07-29 @ 10:43:35

Oj, glömde visst att skicka länken till receptet...

http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/vinbarssylt.html


2012-07-29 @ 10:44:46

Hej! Gjorde svartvinbärssaft häromdagen. Blev himla gott. Receptet finns på min blogg. Kommer även göra gelé framöver :)


2012-07-31 @ 15:41:30

Svartvinbärssylt är ett måste! Det är den godaste sylten att ha på pannkakor!

Svar: Ska testa det :) Mannen älskar pannkakor!
Joanna Törnqvist


2012-08-01 @ 21:14:33

Nu inser jag att jag är sen att svara men svartvinbärssill är grymt gott. Vanlig 1-2-3-lag med svartvinbär (går lika bra med frysta) och lite rivet citronskal. Blir en väldigt sensomrig sill av det.

Har du en frukt/bär/svamptork så kan jag också rekommendera att du torkar bären riktigt ordentligt. De ska vara kruttorra. Ett roligt tillbehör att ha i köket. Passar som strössel till glass och på filen.


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen