Chokladkokosbrownie med apelsinchokladglass

Av Joanna den 10 Juli 2012
Postat i:Brownies och Blondies
Tags: Choklad, brownie, kokos,
 
 
 
På grund av flytten till huset har det ju blivit ett lite längre uppehåll här på bloggen än vad som var tänkt. Det är ju en hel del som ska fixas som tar upp mycket av ens lediga tid. Massor av saker som ska inhandlas och monteras och en stor trädgård som verkligen behöver trimmas. Men nu börjar vi väl så smått komma i ordning och jag kan börja få tid till att uppdatera bloggen också. Ett större kök med två ugnar gör ju inte att det kommer bli mindre matlagning och bakning direkt här hemma.
 
 
 
 
 
 
 
 
Här får ni till att börja med ett litet recept på en brownie som jag bakade och som vi åt tillsammans med Apelsinchokladglass från siaglass. Första gången jag köpte den smaken och den visade sig vara väldigt god tillsammans med brownien.
 
Recept

100 g margarin
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
½ dl mörkt muscovadosocker
1 dl kokos
1  msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Smält margarinet och häll i chokladen och rör tills chokladen smält och låt det sedan svalna något .
2. Vispa ägg, muscovadosocker och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Häll i margarinchokladen i sockerblandningen.
4. Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan med det avsvalnade margarinet och socker- och äggblandningen.
5. Häll smeten i en form.
6. Grädda i 180 grader i ca 25 minuter.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!

 

Kommentarer

Glassen lät supergod!

Svar: Ja den glassen var verkligen god. Den passade riktigt bra ihop med chokladkaka :)
Joanna Törnqvist


2012-07-12 @ 20:03:50

Herregud så gott! :) Din blogg är min nya favorit när det gäller mat&bak verkligen. Tänkte baka kladdkakan med vit choklad b.l.a till min födelsedag, men nu kan den bli utmanad av brownien & glassen här. Fortsätt med det du gör, och lycka till med nya huset! Kram

Svar: Tack så mycket! Jag hade nog faktiskt valt den vita kladdkakan om jag hade fått välja. Den är snäppet godare. Och med ett lager grädde och bär ovanpå så blir den en perfekt födelsedagstårta :)
Joanna Törnqvist


2012-07-12 @ 22:57:37

Smaskens :)


2012-07-14 @ 11:21:16

Åh så gott!


2012-07-15 @ 10:27:24

En fantastisk mat och bak blogg du har. Tänkte testa och göra brownien. Hur mycket choklad och vilken sorts choklad ska man ha i?

Svar: Verkar som om jag lyckats missa det i receptet. Tur att du såg det :)Verar som om jag missat det...tur att du såg det :) Det ska vara 100 g mörk choklad i denna. Jag rukar använda lite olika men marabou mörk choklad, odense mörk bakchoklad eller Lindt dessert 70 % passar alla väldigt bra till denna. :)
Joanna Törnqvist

De verkar jättegoda, och jag tänker göra dem lite extra mäktiga genom att tillsätta vita chokladbitar! Men ungefär hur stor ska formen vara? :)


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen