KitchenAid Artisan

Av Joanna den 30 Juli 2012
Postat i:Hemma hos mig
Tags: Kitchen Aid, KitchenAid, artisan, vit,
 
 
 
 
 
Idag så flyttade en ny liten kompis in i mitt kök...:)
Har velat ha en i flera år nu men vi hade ingen plats i lägenheten innan men nu så äntligen!
Tror nog att vi kommer att ha en hel del trevliga stunder tillsammans...
 
Nu behöver bara mannen bygga en fin avlastningsbänk som den kan stå på i köket. Vi har inga köksbänkar i vårt kök utan bara en enda stor köksö istället och det kommer nog se lite konstigt ut med den mitt på. Så en smal hög bänk längs med ena väggen som man kan ha den och lite annat på kommer nog blir helt perfekt.
 
Imorgon blir det till att testa vad den går för :)
 
 

Recept med svarta vinbär önskas

Av Joanna den 28 Juli 2012
Postat i:Vardag
Tags: recept, svarta vinbär, svartvinbär,
 
 
 
 
Har plockat en hel del svarta vinbär från trädgården men vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Svartvinbärssaft och svartvinbärsgelé kan man ju göra men jag skulle vilja ha recept eller förslag på lite roligare saker som man kan göra med dem. Något smaskigt bakverk eller något i den stilen. Sitter du på något bra recept eller bara har något förslag på något gott så skulle jag bli jätteglad :)

Vanilla Frappé

Av Joanna den 27 Juli 2012
Postat i:Drycker
Tags: frappé, iskaffe, vanilj, vanilla,
 
 
 
När vi nu äntligen har fått några dagar som är värda att kallas sommar så tänkte jag tipsa om en lite godare variant på morgonkaffet. Vanilla Frappé, Iskaffe med vaniljsmak, på ett mycket enkelt sätt. Inget kaffe som behöver kallna eller så. Intas helst på en varm och solig plats.
 
 
 
Recept
2 pers
 
3-4 tsk pulverkaffe tex nescafé
6 dl mjölk
1 msk vit sirap
1 tsk vaniljsocker
isbitar
(sirapen och vaniljsockret kan även bytas ut mot 1 msk coffeesyrup med vaniljsmak som finns att köpa på t ex ica)
 
Gör så här:
Antingen så häller du i alla ingredienserna i blendern ochkör i ca 30 sek tills kaffepulvret har lösts upp eller så häller du alla ingredienserna i en hög karaff och kör i ca 30 sek med mixerstaven. Lägg i is i glas och häll på kaffet.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Vanilla cupcakes och chocolate chip cookies

Av Joanna den 24 Juli 2012
Postat i:Cupcakes
Tags:
 
 
 
Idag blev det lite bakning när vi skulle få gäster. Skönt med lite sol och värme för en gångs skull och vi kunde sitta ute i solen på altanen och fika. Det blev inte direkt något nytt bakat utan jag körde på säkra kort idag istället: Vanilla cupcakes med marsangrädde, dekorerade med mörk choklad och hallon från buskarna i trädgården. Superenkla vanlijmuffins som alltid blir perfekta och marsangrädden är den riktigt god liten nödlösningsfrosting när man inte har ingrediensena hemma till en vanlig frosting.
Gjorde även de snabbaste och godaste kakorna, chocolate chip cookies som man i stort sett bara rör ihop och rullar till bollar, plattar till och gräddar i ugnen. Snabba och så mycket godare än köpta kakor.
 
Recepten finns här i bloggen sedan tidigare och här har ni länkarna ifall ni inte orkar leta:
Chocolate chip cookies
Vanilla cupcakes
 
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Smulpaj med trädgårdens bär

Av Joanna den 20 Juli 2012
Postat i:Paj - efterrätt
Tags: bär, smulpaj,
 
 
 
 
Då har jag äntligen "skördat" mina första bär i trädgården och det blev en helt vanlig men väldigt god smulpaj av bären. Tyvärr så räckte inte mina bär riktigt till... så jag fick fylla ut lite med frysta blåbär och hallon. Men jag lyckades iallafall få i hop 300 g blåbär, hallon, smultron och röda vinbär som jag sedan lade i pajen.
 
Jag ser verkligen fram emot att plocka in lite fler bär till någon annan dag och någon annan paj. Har lyckats rensa lite bland blåbärsris och hallonbuskar som var helt övervuxet så förhoppningsvis så ger de lite fler bär nu när de får lite mer sol.
 
 
Recept
 
5 dl valfria bär
1 msk potatismjöl
½ dl socker
 
3 dl mjöl
3 dl havregryn
200 g margarin
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här:
1. Blanda bären i en skål tillsammans med socker och potatismjöl.
2. Blanda alla ingredienserna till smuldegen i en bunke och arbeta ihop till en smulig deg.
3. Lägg bärblandningen i botten på en pajform och täck med smuldeg.
4. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 25 min.
5. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


"Ute"katt

Av Joanna den 18 Juli 2012
Postat i:Vardag
Tags: katt, ute,
 
 
Vissa verkar hittills helt nöjda med att strosa runt på tomten och sniffa bland blåbären i ett långt snöre. Vi tänkte att han skulle få bo in sig i år och vara ute i på det här sättet och lära känna huset och tomten. Nästa sommar får han nog gå ut på riktigt utan koppel. För honom har ju livet ändå blivit väldigt annorlunda mot att ha varit inne i en liten lägenhet i sju år...och det verkar som om han stortrivs än så länge :)

Kyckling i sås med soltorkade tomater och philadelphiaost

Av Joanna den 15 Juli 2012
Postat i:Kycklingrätter Såser och tillbehör Ugnsrätter
Tags: kyckling, philadelphiaost, soltorkade tomater, ugn,
 
 
Olika ugnsrätter är alltid bra att ha recept på när man vill ha tid att göra annat samtidigt som maten sköter sig själv ganska bra i ugnen. Här kommer ett smaskigt kycklingrecept som är ganska enkelt och väldigt gott. Med smaker av timjan, soltorkade tomater, paprika och purjolök. Den här rätten går även lika bra att göra med fläskfilé eller quornfiléer om man hellre vill ha det.
 
Recept
4 port
 
4 kycklingfiléer
salt
peppar
paprikapulver
1 paprika
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
olivolja
 
Sås
2 dl creme fraiche lätt
100 g philadelphiaost
1 tsk sambal oelek
4 st soltorkade tomaterbitar

färsk timjan

1. Dela kycklingfiléerna i mindre delar och lägg i en ugnsfast form. Strö över kryddorna och olivolja och sätt in i ugnen i ca 15 min på 225-250 grader.
2. Hacka paprika och och purjo och pressa vitlöken. Strö över alltihop över kycklingen i formen. Sätt in i ugnen i ytterligare 15 min.
3. Mixa alla ingredienser till såsen tillsammans med mixerstav eller i blender. Bred såsen över kycklingen och grönsakerna och sätt in i ugnen i ca 10 min.
 
Servera tillsammans med t ex klyftpotatis (som du kan göra i ugnen samtidigt som kycklingen) och en fräsch sallad.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Skinkpasta med timjan och martini

Av Joanna den 12 Juli 2012
Postat i:Pasta
Tags: martini, pasta, skinka, timjan,
 
 
 
 
Själv älskar jag pasta och tycker att en enkel pasta är perfekt att svänga ihop när man inte har så mycket tid till att stå i köket. Pastasåsen gör du medan pastan kokar och sedan rör du bara ihop alltihop så har du en riktigt god pasta på mycket kort tid som mättar många.Perfekt en vardag efter jobbet eller som i mitt fall mellan trädgårdsröjning och målning av gästrum.
 
 
 
Recept
ca 6 portioner
 
200 g rökt skinka (pålägg)
½ purjolök
1 röd lök
1 paprika
2-3 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 dl riven parmesan
1 hönsbuljongtärning
3 dl grädde
1 dl vatten
1 msk martini bianco
svartpeppar
paprikapulver
färsk hackad timjan
olivolja till stekning
 
Gör så här:
1. Skiva/hacka/strimla/pressa grönsaker och skinka och lägg i en gryta och fräs i lite olivolja tills lök och purjo blivit mjuk.
2. Tillsätt tomatpurén, sambal, peppar, paprikapulver, timjan och hönsbuljongtärningen och fräs nån minut.
3. Tillsätt grädde, vatten, martini, hönsbuljongtärningen och parmesan och koka ihop i 2 min.
4. Koka pastan i ca ½ minut kortare än vad det står på förpackningen och häll sedan av vattnet.
5. Häll i pastan i pastasåsen och låt puttra under omrörning i ca 2-3 minuter.
6. Servera genast och gärna tillsammans med lite bröd.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Chokladkokosbrownie med apelsinchokladglass

Av Joanna den 10 Juli 2012
Postat i:Brownies och Blondies
Tags: Choklad, brownie, kokos,
 
 
 
På grund av flytten till huset har det ju blivit ett lite längre uppehåll här på bloggen än vad som var tänkt. Det är ju en hel del som ska fixas som tar upp mycket av ens lediga tid. Massor av saker som ska inhandlas och monteras och en stor trädgård som verkligen behöver trimmas. Men nu börjar vi väl så smått komma i ordning och jag kan börja få tid till att uppdatera bloggen också. Ett större kök med två ugnar gör ju inte att det kommer bli mindre matlagning och bakning direkt här hemma.
 
 
 
 
 
 
 
 
Här får ni till att börja med ett litet recept på en brownie som jag bakade och som vi åt tillsammans med Apelsinchokladglass från siaglass. Första gången jag köpte den smaken och den visade sig vara väldigt god tillsammans med brownien.
 
Recept

100 g margarin
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
½ dl mörkt muscovadosocker
1 dl kokos
1  msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Smält margarinet och häll i chokladen och rör tills chokladen smält och låt det sedan svalna något .
2. Vispa ägg, muscovadosocker och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Häll i margarinchokladen i sockerblandningen.
4. Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan med det avsvalnade margarinet och socker- och äggblandningen.
5. Häll smeten i en form.
6. Grädda i 180 grader i ca 25 minuter.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!

 

Morotstzatziki

Av Joanna den 03 Juli 2012
Postat i:Såser och tillbehör
Tags: morot, tillbehör, tzatziki, yoghurt,
 
 
 
Här kommer ett snabbt och lätt litet recept på ett gott tillbehör som passar perfekt som tillbehör på grillkvällen eller bara som jag har gjort här: istället för sås till min ugnsbakade kyckling med klyftpotatis.
Det ser ju lite ut som någon slags räksallad på bilderna men det är faktiskt en tzatziki fast med morötter istället för gurka.
Den blir verkligen supergod och inte lika lätt vattnig och slemmig som en tzatziki med gurka. Det kan ju vara kul att kunna variera sig lite ibland.
 
Recept
 
6 morötter (ganska stora)
2 dl grekisk/turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
 
Gör så här:
1. Skala och riv morötterna grovt.
2. Pressa vitlök och balndaner den i yoghurten. Tillsätt salt och peppar. Blanda väl.
3. Tillsätt morötterna och blanda rund väl. Låt stå och gotta sig en liten stund innan servering.
4. Servera till grillat eller till ugnsbakat.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Köttfärsfylld & gratinerad barkis

Av Joanna den 01 Juli 2012
Postat i:Baguetter och sandwichar Bröd Köttfärsrätter Ugnsrätter
Tags: barkis, fylld, gratinerad, köttfärs,
 
 
 
 
Den här rätten är verkligen superenkel och går snabbt att göra antingen en vanlig vardagskväll eller till helgmyset framför tvn. Det finns egentligen två sätt att göra den på: det enkla snabba sättet genom att köpa ett barkisbröd och fylla det med köttfärsröra eller så tar man det som tar lite längre tid genom att man först bakar brödet och sedan fyller det med köttfärsröran.
 
Jag gillar verkligen barkisbröd och tycker att det är väldigt bra till mycket mer än bara en vanlig ostmacka. Därför lockade det mig att lära mig att baka det själv. Då vet man ju också vad brödet innehåller vilket jag gillar. Sedan är det ju självklart kul att baka också.
Så det blev ju att jag bakade mitt egna nu i veckan för första gången. Har du missat det receptet och gärna vill testa på det så kan du snabbt klicka dig in på det här (<---länk) och baka det.
 
Sedan är det bara att plocka ut en del av brödet i mitten och fylla på med köttfärsröran. Ställ gärna upp brödet på högkant och strö över lite riven ost och sätt in i ugnen på 225 grader tills osten har smält. Servera med en god sallad till.
 
 
 
Recept
 
2 st barkisbröd
2 dl riven ost
 
Köttfärsröran
Räcker till ca 4 pers
om man tar en bit bröd per person
 
400 g nötfärs
1 paprika
½ liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk ajvar relish
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
hackad färsk timjan
 
Gör så här:
1. Hacka paprika och purjo och pressa vitlöken. Fräs tillsammans med nötfärsen i gryta tills nötfärsen är genomstekt.
2. Släng i resten av ingredienserna och blanda och låt fräsa i nån minut.
3. Plocka ut en del av det mjuka brödet i barkisen och fyll med köttfärs. Strö över ost och gratinera i 225 grader tills osten har smält. Servera med en sallad.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Mat och Dryck Besökstoppen