Soltorkad tomat- & timjanbullar

Av Joanna den 02 Februari 2012
Postat i:Baguetter och sandwichar Bröd Ugnsrätter
Tags:


Recept


50 gram jäst
5 dl mjölk eller vatten
1 tsk salt
1 msk flytande honung
Cirka 12 dl vetemjöl
50 gram margarin

Fyllning:
10 soltorkade tomater i olja
1 msk olja
50 gram flytande margarin
¼ kruka timjan
Vitlök
Ägg till pensling

Smält smöret och häll i mjölken och värm till fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan, tillsätt salt och honung. Rör ner mjöl och arbeta degen för hand eller maskin. Jäs under bakduk i 30 minuter. Mixa under tiden ihop ingredienserna till fyllningen med en mixerstav. Dela degen i två delar och kavla ut till avlånga plattor. Bred på fyllning och rulla ihop som en rulltårta. Dela varje rulle i 8 delar. Skär några snitt i varje (se bild) och lägg över på bakplåtpappersklädda plåtar. Låt jäsa i 15 minuter. Pensla bröden och grädda därefter på 225 grader i 10 minuter.


Receptet kommer urspungligen från Frostrosor men jag har ändrat lite :)








Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen