Minipizzor

Av Joanna den 20 Februari 2012
Postat i:Pizza Ugnsrätter
Tags:


Japp, då var kvällens middag avklarad och det blev ju hemlagad pizza som jag skrev tidigare. Här kommer receptet som utlovat :) Perfekta till middag, mys framför TVn eller på buffén.

Nu ska vi jäsa i soffan en stund efter en alldeles för god pizza :)
Ha en underbar kväll!



Recept

4 pers

exempel på topping:
Strimlad rökt kalkon (pålägg)
Hackad paprika
Lök
Vitlökssalami
Riven ost
Oregano
Ruccola
chiliflakes

Pizzadeg
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special

Gör så här:
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.


Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater 400 g
1 tsk socker
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1/2 tsk oregano
1/2 tsk basilika
salt, peppar

Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i olivoljan utan att det får färg.
2. Tillsätt krossade tomater, socker, tomatpuré, lagerblad och örter. Låt allt puttra samman ca 20 minuter. Rör då och då i såsen. Smaka av med salt och peppar.



Kavla ut degen tunt och tryck ut rundlar med t ex en skål. Bred tomatsås på och strö över det som du vill ha på din pizza och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen på 225-250 grader i 10- 15 min.
Strö över oregano och lägg ruccola på toppen.








Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen