Semlor

Av Joanna den 21 Februari 2012
Postat i:Bullar
Tags:



Minisemlor var det här, eller inte pytte, pyttesmå utan ganska lagom stora :)
Eftersom jag inte är särskilt förtjust i bara vanlig vispad grädde så fick det bli vaniljgrädde med riven vit choklad i istället :)

Mannens kommentar: Det var de godaste semlor jag någonsin ätit!

Ganska bra betyg tycker jag :)


Recept 30 st bullar
1 msk kardemumma
3 dl mjölk
50 färsk jäst för söt deg
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 gr mjukt smör
1 ägg
ca 11-12 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Värm mjölken och kardemumman till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. (Den får inte bli för hård)
4. Jäs degen under bakduk i ca 40 min.
5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 30 bitar. Forma till runda bullar.
6. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Jäs under bakduk i ca 40 min.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 min. Låt svalna.

Mandelmassafyllning
400 gr mandelmassa
25 gr smör
Skvätt mjölk

Gör så här:
Blanda fyllningens ingredienser med en handmixer eller elvisp. Fyll bullarna med mandelmassafyllningen och grädde.

Vitchokladgrädde (OBS! till ca 7-8 bullar)
30 g riven vit choklad
3 dl vispgrädde
några droppar vaniljarom eller vaniljsocker

Gör så här:
Vispa grädden ganska hård och blanda i vaniljaromen och den rivna vita chokladen.

Florsocker till garnering

Skär av locket på bullarna när de har svalnat och gröp ur dem lite. Fyll med mandelmassafyllningen och spritsa sedan på grädden. Lägg på locket och strö lite florsocker över.

Kommentarer

Tänkte bara tipsa om min nya tävling :D

http://adaras.se/2012/february/vinn-valfritt-smycke-fran-ninecitrus.html#comment

Hoppas du vill vara med! :) <3


2012-02-21 @ 21:43:45

Gott:D


2012-02-21 @ 22:12:37

Hur gammal är du? :)


2012-02-21 @ 22:39:44

Vad goda de ser ut!


2012-02-22 @ 01:39:05

Hoppas att du får en fantastisk dag!:)


2012-02-22 @ 10:17:38

så gott med semlor! :)


2012-02-22 @ 13:30:07

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen