Marshmallowsfondant (MMF)

Av Joanna den 28 Februari 2012
Postat i:Tårtdekorationer
Tags:
Jag tycker att det är mycket roligare när man har gjort hela tårtan själv och därför gillar jag även att göra locket själv. Det är verkligen inte särskilt svårt och jag tycker personligen att marshmallowsfondant är mycket godare än sugarpaste. Här kommer en liten steg-för-steg tutorial:

Detta behöver du förutom ingredienserna:
En vaxduk att knåda degen på och senare kavla ut den på.
En kavel som inte är i trä. Min är i teflon från ICA.


Recept
200g marshmallows
500 g florsocker
en skvätt vatten
färg
(jag använder wiltons pastafärger)




1. Lägg marshmallowsen i en microvågssäker skål och häll i en liten skvätt vatten. Kör i micron i ca 35 sekunder och ta sedan ut och rör om. Kör i ytterligare 15-20 sekunder. Rör om väl så att inga klumpar finns kvar.



2. Ta lite pastafärg på en tandpetare och rör om väl. Här har jag använt Wiltons pastafärg Royal Blue. Vill du ha starkare färg så ta en ny tandpetare och ta mer färg med. Rör om mycket väl.




3. Häll i florsockret lite i taget och blanda väl. (Florsockret är som ditt mjöl när du gör en deg.) Allt florsocker ska arbetas in i degen. Knåda degen väl.



4. Linda in degen i plastfolie omsorgsfullt så ingen luft kommer in. Lägg sedan degen med plastfolie runt i en påse och förvara i ett mörkt skåp.




Jag brukar göra fondanten några dagar innan jag ska använda den så hinner den stabilisera sig. Fondanten håller i ca 3 veckor om den inte utsätts för luft.

När du sedan ska använda den är det bara att kavla den tunt och täcka din tårta med den och dekorera :)

Kommentarer

Vad roligt med något man kan göra istället för sugarpaste! Tror du det går att använda den samma dag som man gjort den? Om den kanske förvaras i kylskåp några timmar...

Svar: Nä den behöver vila i rumstemp för att bli stabil och bra att kavla ut...
/Joanna


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen