Kristyrblommor

Av Joanna den 22 Februari 2012
Postat i:Tårtdekorationer
Tags:


Nu ligger blommorna på tork :) Det var gick snabbt att göra dem men det var lite svårt att lära sig att få till tekniken för att få dem snygga... Några blev fina men de flesta blev sådär. Men nu vet jag lite hur man ska göra till nästa gång iallafall :)

Recept
1 äggvita
4 dl florsocker
½ tsk ättika
ev färg

Gör så här:
1.Vispa äggvitan långsamt tills den är vitt hårt skum.
2. Tillsätt florsockret lite i taget.
3. Tillsätt ättikan och vispa länge, länge.
4. Tillsätt ev färg och vispa lite till.
5. Om kristyren är för lös så tillsätt lite mer florsocker. Tänk att det ska gå att göra toppar som står tills de stelnar.
6. Spritsa på bakplåtspapper med drop flower-tyll och snurra spritsen lite åt ett håll medans du spritsar för att blomman ska bli lite vriden.
7. Låt torka länge och lägg sedan i en burk tills du ska använda dem. De håller i flera månader :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen